אסיה

yosense

New member
חברה אולי תסבירו. תספרו

איך הגעתם לחיות בסין??? ואיפה בסין??

liat129

New member
אז ככה..

אני גרה בביגי´ן בעקבות זה שהחברה שבה עובד בעלי פתחו פה משרד. למען האמת יש פה הרבה חברות שפותחות כאן משרדים כי כולם רוצים למכור לסינים...

yosense

New member
אוקי 1=0 ... עכשיו תורי

אני צייר, זה הצלב שלי, העול... אוףף. העול הזה נהייה בגלל התחרות, הקנאה הרצחנית וההכרח (בנתיים) להרויח מזה. ברקע, וברקע שלי כמו ברקע של ציור שלי נמצאים נופים מארצות אחדות יותר מאשר מאחרות. אחת מהן היא סין. לפני כ6 שנים למדתי סינית אצל מורה מבייג´ין במסגרת האוניברסיטה הפתוחה בתל אביב, ואכן היו שם אחדים עם סיפור כשלך. מאז, תקופה של הסתתרות מאורות מבחינתי - בארץ, חזרתי לחו"ל ונראה שהאפשרויות שנפתחות יחזירו את סין לתמונת תוכניותי. יתכן שתהיינה לי שאלות ממוקדות בהמשך. ותודה ליאת על ההתיחסות. יוס

yosense

New member
תודה על ההתיחסות ושאלה ראשונה

במספר המפגשים שהיו לי עם סינים ועם מוסדות סיניים (דרך האינטרנט), הרגשתי שיש בסין צנזורה חריפה ביותר על דברים רבים. האם אתם מרגישים בזה? האם יש עליכם איום?

Ho Oh

New member
לא יכולה לענות הצנזורה תגיע

סתאאם
אני פה כבר 4 שנים וסין שאני מכירה היום בהחלט יותר שונה מזו שלמדתי להכיר כשהגעתי. לשאלתך, עם הצטרפות סין ל- wto ועם חדירת המערב השתנו דברים וסין נהייתה קצת יותר פתוחה. אתה לא תאמין לקצב ההתפתחות פה. כשהגעתי לסין אז נודע לי שאתר ה- cnn חסום באינטרנט בהוראת הממשלה היום הוא כבר פתוח. ויש עוד הרבה דוגמאות.

liat129

New member
צנזורה בסין?????../images/Emo13.gif

יש צנזורה חריפה אבל אני באופן אישי לא מרגישה איום. כמובן צריך גם לקחת בחשבון שאני לא עיתונאית ולא אומנית אז אף פעם לא הייתי צריכה לפרסם משהו (מלבד את הגיגי בכמה פורומים באינטרנט..). הדבר היחיד הוא שנתקלתי בחסימות של אתרים.. בכלל לקרוא פה עיתון חדשות זה ממש חוויה, הכל כל כך "ורוד" כאילו לסין אין בעיות. ממש הארץ האידיאלית.. אבל מה, מסתבר שלעיתונאים אין שום יכולת לכתוב משהו עצמאי, ה-כ-ל עובר בדיקת צנזורה וחסר לעיתונאי שינסה להשמיץ את הממשלה או חלילה לרשום אפילו מילה שמתחרזת עם דמוקרטיה.. השמועה אומרת שאסור לשדר את CNN בסין חוץ מבבתי מלון לתיירים ובאזורי מגורים של "זרים", כדי שהסינים לא יקבלו מידע חיצוני על מה שבאמת קורה במדינה. יש המון סיפורים על סינים שגלשו באתרים ונעצרו בחשד לניסיון הפיכה.. כמו שזה נראה לי, לסינים זה לא כל כך מפריע, הם לא מכירים צורת חיים אחרת.. אם נסכם את זה, אני לא מרגישה איום, אבל לא הייתי הולכת בכיכר טיאנמן ומדברת על דמוקרטיה.. if you know what I mean..

yosense

New member
יש רושם אם גם מוטעה(?)

