אסיפת חרום

אסיפת חרום

באמת אסיפה קשה לאור המעשים הקשים שהתרחשו בכפר. וחבל שלא נכחו רוב הכפר . ברצוני לעלות רעיון שכבר דנו בו בעבר אך משום מה היתה לו התנגדות קשה מהועד הקודם והוא נושא השיטור הקהילתי בכפר וזאת לאור המצב ורצון ההורים לסייר בלילה בכפר על מנת לנסות ולמנוע את המקרים הקשים. לדעתי לא מספיק שהורים יסירו בכפר ואין בידם שום סמכות למעט להתקשר להורים כי חלק מההורים מצדיקים את התנהגות ילדם ולא יעשו דבר כדי להפסיק התנהגות זאת אבל במידה וההורים יהיו בעלי סמכות ולבושים בגדי שוטר יהיה להורים וכן לילדים קשה לעמוד בפניהם וכך במידה ויתרחש ארוע יכלו ההורים / מתנדבים/ שוטרים להשתמש בסמכות הנתונה להם על פי חוק .

אפשר לדעת מה קרה ?

כהורים לילד מאוד קטן לא יכלנו להגיע ונשמח מאוד עם הדיון שהיה במוצש יעלה גם כאן כי כמה שאנשים מתנגדים הפורום כן נותן הזדמנות להביע דעה (גם לכאלה שלא יכלו להגיע) חג שמח וכשר משפחת נחום הצעירה

בגדול

מדובר על התנהגות לא מקובלת של ילדים כבר מגיל יסודי ובעיקר בנוער, על הסקלה שבין אלימות, שתיית אלכוהול, הטרדה מינית ועד אונס. התופעה רחבה ולא קשורה לתת קבוצה כזאת או אחרת. לא ברור מה היה המקרה האחרון שהקפיץ את העניין, (צוות צח"י לא נתן את פרטי הפרטים), אבל הגיעו מים עד נפש, והגיע הזמן שכל הקהילה תדע מה קורה פה ותיקח אחריות. בפתיחת הכנס היו גם בני נוער וגם מבוגרים, ולאחר מכן העסק פוצל לשיחה נפרדת לנוער ולמבוגרים. בעלי התפקידים נתנו סקירה ואח"כ היה סבב דעות ורעיונות. הכל נרשם ואמור לצאת מכתב מסכם. מה שאילן כתב מתייחס לרעיון לעשות סיורי הורים בערבים כדי לפקח מה קורה. אני חושבת שדיון (זהיר) בפורום רלוונטי ויכול להמשיך את הדיון בכנס. לחלק ממי שהגיע לכנס הדברים באו בשוק מוחלט ויש צורך לישון על זה כדי לגבש מחשבות. אני אנסה לסכם את כיווני המחשבה השונים והמגוונים שעלו שם בהודעה נפרדת. אישית נראה לי שיש לנו כאן ביקורת חריפה על אורח החיים שלנו, וקריאה לעזרה מילדים שהולכים לאיבוד. אם נצליח לעשות חשבון נפש אמיתי ומהותי ולא רק ציד מכשפות ואילוף, כל המהלך יוביל אותנו למקומות טובים יותר.

g i t t i t

New member
פרטים נוספים על שיטור קהילתי

אשמח לקבל פרטים נוספים ומה בעצם זה אומר; שוטר שנמצא בישוב - אם כן מתי, הורים שמסתובבים ויש להם סמכויות - אם כן אילו ועוד. תודה

