אסיפה כללית

ג מ ב ו

New member
ליסמין היקר

קודם כל מצטרפת לברכות ולתודות של פשושית. לצערי, מסיבות אישיות אין סכוי שאוכל להיות פעילה בועד (מזדהה לגמרי עם מה שעוגיונת כתבה) - רמז... אני משתתפת פעילה בקומונה החדשה.. לצערי, כמעט כל אחד מהבוגרים יכול להיות משתתף בפוטנציה של פורום זה ולכן היכולת של רובנו לתרום באופן מעשי היא קטנה. אני מאד מעריכה אנשים כמוך שתורמים לנו ולאיגוד ומאחלת לי ולכולם שתמיד יהיו אנשים שיוכלו לתרום. ההורים לי תרמו כמיטב יכולתם, אבל גם היכולת שלהם מוגבלת. אנשים זרים לגמרי - לא יודעת מה יהיה להם לחפש באיגוד וכמה הם יוכלו לעזור, אבל תמיד יש קרובי משפחה או ידידים יותר פנויים, ואני מקווה שתמיד יהיו! אז תודה לכל הפעילים ובהצלחה בבחירות הבאות.

jasmine38

New member
הפעילות בועד

1. בדר"כ מתקיימת פגישה אחת חודשית . 2. יש ועדות משנה, שגם בהם פעילים אנשי הועד, אך אילו שורת המתנדבים הייתה רחבה יותר, יכלו לאייש את הועדות גם לא אנשי ועד. הנטל היה מתחלק בין רבים יותר, ולא הכל על אנשי הועד. 3. מילים כמו "עשייה" הם גלולים עלי, זו מילה השגורה בפי פוליטיקאים. אנשי הועד נבחרים לקבל החלטות ולהתוות מדיניות. את העשייה יש להשאיר לעובדי האיגוד, שזו פרנסתם. אך, בפועל, המשימות רבות מידי על צוות העובדים (נכון לעכשיו, עובדות), ולכן דרושה עזרה בהתנדבות בפרוייקטים שונים. 4. מה עם יום ההתרמה ב-18 בינואר ? מי בא/ה לסייע? אפשר לסייע, בהסברה/הרצאה בבית-ספר לפני תלמידים שהולכים להתרים. אפשר לסייע בהתארגנות. אפשר לסייע במיון וספירת כספים. אפשר לסייע במשימות קטנות נוספות. כל אחד ואחת לפי יכולתו/ה. ** בקשר לקומונה - הבנתי את הרמז, אני לא מדבר על מצב נקודתי (שישתפר לתקוות כולנו). יש כאלה ששנים רצופות לא נוקפים אצבע!

orit2000

New member
ליסמין../images/Emo140.gif

מצטרפת למחזקי ידייך..הלוואי ויהיו עוד רבים כמוך. לנו המרחק עושה את שלו ובילתי אפשרי לתזז לת"א עם תינוקת בת חצי שנה אחת לחודש.מה שכן ,משתדלים לעזור בהסברה וגיוס אנשים נוספים לעזרה ביום ההתרמה..

זה קצת בעיה למי שגר רחוק

מהמרכז להיות בועד ,למרות שאני עושה את מירב המאמצים ביום ההתרמה ובאמת כל הכבוד לאנשים שעושים . אולי צריך לפרסם רשימה של דברים שצריך לעשות באיגוד וכל אחד יבחר במה הוא יוכל לעזור גם דברים מרחוק

jasmine38

New member
אסיפה כללית

האסיפה הכללית השנתית נקבעה ל... יום ג' א' בשבט תשס"ה 11.01.2005 בשעה 19:30 באולם מופת - רחוב הרצל 13 ברמת-גן . יש סדר יום מלא, להלן נקודות עיקריות * סיכום הפעילות השנתית וברכות ע"י יו"ר האיגוד עמי קולומבוס, ומנכ"לית האיגוד רחל ברגר. * דר' דלית מודן מתה"ש תרצה על הפרעות אידוקריניות בחולי CF. (סוכרת, אוסטאופורוזיס והפרעות גדילה) * הענקת מילגות לימודים מהקרן ע"ש אייס פרידע ז"ל. (אני באופן אישי, מתעניין לדעת אם הזוכים בשנים הקודמות יעשו מאמץ אמיתי להגיע לאסיפה הכללית השנה , למרות שלא יקבלו מלגה)
* אישור תקציבי העמותה (האיגוד) * בחירות לועד האיגוד. אנא בואו להשפיע ולבחור את מי שידאג לכם הכי טוב!! מעניין אם השנה, כמות המועמדים תהייה גדולה ממספר המושבים בועד
מי שלא מגיע = לא מצביע מי שלא מצביע = לא משפיע מי שלא משפיע = כלומר מי שלא מגיע, שלא יבוא בטענות לאף אחד, וינצור לשונו עד לאסיפה הבאה.

jasmine38

New member
בהרכב הועד

נדרש לפחות נציג אחד מהפריפריה. (צפון או דרום) אני לא מתנגד שיהיו יותר מאחד. הצעתי פעם, שמספר ישיבות (פורום של 6-8 אנשים) יתקיימו בביתם של חברי הועד בסבב. (מספר פגישות באיגוד, ומספר פגישות בבתי החברים). כל פעם מישהו אחר יארח את הפורום. זה יחלק את נטל הנסיעות (כסף ובעיקר זמן) בין החברים. ובכלל, החזר הוצאות??? אם אבחר, אבקש החזר הוצאות נסיעה לכל חברי הועד (מספר ישיבות X ק"מ מהבית). האם הרעיון הזה יעודד אנשים מהפריפריה להגיש מועמדות? אגב, יש מחשבה/רעיון שישיבות הועד יתקיימו מעתה בימי שישי (פעם בחודש בערך). משהו בנימה אישית: יש בחברות בועד הקרבה מסויימת, אך יש גם גמול של סיפוק עמצי מהיכולת להשפיע על מדיניות ומהלכים. ( לא שהכל מצליח לי, אך, כשזה מצליח, זה נהדר!)

