אסטרופם-על מה ולמה?

בלונד23

New member
אסטרופם-על מה ולמה?

האם אכן יש לתרופה הזאת תופעות לוואי קשות? קראתי בנט וחשכו עיני: סחרחורות, כאבי ראש מיגרנות.......
האם זה דומה לפרימולוט נור (לקחתי לפני שנים תוך יום היו סחרחורות איומות עד אי תפקוד) אם כן אני לא מסוגלת ליטול את זה

מישהי מכירה פרוטוקול קצר שמתחיל בכדורי אסטרופם? מה התפקיד של זה?
בפעם שעברה התחלתי עם גלולות, וכעת לא מבינה למה דווקא אסטרופם.
מדובר בIVF רגיל בלי שום בעיות ביוץ והרופא אמר שזה בגלל הגיל אבל לא הסביר לי מה התפקיד של זה

ובעיקר, למה בכלל משתמשים בתרופה הזאת עדיין, הרי כתוב בעלון לצרכן שזה מעלה סיכוי לסרטן שד ורחם, וכתוב שם שזה בכלל מיועד לנשים שעברו כריתת רחם. אז למה???

Stella30

New member
אסטרופם

ניתן לי באחד הסבבים לצורך עיבוי הרירית...
לי אישית לא היו תופעות לוואי...

Stella30

New member
עכשיו נזכרתי

ניתן לי לעיבוי הרירית בגלל איקקלומין שדיקק אותה ברמות (בד"כ הגיעה ל 10-11 ופתאום היתה 4)

בכל מקרה אח"כ לא לקחתי יותר איקקלומין אז גם לא קיבלתי יותר אסטרופם.
נדמה לי שהמקביל שלו זה פרוגינובה?

Laline10

New member
אכן!! אסטרופם ופרוגינובה- שניהם אסטרוגנים

פשוט מנגזרת אחרת של E2
אסטרופם ופרוגינובה הם למעשה תוספת אסטרוגן- הורמוני מין נקביים של האישה והם מופרשים מהשחלות.
בבדיקות הדם אנחנו מזהים אותם כ E2 או בעברית אסטרדיול.
יש לנו בגוף כל מיני נגזרות\ סוגים מההורמון הזה- השלושה העיקריים הם: אסטריול, אסטרדיול ואסטרון.
כך גם הפרוגינובה והאסטרופם- כל אחד מהם הוא אסטרוגן, אבל כל אחד מהם מכיל נגזרת אחרת (אחד מהסוגים שציינתי מעלה)

כן כן..., היתי צריכה ללכת ללמוד רפואה....

Stella30

New member
תראי

אחרי החזרות הייתי מקבלת גם פרוגינובה כתמיכה. ואם אני לא טועה, היא המקבילה של האסטרופם
וחוץ מהפעם ההיא, כפי שציינתי, גם לי לא היתה בעיית רירית
קיבלת את זה אחרי החזרה?

Laline10

New member
מקבלים פרוגינובה\ אסטרופם אחרי החזרה

כדי לתמוך ברירית.
לא צריכה להיות בעיית רירית כדי לקבל את זה.
גם אני קיבלתי ויש לי רירית מצוינת (והרופא כל הזמן מזכיר לי את זה)
טוב, לפחות משהו טוב אחד קיים אצלי

טוליתי

New member
שימוש באסטרופם לפני IVF מסתמך על מחקר חדש

יחסית, לפיו, רמות גבוהות של אסטרדיול (לפני הגירוי השחלתי) גורמות לגוף לדעת בקלות לייצר אסטרדיול, ובכך לשפר את התגובה השחלתית. בנוסף, שימוש בתכשיר לפני הווסת אמור לעזור לזקיקים להיות בגודל אחיד (עד כמה שניתן).

משתמשים בתרופה הזו כי יש לה הצלחות, מסתבר.

בהצלחה

אני משתמשת כרגע באסטופרם

לטיפול של החזרת המוקפא. אני לפני שנתיים גם כן קראתי את העלון, וגם חשכו עניי, וגם הגעתי למיון בעקבות זאת (חשתי מיחושים בלב, וחשבתי שזה בעקבות התרופה). בטיפול המנצח של החזרת מוקפאים, שבו נולד הפשושון שלי ביקשתי פריגנובה במקום. אבל עכשיו שוב רשמו לי אסטופרם, ואני נוטלת אותו וגם מאוד דואגת וחוששת.אסטופרם כעקרון זה לפרוטוקול של החזרת מוקפאים.

