אסטרטגיה ?

jandi

New member
אסטרטגיה ?

היי,
רציתי לדעת יש לי בעקרון בחיים שתי מטרות עיקריות וזה קריירה וזוגיות. אבל שני המטרות האלו קשורות לכמה וכמה תתי מטרות לכשעצמן כבדות משקל...
לדוגמא: שני הדברים האלו דורשים פרנסה ויציבות כלכלית וברורה, דבר שלא קיים כרגע ממש..., אבל מאידך ....בתחילת עסק והקמתו אין תמיד את הממון העצמי וגם האופק לא ברור וצריך חופש פעולה והרבה זמן פנוי , בזמן שאין רווח כלכלי כלל אלא רק הוצאות.
בשביל לממן את ההוצאות האלה צריך עצמאות כלכלית, פרנסה נוספת...עבודה שלא יכולה להיות קשורה לצערי הרב בעסק הנחשק.
עכשיו, אם עובדים במקום עבודה מסודר צריך להשקיע מינימום 8 שעות, מה עוד שמאחר והעבודה גם לא יכולה להיות קשורה באיזשהי צורה לקריירה ולעסק העצמאי...זה לוקח 8 שעות מהיום שאמנם מרוויחים מהם הכנסה יציבה, אבל גם מפסידים 8 שעות שאפשר להשקיע בהם בפיתוח עצמאי.
תת מטרה נוספת היא עצמאות, מגורים עצמאיים, דבר שגם דורש הרבה כסף...ושוב זה מטרה די כבדה בפני עצמה שיכולה להשתלט על המטרות אב.
אז כמו שניתן להבין ומקווה שהסברתי את עצמי היטב...איך אפשר לפתח אסטרטגיה מתאימה למיקרים שכאלה?
תודה

שיטת האלימינציה

שלום לך

מקום מוכר.
בוא נראה פרקטית מה אפשר לעשות.
אתה צריך כסף כדי לבנות את העסק שאתה חולם עליו. אם הבנתי נכון.
האם יש לך מספיק כסף כרגע, כאשר אתה גר עם ההורים (אם גם את זה הבנתי נכון)? אם כן, אז הבחירה היא בין להשאר עם ההורים ולהקים את העסק, או לעזוב אותם, למצוא משרה ובמקביל להקים את העסק. כלומר הבחירה היא בין מגורים עצמאיים ומשרה לבין מגורים עם ההורים ואין משרה. קדימה, לבחור.
אם בכל מקרה אין לך מספיק כסף להקים עסק, אז אתה צריך משרה. בכל מקרה.
ואין טעם לחשוב הרבה על זה שהלכו ה - 8 שעות ביום. הלכו וזהו, אין אפשרות אחרת. והעסק? בערב ובסופ"ש. כי זה מה יש. כן, זה יהיה יותר איטי מאשר אם יכולת להקדיש לזה את כל הזמן, אבל מה זה משנה.
ואם בכל מקרה אתה צריך משרה, אז יש בחירה בין להשאר עם ההורים וישאר יותר כסף לעסק, או לעזוב ואז ההתקדמות של העסק תהיה איטית יותר. בחירה.

בספר שאני אוהבת "עסקים מחוץ לקופסה" המחברים אומרים: "החלטות הן התקדמות". אני מסכימה. לא להחליט משאיר אותנו מדשדשים. החלטה, אפילו כואבת, מאפשרת להתקדם מכאן.

בהצלחה

jandi

New member
כן...

הבנת נכון.
"קדימה, לבחור"= אז זהו, שאני כבר מחפש הכנסה נוספת שאיכשהו תאפשר לי גם לחיות בכבוד וגם להשקיע את שאר הזמן בעסק שלי ואני לא מוצא כבר כמה חודשים, כי הדרישות של המקצוע השני הם גבוהות, ז"א דורשים שם בעיסוק הרבה שעות עבודה, ומשלמים מעט. אז זה מתעכב ובקושי יש משהו...בקיצר, זה לא הולך!
וזוגיות, גם לא הולך, כי איכשהו כלום לא זז על אף הנסיונות, אולי זה מקרין כל מה שקורה לי לפני שאני פותח את הפה, אין לי מושג.
בכל אופן תודה

באיזה מקצוע לבחור

לעיתים אנחנו מאוד רוצים מקצוע מסוים כי משהו שם מדליק אותנו (למשל הכנסה), אבל מביטים לעמוק רואים שבעצם יש עיסוק אחר שיותר מדבר למי שאנחנו, הוא פשוט לא נראה לנו "כזה שווה" או יוקרתי.

