נוכח נפקד
כאמא לילד שהוא כבר חייל אני כבר בוגרת מוסדות החינוך השונים. מגן טרום חובה ועד חטיבות העליונות. בית ספר עירוני מקיף, בית ספר קיבוצי איזורי, ובי"ס פתוח. אולי למזלי,לא נתקלנו עד כה בבעיות בבית הספר וכאשר היה מה שמדומה לחצי בעיה, לא אני ולא המורה חיכינו לריטואל החצי שנתי. אני באמת ובתמים לא מבינה את הצורך הזה של המורות(יום קשה למורה כמו שאמרת) לדווח להורה שבועיים או שלשה לפני סיום המחצית או סיום השנה,על הישגיו הלימודיים- דוגרי לחלוטין מה איכפת לי אם יקבל 75 או 82 בתורה? מה זה ישנה עכשיו? למי זה משנה? העיתוי מול התוצר. מה אני אמורה לעשות אם הציון נמוך מהציפיה של הילד? (תעזבי את הציפיה שלי) להתמקח עם המורה? לעסוק במסחר ציונים? לא זו דרכי. ואם כל מה שמחנכות בבית ספר יסודי יכולות להציג לי ביום הורים, מול הילד ה"מקסים והנבון"(גם אם הוא כמובן ממש לא נבון ורחוק מלהיות מקסים) זה גליון ציונים עתידי,אז בעיניי זה מיותר. *והסוכריות היו לשם הבדיחה בלבד לדעתי. אגב, בכיתות הגבוהות יותר גרוע. המחנכות אפילו מתקשות לזהות מיהו הילד ומהו לומד אצלן. אגב, האמירה הזו האופיינית לבתי הספר היסודיים משום מה. לא נתקלתי עד כה בקשיי השתלבות בחטיבה (X4 ) ולא היה שום"שוק". השוק היחיד היה שלי, מספר שעות הלמוד המבוזבז ,שעות החור, ארגון מערכת לקוי, ובטלה מוגדרת בבית הספר. אבל לילדים הלימודים בחטיבה הביניים בהחלט לא היוו שוק. אלא להיפך. וכן-בית ספר יסודי הוא בהחלט חממה מול החטיבות. לילד יש שם, יש כיתה יש מורה. המנהלת מכירה את הילדים, את ההורים לעיתים. ואילו בחטיבות הענק , תוצר האינטגרציה המהוללת הכושלת,אין ילד ,אין יישות, יש תלמיד עם שעור פעם בכיתה זו ופעם בקבוצה אחרת. איש לא מכיר ,איש לא יודע ואכן יכול ילד ללכת לאיבוד במובן הלגמרי רוחני של הביטוי במסדרונות החטיבה, ויש סיכוי שאחרי כמה חודשים ישימו לב שנעדר. לסיום אנקדוטה, את הבכור הוצאתי מהחטיבה העליונה בעיר, והוא למד בבית ספר קיבוצי(והיה מאושר ואהב את בית הספר,את המורים, את החברים והכל היה אחלה כולל שהיה מרצון שלו בשבתות בבית הספר להשלים פרוייקטים). בסוף השנה השלישית שלו שם(מחצית שניה של י"ב) אני מקבלת שיחת טלפון מהמזכירות של החטיבה העליונה בעיר, שהיות והם מכינים תעודות גמר, או טקס גמר, הם שמים לב שלא שילמתי השנה את תשלומי וועד ההורים ומבקשים שאשלים את חובותיי לפני הטקס. היות וכדרכן של שיחות לא מזוהות, חשבתי שמדובר על בית הספר בו הוא לומד, שאלתי איזה חובות ואיזה כיתה (י"ב 3 ,אגב)הבטחתי לבדוק כי תמוה לי ולהחזיר תשובה. אבל כאשר התחלתי לבדוק- התברר לי שהילד לומד בי"ב 5 בכלל. ואין תשלום למזגנים וכל מיני... התקשרתי למחרת, לנסות להביו אולי טעו בילד, או בכיתה או בתשלום. ואז התברר לי שהילד שלי"למד "שנתיים וחצי במוסד שכף רגלו לא דרכה בו. כשהבנתי -ביקשתי לשוחח עם המנהל, כמובן שקיבלתי את סגן ג לנושאי הורים קרציות. הוא הבטיח בדיקה יסודית,איך יתכן שעד היום אני לא יודעת שהילד לא התייצב ללמודים מזה שנתים וחצי. הוא לא חזר אליי. מעניין למה?