אסטרופם

אסטרופם

הי בנות אני לקראת סבב של עוברים מוקפאים לוקחת 3 כדורי פרוגינובה ליום. הרירית עדיין דקה- 5 מ"מ הרופא שלי ביקש שאקח גם 2 כדורי אסטרופם לעיבוי הרירית א. קניתי את הכדורים, הם נראים כמו גלולות קטנות בצבע כחול. אמר לי להחדיר אותם וגינאלית אבל זה ממש מוזר, כי הם ממש קטנים. האם קניתי את הדבר הנכון??? ב. איך ההשפעה של הכדורים האלה מבחינת האנדו? תודה על העזרה, כיף שיש תמיד למי לפנות

זואילי

New member
הי קוקי

חחח, כן הם קטנים כי הם לבליעה. אבל אל תדאגי.. רבות גם השתמשו בהם בצורה וגינלית. בקיצור - קנית את הדבר הנכון. אני מעולם לא דחפתי אותם לצנרת אלא פעם אחת נטלתי אותם בבליעה. את כבר נוטלת פרוגינובה. זה אותו הדבר.. שניהם אסטרוגן, שניהם אותו סיפור רק של חברות שונות. אז מן הסתם - את כבר יודעת אם יש או אין תופעות לנטילת האסטרוגן. בד"כ בנטילה וגינלית, אם יש תופעות לוואי, הן קלות יותר מאשר בבליעה. לגבי הכדורים האלו (אסטרופם או פרוגינובה) ואנדו - כל אחת מגיבה אחרת. אבל מכיוון שאנדו אוהבבבב אסטרוגן.. אז יש להן מחיר. אבל שוב, רק את יכולה להרגיש אם יש איזו החמרה של סימפטומים בגלל שאת עכשיו על אסטרוגנים. אם את מרגישה שהכל כרגיל - אז סבבה!! אצלי - האסטרופם שנוא נפשי, עשה לי דפיקות לב מואצות (הייתי אצל קרדיולוג כדי שיאשר לי את המשך הטיפול!) וכאבי אנדו למות. אבל לא לשכוח! אני הייתי על הורמונים כשהבטן שלי היתה במצב הכי גרוע שיש. אז גם אם הייתי בולעת סוכריות - האנדו שלי חגג... סחתיין גדול על המוקפאים (לא דבר של מה בכך!) והמון הצלחה
אה... תאכלי סלק. אם לא יועיל, לא יזיק.

זואילי מדהימה!

אין עלייך בעולם! את תמיד כזו נעימה ותומכת... רק שתדעי שבזכות ההמלצות שלך הצלחתי לקחת החלטות שהיו הכי טובות ונכונות עבורי. אני זוכרת שבזמנו נורא התלבטתי אם ללכת על ניתוח או להמשיך ישר לIVF, והסיפור שלך הוא שהכריע ... למרות שעברת דרך ארוכה..לפחות תיעלת אותה למקומות הנכונים!!! אז באמת תודה רבה!

היי קוקילידה

אני לקחתי את האסטרופם גם בצורה הוגינלית (בסבבי המוקפאים הפגיזו אותי עם אסטרופם ולרירית זה לא ממש הזיז). הם למעשה זהים לפרוגינובה, לי הפרוגינובה עשתה תופעות לוואי איומות. כמו שזואילי ענתה לך בצורה הוגינלית נחסכים למעשה תופעות הלוואי. ממליצה לך לשים את 2 הכדורים הוגינלים לפני השינה. וקצת כדי לעודד אותך אני הריתי עם רירית של 5.7-6. כך שגם עם ריריות דקות אפשר להרות.

למעלה