אופציה אחרת היא שללכת על עיסוק דומה לעיסוק שקשה להשתלב בו למשל ראית חשבון ועריכת דין הם כביכול מקצועות שונים, אך יש בהם הרבה מן המשותף.

jandi

New member
במקרה שלי

זה ממש ההיפך...ההכנסה העתידית לא בטוח שכל כך מזהירה אם בכלל...אבל לפעמים זה מה שאתה רוצה לעשות ומאמין בזה, אז אתה מסתכן.
ואם אתה הולך על מקצוע קרוב אתה מתפשר בכל מקרה...אז עדיף כבר ללכת על מקצוע שאולי אתה פחות אוהב ולא קשור לעסק העצמאי אבל לפחות יש לו הכנסה גבוהה יותר.
אין ספק שיש פה בעיה רצינית. בייחוד בגלל המדינה שבה אנחנו חיים שאין פה הרבה מקום להתפתחות

jandi

New member
אתה

פשוט כתבת את מה שכתבתי בתמצות בלי שום התייחסות לשאלה..אני שאלתי על אסטרטגיה,

אתה בעצם מסרב לעבודות?

נשמע לי שזה ממש תוקע אותך.

מאמנים יכולים לעזור בנושא של זוגיות (גם מטפלים), אבל יש פה סדר, אני חושבת. קודם עבודה. ואז יהיה כסף לשאר.

jandi

New member
כן, בהתחלה סירבתי

די סירבתי כי ראיתי שהם רוצים שעות נוספות וכל זה עוד ובלי לשלם עליהם..כי שוב, ככה זה בארץ, ניצול ועוד ניצול.
ואני מכיר את עצמי ויודע שברגע שאני נכנס גם ככה למישרה מלאה אני נהיה עייף ואין לי כוחות, אז אם יש שעות נוספות ועוד לא משלמים עליהם בנוסף לכך בכלל אני אכנס לדכאון.
אז כן...ברור שאני מסרב.
סליחה על המירמור אבל זו האמת זה לא מה שאני אומר כי אני חוויתי את זה, כל החברים למקצוע רואים את זה היטב ומודעים לכך. מה גם שזה לא מקצוע שהייתי רוצה להתפתח בו, זה רק מקור הכנסה לעסק העצמאי...כך שאני בררן הרבה יותר ממישהו שהיה מוכן להקריב את זמנו וכספו.

מה האופציה?

שלום לך אדם יקר,

מה האופציה?
אתה מסרב לעבודות ונשאר תקוע!

אני מציעה להפריד את שאלת הניצול ואיך מעסיקים מתייחסים לשאלה של מה לעשות עם זה.
אני מסכימה איתך. המצב בארץ (ובמקומות נוספים בעולם) בעייתי. נדרש שינוי. השאלה מה לעשות לטובת השינוי הזה?
ובכל מקרה השאלה איך אתה מארגן כסף כדי להמשיך לקדם את העסק שלך?
זה כנראה יהיה משרה. איזו?

jandi

New member
מזה חודש חודשיים

אני לא מסרב לשום עבודה יותר, כבר חודש חודשיים
אני פשוט לא מקבל הצעות, מאז אותו סירוב או שניים שהיה לי...פשוט אין שום הצעות!!!
אני רשום לאולג'ובס שולח המון המון קו"ח מידי יום וכלום...הסיבה היא כי אני בתחום מאוד קשה ואין לי נסיון רב בו, לא משנה שאני לא מעודכן בגלל שהלימודים שלמדתי לא היו מעודכנים ורלוונטים לשוק העבודה, בשביל להתעדכן צריך לשלם כמה אלפים נוספים וללמוד עוד שנה שנתיים...וזה לא בא בחשבון.

שדרוג קו"ח

שלום לך,

יתכן שכדאי לשלם עבור שכתוב מקצועי של קו"ח שלך. לפעמים הבדל קטן עושה את ההבדל.

בהצלחה

אסטרטגיה

הי,
תחליט מהי מטרת העל שלך, זו שתתמוך בכל יתר המטרות והגשמת תאפשר גם את הגשמתן.
כיצד תראה המציאות שלך כשהמטרה תתגשם? מה תראה ? מה תשמע? ומה תרגיש?
מה הדברים שצריכים לקרות בדרך (יעדים) להגשמת המטרה? ומתי אתה רוצה שהמטרה תתגשם? ומתי כל יעד יתגשם?
כשיהיו לך תשובות לשאלות אלו האסטרטגיה שלך תהיה בידך, ועכשיו רק נותר לך לתכנן את הטקטיקה, שזה הפעולות שעליך לבצע כדי לעבור משלב לשלב.

למעלה