שיש מגבלות תנועה לזרים , האם זה נכון? ואם זה נכון , באיזה צורה מרגישים את זה? האם אתן יכולות נגיד לעלות לרכבת או אוטובוס, או ברכב - ולהגיע לכל מקום? או שיעצרו אותכן? ההרגשה שאני מקבל ממכן היא שיש מגבלות רבות, הרבה יותר מלעסוק בנושאים מסויימים בפומבי, אלא שכמו מי שגר שם מקבל את זה כחלק מהמצב. עכשיו, אני לא מציע כאן פעילות מהפכנית מכל סוג, אבל עניין התנועה החופשית לא ברור לי בכלל. האם ישנן הגבלות תנועה גם למקומיים? באיזה אמצעי תחבורה משתמשים בסין? האם יש רשת רכבות טובה? כבישים טובים? במה ההתפתחות ניכרת? בבניה? האם חנות בביג´ין יש בה גם מה שיש בחנות בלונדון למשל (לא שבלונדון יש משהו מיוחד)? אני מנסה לחפור מסביב לנושא המסקרן הזה של ´פתיחות´, ´קידמה´, וחופש תנועה (שמתי את שני הראשונים במרכאות, כי הם יכולים להשמע גם כמו סיסמא. והאם סין של היום נוחה ופתוחה לתייר? האם מסעדות למשל פתוחות לכל אחד? האם מותר לצלם בכל מקום?.. סליחה על ריבוי השאלות... פשוט הסקרנות מכרסמת..

liat129

New member
זה בסדר, תשאל חופשי, ולתשובות:

דוקא מבחינת מגבלות זרים אין בכלל בעייה. גם מבחינת תחבורה - בביג´ין יש METRO מאוד יעילה, ומאוד בקרוב היא גם תגיע ליותר מקומות (היא בבניה). חוצמזה, אפשר לנסוע בכל צורה שרק תרצה, אוטובוסים, רכבת, מונית וכו´, אין שום מגבלה לתיירים. מה שכן אני לא נוהגת כאן ברכב וגם לא הייתי רוצה לנהוג כאן כי זה דיי מפחיד, חוקי התנועה כאן הם בגדר המלצה, אבל איכשהו זה עובד.. לדעתי, מבחינת יחס לתיירים ותושבים זרים היחס מעולה, הם מאוד מאוד מכבדים את מי שנכנס לסין, ובעיקר מאוד אוהבים ישראלים (הדבר הראשון שאומרים על ישראל זה שהישראלים מאוד מאוד חכמים, וכמובן מדברים על "המלחמה"). השלטונות לא "מסתבכים" עם זרים, לפחות ככה זה ההתרשמות שלי, כל עוד התייר לא מנסה באמת לעשות בעיות אז הוא יקבל יחס פתוח ולבבי. לא פעם ראיתי מקרים שתייר למשל צילם במקום אסור והעלימו עין, וכשסיני עשה אותו דבר הוא ננזף קשות (או ככה נדמה לי מהצעקות..). אני יכולה לומר לך שלפני כ 3.5 שנים הייתי בטיול פרטי בסין והיה מאוד מאוד שונה, היום באמת יש יותר פתיחות יש יותר מקומות ל"מערביים" ואפילו יש יותר דוברי אנגלית. סין (ובעיקר ביג´ין) מתפתחת בצורה לא רגילה, הם לא מפסיקים לבנות פה בניינים רבי קומות וגורדי שחקים (לטוב ולרע).. חלק מזה קשור כמובן לתיירות שמתרבה פה כל שנה והרבה גם קשור לאולימפיאדה שתערך בביג´ין ב 2008. הממשלה החליטה שעד תחילת האולימפיאדה היא "תעלים" מביגי´ן את כל המבנים הישנים ופשוט תחדש את העיר ולכן יש פה בנייה בקצב מטורף. היא משמרת רק את המבנים עם חשיבות היסטורית ותרבותית (כמו העיר האסורה ומקדשים מסויימים) ואת שאר האזורים הישנים היא הורסת ובונה מחדש. מבחינת קניות, אז זה תלוי מה מחפשים. אם זה דברי אומנות, יש פה דברים יפייפים וזולים. ביגוד - לדעתי איכות הבגדים פה לא משהו בכלל, ואם כבר קונים בגדים אז רק של מותגים מחו"ל, כמובן שהמחיר בהתאם. מבחינת אוכל - נקודה קצת כואבת,קשה מאוד מאוד להשיג פה גבינות טובות ולחם טעים, שלא לדבר על אוכל ישראלי.. מה שכן יש פה שפע ירקות ופירות, ומסתדרים.. מסעדות יש בלי סוף, אבל רובן סיניות. יש פה חוסר בבתי קפה (קיים רק סטארבקס) שלא לדבר על קינוחים נורמליים או עוגות.. ואת זה יש באירופה די הרבה לא? אם נסכם, סין היום הרבה יותר פתוחה ונוחה, ואם כבר לבקר בסין אז עכשיו לפני שיהרסו את כל האזורים הישנים והיפים. נכון זה לא נוח כמו אירופה (דוברי אנגלית, אוכל ותרבות די דומה) אבל מי שפתוח לתרבויות אחרות מאוד יהנה.. שכחתי משהו?

