אסטמה.... טיפול אגרסיבי

orthe1

New member
אסטמה.... טיפול אגרסיבי../images/Emo53.gif

פרופ´ קויתי שלום, מזה חצי שנה בתי בת ה-15 אובחנה כאסמטית. רופא שהתמחותו הינה אסטמה לילדים ונוער נתן לה טיפול די אגרסיבי לשלושה חודשים של: פליקסוטייד 250 - דיסקוס- פעמיים ביום פורדיל - פורמוטרול פורמרט כל קפסולה 12 מק"ג.- פעמיים ביום לורטדין - פעמיים ביום החודש זו הפעם האחרונה בסבב של השלושה. הרופא ערך לבתי בדיקת אלרגיה והתברר כי היא רגישה לקרדית אבק הבית ולדשא. שאלות: שמתי לב כי בתי קצת "תפחה" מאז התחילה בטיפול, האם יש קשר? יש לה ציפצופים בנשימה מדי פעם , האם יש קשר? בתי לא נולדה אסמתית, אלא בשנה האחרונה סבלה מקוצר נשימה במאמץ מסיבי, האם הקביעה לאסטמה לא הייתה מהירה מדיי? האם יכול להיות כי עקב הקירבה למקור האלרגיה (קרדית ודשא) היא פיתחה קוצר נשימה? האם ישנה דרך אלטרנטיבית לפתרון הבעיה? אציין כי בתי חברה בלהקת מחול ומבקרת בחדר כושר פעמיים בשבוע. מאוד אודה להתייחסותך בעניין. אורית

אסטמה בנערה

שלום ברור לי כי היא עברה בדיקות והיא הוכחה כאלרגית השאלה אם היא עברה תפקודי ריאה וכן מבחן תגר (מטכולין או אדנוזין) להוכחת האסטמה יש לציין כי צפצופים עדיין לא אומר אסטמה גם לא ברור אם היא סובלת מאסטמה רק לאחר פעילות גופנית מאומצת או גם ספונטנית פרופ´ קיויתי

orthe1

New member
פרופ´ קויתי ....המשך......../images/Emo53.gif

פרופ´ קויתי, לשאלתך בעניין בתי, היא לא עברה מבחן תגר אלא תפקודי ריאה בלבד (עם המשאף הארוך). אין לי התקפים ספונטנים , אני רואה אותה מאדימה ונושמת מאומץ רק במאמצים פיזיים וכאשר היא מצוננת. אודה לתגובתך.

למעלה