בלונד23

New member
הבנתי

זו התשובה שחיפשתי תודה
בכל מקרה אני לא מעוניינת לקחת את זה ואני אבקש לשנות.

black cherry1

New member
אני לקחתי את התרופה פעמיים

פעם אחת יחד עם איקקלומין לעיבוי הרירית ופעם שניה לפני החזרת מוקפאים. התרופה הזו עושה לי תופעות לוואי יותר מכל תרופה אחרת. הפעם לפני החזרת מוקפאים התעקשתי על פרוגינובה ואני ממש מקווה לא לסבול את אותן תופעות לוואי.

Lexie1

New member
אסטרופם

לגבי מה שכתוב בעלון - חשש למחלות וכו, לא יותר מאשר בגלולות אחרות למניעת הריון, גם חשש לקריש דם אותו כנ״ל.
מניסיון אישי, תופעות הלואי שהיו לי היו גרועות משל גלולות. גם עם גלולות יש לי צבירת נוזלים ובחילות, אבל זה היה גרוע בהרבה, עליה של 2 ק״ג תוך שבוע (ואצלי זה נחשב המון) קוצר נשימה והרגשה כמו בגירוי יתר, כאילו אין יותר אויר. הפסקתי את נטילתו לאחר שבוע כי זה היה כבר יותר מידי עבורי והצטערתי מאד שלקחתי, מאחר והוא גם העלה את רמות האסטרדיול לרמות הזויות ביום מחזור אחד וגורם לי לדימום לאחר ימי המחזור.

מה שלי לא ברור עדיין הוא כיצד רמות גבוהות של אסטרדיול בתחילת מחזור שאופייניות למגיבות חלש, וחלק מהתועלת של הדאה היא בהורדה שלהן יכולה לעזור לשיפור התגובה.

לא כל הרופאים מסכימים על הטיפול הזה כמשהו שיכול לעזור. גם מניסיון של אחרות לא תמיד עוזר לא באחידות ולא בשיפור התגובה.

giraffelle

New member
העלון

תיקון קל - אי אפשר להשוות בין אסטרופם לגלולות כי המינון הרבה יותר גבוה באסטרופם. גלולות למניעת הריון מכילות עד 35 מק"ג ליום (זה המינון הכי גבוה, יש פחות), ואסטרופם זה 1 או 2 מ"ג, ולפעמים לוקחים יותר מאחד ביום.

מצד שני, הסיכונים בעלון לא רלוונטיים, מסיבה אחרת - הם מתייחסים לשימוש הנפוץ של אסטרופם, כהורמונים תחליפיים לגיל המעבר. מדובר בשימוש ממושך מאד - חודשים ושנים, השימוש באסטרופם במסגרת טיפולי פוריות זניח לעומת התקופות המדוברות. כמו כן, חלק מהסיכונים המוזכרים בעלון מתייחסים רק למצב של אל-וסת, ולא רלוונטיים כאשר השימוש הוא במסגרת טיפולי פוריות (או כאשר מוסיפים פרוגסטרון במחזוריות שמחקה וסת).

תופעות לוואי אכן עלולות להיות, אפילו קשות... זה כבר אישי לגמרי, יש כאלו שלא מזיז להן ויש כאלו שלוקחות יומיים וזה כבר נורא. בשבילי, לקחת וגינלית פתר את הבעיה (צריך להתייעץ על זה עם רופא כי באופן כזה המינונים שונים).

Marital

New member
אני לוקחת עכשיו בסבב מוקפאים

3 כדורים ביום ואין לי תופעות לוואי אולי השמנה אבל אני לא בטוחה שזה מזה

netwise

New member
נצל"ש - עד מתי צריך לקחת אסטרופם

במידה וניתן כתמיכה לאחר החזרה
עד הבטא? אחרי? כמו תמיכה של פרוגסטרון?

למעלה