שיטור קהילתי!!!!!!!!! שלום

שוטר קהילתי הוא בעצם שוטר וסגן אשר מפעילים נקודת משטרה בתוך הישוב בשעות שונות וזאת על פי הצרכים של הישוב או לפי החלטת השוטר במקום. השוטר מבצע משימות שונות במהלך המשמרת וזה מבדיקת השמירה בישוב בדיקת פועלים באתרי הבניה ביקור בגני הילדים בתי הספר בתי הכנסת בדיקת משמרות הזהב התייצבות בזמן רישום דוחות לפי הצורך ביצוע אכיפה במקרים של הקמת רעש בלילות ונדליזם שתיה במקומות ציבוריים עישון סמים וכו. ובמקרים חריגים מקשר בין כוחות חוץ מקצועיים לבין המזכיר או הרבש"צ במקביל השוטר מגייס מתנדבים אשר יעזרו ויעבדו בשעות שהוא לא עובד והם בעצם שוטרים לכל דבר הם עוברים קורס כמובן ומשמשים לשוטרים לכל עניין ודבר בנושא סמכויות והם בעצם מפעלים את הנקודה בהעדרו. במידה ותיפתח נקודה כזו הרבש"צ וכיתת הכוננות הם תחת פקדו של אותו מפקד נקודה. נכון להיום הורים שמסתובבים בישוב בלילות הם חסרי יכולת לעשות משהו ואני מתכוון לשימוש בכוח הוא סמכות עקוב/מעצר סמכויות אלו נתונות לשוטרים או מתנדבים בלבד במהלך משמרת. יכול להיות שבתחילה החברה השותים והמעשנים אולי יפחדו מעט מההורים ומעצם נוכחותם אך עם הזמן או ברגע שיבינו שאין ביכולתם לעצור לבצע חיפוש או להפסיק תופעות פשע קטנות יהפכו אותם הורים או ילדהם שאולי לומדים עם אותה חבורה למטרות פגיעות מאוד דבר יכול להביא להפסקת הפוטרולים על מנת לא לפגוע בעצמם או בילדיהם והיו מקרים בישוב . עד כמה שאני יודע ואחרי החג אני מתכוון לבדוק זאת שוב ולנסות לפתוח םו נקודה ,הנקודה אינה נפתחת עקב בעיות תקציב של מימון שלט המואר של נקודת המשטרה. לסיכום: לפי דעתי הרבה הורים יסכימו לעבור את הקורס ולהיות שוטרים/ מתנדבים בישוב שלהם על מנת לתת תחושת בטחון לעצמם לתושבים והילדים וכך אולי לא נזדקק לאסיפות חרום .

נכתב ב 16/10/2007 אבל לא עבר את הועד משא"ז

חדש סניף למשמר האזרחי בכפר מאת: גבי א היחידו 16/10/07 | 18:52 בימים אלו, מתחילה הקמה של סניף משמר האזרחי בכפר אדומים נופי פרט ואלון. יפתח בקרוב מאד ,מרכז שיטור קהילתי בכפר אדומים .ובו ישב שוטר ויקבל קהל ויתן שרותי משטרה לתושבי הישובים. במקביל יופעלו מתנדבי משמר אזרחי אשר יקבלו הכשרה . הגיוס הוא מגיל 17 עד 65 בעלי בריאות תקינה . בוגרים מעל גיל 21 יקבלו מדי משטרה ויוצא להם רשיון לרכב משטרתי וכן הטבות נוספות . הרוצים להתנדב ,נא לפנות לפקד אילן פינקלשטיין ראש משרד קהילה ומשטרה נייד 050-6275997 טלפון- 02-5358491 . מכתב זה פורסם אחרי הרבה שיחות עם המשמר האזרחי ,( וגיוס כ 20 מתנדבים להתחלה ) כפר אדומים קבל תקן לבסיס הפעלה עם שוטר בחצי משרה . הבקשה היחידה של המשמר האזרחי היתה חדר ושלט. הועד בזמנו נפגש מספר פעמים עם נציגי המשטרה, אבל כנראה דאגו שאותו שוטר גם יחלק דוחות בישוב על עבירות תנועה ( ילדים שיושבים על ההורה שנוהג , שיחות טלפון ללא דיבורית ועוד )והנושא ירד מסדר היום. לסכום יכול להיות שעוד לא מאוחר . אני קורא לועד לפעול לקדום הנושא .

בהחלט

לא יודעת מה עצר את ההחלטה בעבר, ומה בהווה (שלט? נשמע הזוי משהו). אבל הרעיון נכון, ולי גם אין בעיה שיחלקו דו"חות בכפר. אנחנו לא יכולים לבוא בדרישה לילדים שלנו לשמור על החוק, כשאנחנו מעגלים פינות על מה שמתחשק לנו. בסיטואציה כזאת - תבוא לילד בטענות שהוא עושה משהו לא חוקי והוא יכול לענות לך שהוא בסך הכל עיגל פינות לפי שיקול דעתו, בדיוק כמוך כשאתה לא עוצר בעצור לפי שיקול דעתך. יותר מזה אני אגיד: הגיע הזמן להסדיר גם את כל חריגות הבניה והפלישות לשטחים ציבוריים. בואו נגיד לילדים ולנוער שלנו: העברנו לכם מסר כפול ומבלבל "צריך לשמור על החוק, אבל כל אחד מחליט בעצמו על איזה חוק". אנחנו רואים עכשיו שזו טעות. הנה אנחנו מתקנים את עצמנו. אנחנו עושים נקודת משטרה שתכפה את שמירת חוק גם עליכם וגם עלינו. אנחנו מסדירים את כל מה ששנים לא הוסדר. בואו נתחיל מהתחלה את המשחק, ובלי לרמות.

למעלה