אסטמת העור

מתכנתת10

New member
אסטמת העור

יש איזשהי דרך להפטר מאסטמת העור או שזה גנטי ואין מה לעשות? תודה רבה

דרמטיטיס אטופית או "אסטמה של העור"

שלום רב, תודה על השאלה , מהנטיה האטופית לא נוכל להמלט - זוהי אותה נטייה לפתח קבוצת מחלות המכונים מחלות אטופיות (אסתמה, דרמטיטיס, קדחת השחת ) לגבי הדרמטיטיס - זו המכונה בפי כל - אסתמה של העור - אם מדובר במצב קל - אפשר עם קצת משחה להפטר מזה לפחות זמנית במצבים קשים יותר - קשה יותר להחלים מזה ויש צורך בטיפולים אגרסיבים יותר. בהצלחה, דר' קובי פסח

מתכנתת10

New member
אם יש גם קדחתהשחת זה נטיה?

קדחת השחת זה נזלת כרונית? ואם יש את הנטיה זה יותר קשה? ומה זאת אומרת להחלים ,זה משהו שגדלים איתו מהינקות לא? טיפולים אגרסיביים? מה הם? החלפת עור? או משהו דומה? תודה רבה רבה על התגובה ושאלה אחרונה : האם הגן הזה של הדרמטיטיס דומיננטי או רצסיבי ז"א אם לאחד ההורים יש דרמטיטיס בטוח יהיה לילדים?

תשובה

קדחת השחת - נזלת אלרגית המופיעה לעיתים קרובות בעונות מעבר. אם את סובלת מנזלת אלרגית - אז מבחינת הרופא שמטפל בך זה אומר שיש לך את הנטיה האטופית . למה מעניין אותו אם יש לך הנטייה או אין לך? ובכן אם את מגיעה עם פריחה מפושטת אז זה מעניין אותו כי אם יש לך הנטייה האטופית אז הסבירות שהפריחה הנ"ל היא אמנם אסתמה של העור קשורה בין השאר בנטייה שלך לפתח מחלה שכזו ... מהנטיה כמובן אי אפשר להחלים -זה כמו לאמר שאפשר להחלים מהיד השמאלית שלך - זו תכונה וזו תכונה ואי אפשר להחלים מתכונה. למרות שבביולוגיה בתיכון למדנו שהתכונות נקבעות על פי גנים , הרי שהמצב אינו תמיד כזה . יש תכונות שנקבעות בשילוב של הרבה גנים (תכונה פוליגנית) וכזו גם התכונה של הנטיה האטופית. חשוב להדגיש שמהמילה נטייה ברור כי לא כל מי שיש לו נטייה אמנם מפתח בסופו של דבר את אחת המחלות- רק בתנאים הסביבתיים הנכונים מחלה שכזו תתפתח. נניח שכבר ישנה פריחה אז הלכת לרופא והוא חוכך בדעתו כיצד לפתור אותה : ובכן כשהמחלה קלה הטיפול קל למשל משחות . כשהמחלה קשה - הטיפול קשה יותר - תרופות סיסטמיות שונות שנלקחות דרך הפה. מקווה שהפעם זה ברור.

מתכנתת10

New member
תודה רבה

ברור מאוד הבנתי מצוין עכשיו השאלה שלי האם הילדים שיוולדו לי יהיו עם נטיה או שיכול להיות שהם לא יקבלו את הנטייה הזו או שזה לא ידוע תודה רבה על הסבלנות אין לי מילים

הגן לפרופילגרין

תודה רבה על המילים החמות. היות שאת לא עוצרת ... אמנם הנטייה האטופית הינה תכונה פוליגנית למרות זאת לאחד הגנים יש חשיבות מכרעת במקרים רבים - זה הגן לחלבון בשם פרופילגרין במילים אחרות מבחינה גנטית התכונה אינה מונוגנית אך מבחינת ההתנהגות היא מתנהגת כך. מה זה אומר על הצאצאים ? ככה ! הגן לפרופילגרין הוא לא סתם דומיננטי אלא סמי(חצי)-דומיננטי כלומר מי שיש לו אלל אחד פגוע - סובל פחות ממי שיש לו 2 אללים פגועים כמו כן חלק לא מבוטל מאלה שיש להם רק אלל אחד פגוע - כלל לא מבטאים נטייה אטופית (המושג הגנטי בהקשר זה הינו penetrance) . ואילו מאלה ששני האללים שלהם פגועים - כולם מפתחים את הנטייה האטופית. מסקנה אופרטיבית לגבייך - אם לך יש נטייה אטופית - איננו יודעים אם יש לך אלל אחד פגום (ואז תעבירי אותו ב50% מהמקרים לצאצאים שלך ) או אם יש שני אללים פגומים ואז תעבירי אלל שכזה ל100% מהצאצאים שלך...(אי אפשר לדעת זאת אלא על ידי ביצוע בדיקות גנטיות יקרות) חוץ מזה האלל השני של הצאצאים שנקבע ע"י האב - הוא יכול להיות פגום או תקין ובהתאם לכך גם הביטוי של הצאצים משתנה בקיצור מורכב מאד שיהיה בהצלחה דר' קובי פסח.

מתכנתת10

New member
מורכב אבל מוסבר מצוין

פעם ראשונה שאני מבינה את הנושא לעומק תודה רבה !!

למעלה