אסטמה וצלילה

stige

New member
אסטמה וצלילה

שלום,
אני טס בקרוב לתאילנד ושוקל אם לעשות שם קורס צלילה כוכב ראשון (ושני אם מאד אהנה)
העניין הוא, שכילד אובחנתי כאסתמטי, וגם בצבא קיבלתי על זה סעיף. בפועל, היה לי התקף אחד בחיים שאני זוכר שהיה לפני למעלה מ10 שנים, הייתי בנבחרת אתלטיקה, שנירקלתי, וטיילתי בגבהים בקור. השאלה אם זה משהו שצריך להדאיג אותי...

אשמח לכל תשובה, ותודה מראש.

מחייב התיעצות עם רופא צלילה.

חשוב לבדוק ספציפית עבורך, ואת זה רק רופא מומחה לצילה יכול לעשות. אבל אני גם מכיר כזו שממצב דומה עשתה קורס בנצלחה, והיא מאושרת.

ואופס...סליחה על שגיאות הכתיב המביכות

bkeilat

New member
רופא צלילה

המושג "רופא צלילה" הוא המצאה ישראלית שמשרתת את המנגנון הממשלתי הנקרא רשות הצלילה. אתה הולך לעשות קורס בחו"ל ושם אין שום חובה שהרופא שחותם על טופס הרפואי שלך יהיה "רופא צלילה" כי הדבר הזה אינו קיים בחו"ל.
&nbsp
למידע כללית:
http://www.diversalertnetwork.org/medical/articles/Asthma_Diving
&nbsp

karpe

New member
בלי לייעץ ספציפית

&nbsp
אני אישית סבלתי מאסטמה מאד פעילה עד גיל 25 בערך, אחרי שהתחלתי לעשות ספורט היא נעלמה לה, ואחרי כמה שנים ללא סימפטומים עשיתי קורס צלילה (אחרי ששונה החוק והיה אפשר לחתום על הצהרת בריאות בלי רופא, אז חתמתי ולקחתי סיכון קטן).
היום אני עם מעל 100 צלילות ומעולם לא הייתה לי בעיה שקשורה לאסטמה בזמן צלילה, וגם לא סתם ככה. מהמצב שאתה מתאר, שהוא קל יותר ממה שהיה מצבי, אני הייתי לוקח את הסיכון הקטן הזה.
כשאני חשבתי על 'מה עלול לקרות', לקחתי בחשבון שגם במצב הגרוע ביותר, אם מתחיל לי קוצר נשימה במהלך צלילה, זה משהו שמתפתח לאט, לא פתאום נחנקים, אז יש מספיק זמן לעלות ולחזור לחוף/לסירה ולקחת שאיפה מהמשאף אם צריך. זה היה השיקול שלי, תעשה את השיקול שלך לבד.
&nbsp
&nbsp

למעלה