זה בסדר, תשאל חופשי, ולתשובות:
דוקא מבחינת מגבלות זרים אין בכלל בעייה. גם מבחינת תחבורה - בביג´ין יש METRO מאוד יעילה, ומאוד בקרוב היא גם תגיע ליותר מקומות (היא בבניה). חוצמזה, אפשר לנסוע בכל צורה שרק תרצה, אוטובוסים, רכבת, מונית וכו´, אין שום מגבלה לתיירים. מה שכן אני לא נוהגת כאן ברכב וגם לא הייתי רוצה לנהוג כאן כי זה דיי מפחיד, חוקי התנועה כאן הם בגדר המלצה, אבל איכשהו זה עובד.. לדעתי, מבחינת יחס לתיירים ותושבים זרים היחס מעולה, הם מאוד מאוד מכבדים את מי שנכנס לסין, ובעיקר מאוד אוהבים ישראלים (הדבר הראשון שאומרים על ישראל זה שהישראלים מאוד מאוד חכמים, וכמובן מדברים על "המלחמה"). השלטונות לא "מסתבכים" עם זרים, לפחות ככה זה ההתרשמות שלי, כל עוד התייר לא מנסה באמת לעשות בעיות אז הוא יקבל יחס פתוח ולבבי. לא פעם ראיתי מקרים שתייר למשל צילם במקום אסור והעלימו עין, וכשסיני עשה אותו דבר הוא ננזף קשות (או ככה נדמה לי מהצעקות..). אני יכולה לומר לך שלפני כ 3.5 שנים הייתי בטיול פרטי בסין והיה מאוד מאוד שונה, היום באמת יש יותר פתיחות יש יותר מקומות ל"מערביים" ואפילו יש יותר דוברי אנגלית. סין (ובעיקר ביג´ין) מתפתחת בצורה לא רגילה, הם לא מפסיקים לבנות פה בניינים רבי קומות וגורדי שחקים (לטוב ולרע).. חלק מזה קשור כמובן לתיירות שמתרבה פה כל שנה והרבה גם קשור לאולימפיאדה שתערך בביג´ין ב 2008. הממשלה החליטה שעד תחילת האולימפיאדה היא "תעלים" מביגי´ן את כל המבנים הישנים ופשוט תחדש את העיר ולכן יש פה בנייה בקצב מטורף. היא משמרת רק את המבנים עם חשיבות היסטורית ותרבותית (כמו העיר האסורה ומקדשים מסויימים) ואת שאר האזורים הישנים היא הורסת ובונה מחדש. מבחינת קניות, אז זה תלוי מה מחפשים. אם זה דברי אומנות, יש פה דברים יפייפים וזולים. ביגוד - לדעתי איכות הבגדים פה לא משהו בכלל, ואם כבר קונים בגדים אז רק של מותגים מחו"ל, כמובן שהמחיר בהתאם. מבחינת אוכל - נקודה קצת כואבת,קשה מאוד מאוד להשיג פה גבינות טובות ולחם טעים, שלא לדבר על אוכל ישראלי.. מה שכן יש פה שפע ירקות ופירות, ומסתדרים.. מסעדות יש בלי סוף, אבל רובן סיניות. יש פה חוסר בבתי קפה (קיים רק סטארבקס) שלא לדבר על קינוחים נורמליים או עוגות.. ואת זה יש באירופה די הרבה לא? אם נסכם, סין היום הרבה יותר פתוחה ונוחה, ואם כבר לבקר בסין אז עכשיו לפני שיהרסו את כל האזורים הישנים והיפים. נכון זה לא נוח כמו אירופה (דוברי אנגלית, אוכל ותרבות די דומה) אבל מי שפתוח לתרבויות אחרות מאוד יהנה.. שכחתי משהו?