jasmine38

New member
חברות בועד להורים צעירים

כשיש תינוק בבית קשה להתחייב יש עוד סיבות, מחוייביות, וצרכים אחרים שלא מאפשרים חברות בועד בתקופה נתונה. לא מכולם מצפים להיות בועד (דרושים פחות מ-10, ורצוי גיבוי של מספר מצומצם של ממלאי מקום, למקרה שמישהו יאלץ לפרוש באמצע). עזרה ביום ההתרמה (לפניו ואחריו) היא בהחלט עזרה נהדרת לאיגוד
הלוואי וכל משפחה הייתה מנדבת נציג אחד לפחות, לעזרה ביום חשוב זה. לכולם יש אח/אחות/דוד/דודה/אמא/אבא/כל קרוב משפחה אחר!!!

jasmine38

New member
אני הגשתי מועמדות לועד, מה איתכם?

אני אשתדל לפעול ולהשפיע על המדיניות לטובת המטרות של האיגוד, באופן אובייטיבי ומוסרי. אם אבחר מחדש, (או שכן, או שלא), ארגיש מחוייב כלפי המשפחות והחולים, שלפחות נציג אחד מטעמם, היה באסיפה, אפילו שלא בחרו בי.

עוגיונת

New member
אל מי בדיוק אתה פונה?

להורים הבודדים (2 או 3 כולל אתה) שמשתתפים כאן בפורום?? להורים אחרים שרק מציצים? לבוגרים כמוני שרודפים אחרי הזנב שלהם ומשתדלים בציפורניים להתחמק מירידה בריאותית? באמת ניראה לך הגיוני שבוגר שנאבק לנהל חיים נורמליים ומלאים צריך להציע את המועמדות שלו לועד? אני מודה שבאותה מידה, הורה של ילד קטן שצריך לגדל ילד חולה, לדאוג לטיפולים וכו' יתקשה לתרום מזמנו. מה הפיתרון? לא יודעת. הורה לילד בוגר או למבוגר שכבר לא עסוק בילד כל כך? מישהו חיצוני לגמרי שיש לו זמן? מה דעתך? ודעתכם?

עוגיונת

New member
לעומת זאת אני מסכימה עם יסמין

שזו חובתו של כל אדם הרואה את עצמו חבר באיגוד (לא כל שכן מי שנהנה מעזרה) לבוא לאסיפה הכללית פעם בשנה.

jasmine38

New member
אני אבא לילד בכיתה א'

ולשיטתך, גם אני עסוק בדאגה לבריאותו של הנסיך שלי, ולכן גם לי אין זמן!!! אז מה לעזאזל עשיתי השנתיים האחרונות? אם כל אחד ואחת היו תורמים מעט מיכולתם, העומס על כל אחד ואחת היה קטן, ולא היה ראוי לקרוא לכך "עומס". אם הבוגרים הצעירים רוצים שהאיגוד יממש את שאיפותיהם (הרלוונטיות), הרי שנציגיהם צריכים לשבת בועד ולהשפיע!! (מדובר בישיבה אחת בחודש, זה כמעט כל הסיפור). אם מסקנתך, היא שהועד יורכב מגורמים חיצוניים? זו שאלה מעניינת עם השלכות לכאן ולכאן. ששווה התייחסות כל אחד ממשתתפי הפורום, מה דעתכם?

עוגיונת

New member
אם כל מי שיבחר לועד

יוכל רק לבוא פעם בחודש לישיבה אבל לא יהיה לו זמן להקדיש לעשייה מעבר לזה, מה הועד יהיה פשוט חסר תועלת. בועד צריכים אנשים שיש להם זמן ואנרגיה לעשות דברים, לשנות, לפעול ולהפעיל. לא?

vikvik

New member
עוגיונת

עוגיונת , כתבת... לבוגרים כמוני שרודפים אחרי הזנב שלהם ומשתדלים בציפורניים להתחמק מירידה בריאותית? באמת ניראה לך הגיוני שבוגר שנאבק לנהל חיים נורמליים ומלאים צריך להציע את המועמדות שלו לועד? אני אישית לא רואה את עצמי כרצה אחרי הזנב של עצמי , אבל אני כן משתדלת בציפרוניים שלפעמים נשברות להתחמק מירידה בריאותית. אבל זה לא הדבר היחיד שאני עושה בחיים. והחיים הם לא רק זה עבורי. אישית , לא רואה שום סתירה בין הגשת מועמדות לנסיון לנהל חיים נורמליים. קודם כל צריך לבדוק גם מה התפקיד דורש ואז לחשוב. זה כן סתירה מתי שאת או מישהו אחר רואה בזה סתירה לעצמו. כלומר מתי שאת מרגישה שכמות האנרגיות היא גדולה מזו שאת יכולה להשקיע אז בהחלט יש סתירה , אבל אין בזה סתירה גורפת לכל הבוגרים. כל אחד צריך להיות מודע לגבולות של עצמו ולפעול על פיהם. והרעיון של מישהו חיצוני לגמרי...אולי לשלבי הביצוע של ההחלטות וגם אז בהתאם ליכולת כלכלית , אבל לא להחלטת החלטות עצמן.כי אם כך , לשם מה התכנסנו כאן , אם לא לעזור לעצמינו.

למעלה