yosense

New member
נדמה כאילו ענית על כל השאלות שלי

כמובן שהסקרנות תמצא עוד ועוד,אך כרגע אני רק יכול להודות על שטרחת - ואקרא את זה שוב יותר מאוחר. Gracias

Ho Oh

New member
אז יוסנס, עד שהגעתי הביתה למקלדת

בעברית ראיתי שליאת ענתה לך תשובה די מקיפה. אני לא גרה בבייג´ן עיר הבירה ארוכת היסטוריה שם גם יושבת הממשלה ואולי שם הדברים קצת שונים, אני גרה בעיר על הגבול להונג קונג שעד לפני 13 שנה הייתה כפר קטן. אז כם הקידמה פה מאד מהירה ודברים פה נבנים מאד מהר (לא אדבר פה על נושא האיכות כי עליו אני יכולה לכתוב הרבה). מערכת הכבישים יחסית לכבישים בארץ מאד טובה לא רואים פיצוצים בכביקים וזאת משום שהם לא משתמשים באספלט. במעט מקומות משתמשים באספלט. העיר שאני גרה בה מאד יפה ונקיה עד כדי כך שהמשפחה שבאה לבקר תמיד מופתעת לטובה כי הם חושבים שהם מגיעים לאיזה חור עם לכלוך. המקום שאני גרה בו הרבה יותר יפה ומפותח מהעיר בה נולדתי בארץ ושוב להזכירך הוא קיים כ-13 שנה. בחנויות בד"כ אסור לצלם ואכן היחס למערביים מאד שונה. החוקים כמו שאמרתי משתנים לעבר פתיחות כמו שאמרתי היום כבר ניתן להיכנס לאתר ה-cnn באינטרנט מה שלא היה פעם. עוד דוגמא היא שבעבר (כשהגעתי) מערבי שרצה להקים עסק בסין היה חייב לעשות זאת עם שותף סיני היום מערבי יכול לפתוח עסק בסין לבד ללא שותף סיני. האנשים גם השתנו והם היום כן מדברים על המימשל ומעבירים ביקורת מה שלא היה פעם. אני עובדת כאן כך שיש לי הרבה מגעים עם השלטונות ואני יכולה להגיד שסין עוברת הרבה שינויים במהירות שלא נקלטת. כך לדוגמא את כביש חוצה ישראל. יש לך מושג כמה זמן הפרוייקט הזה נמשך? במקרה היה לי נגיעה בפרוייקט בארץ כך שאני יודעת הרבה על הפרוייקט. בסין עכשיו החלו בבניית גשר ענק לכלי רכב שיגשר את שנזן להונג קונג והפרוייקט מתוכנן לשנתיים ותאמין לי שהוא יסתיים בזמן אם לא לפני. זהו בגדול. אם יש עוד שאלות אשמח לענות.

למעלה