מה הבעיה? בויוס דה אלזטה.
אקי אסטה לה רצפטה, אסיגון סיימפרה אן איבריאו פארא קה טודוס אנטיינדאן. החומרים: קילו קמח, כף מלח, 2 א.אפיה, 8 כפות חומץ, 8 כפות שמן (לדעתי במקרה הזה שמן סויה הכי טוב) ועוד כחצי בקבוק שמן לשריית הבצק, מים בין 2-2 1/2 כוסות, 3 כפות טחינה גולמית. אופן הכנה: לשים את הקמח א.אפיה, החומץ, שמן, והטחינה בקערה, לשים כוס וחצי מים ולהתחיל ללוש, להמשיך להוסיף מים בהדרגה, עד שכל החומרים נקשרים והבצק יוצא גמיש, ואז מרטיבים את הידיים ונותנים בוקסים לבצק, אני למשל חושבת על הקאדימסיס, ואז אני מתחילה ללוש את הבצק בכאלה עצבים שזה יוצא נהדר, זמן 5-6 דקות. לא לשכוח להרטיב את הידיים מידי פעם, בסוף הבצק צריך לצאת מעט דביק, לא להתרגש, להניח מגבת מעל ולהשאיר בצד לחצי שעה. אחרי חצי שעה ללוש מעט, אז הבצק יוצא גמיש, לעשות כדורים בגודל כדור פינג פונג, לשטח אותם ולהניח בשמן, הכדורים צריכים להיות בתוך השמן, אני אחר כך משתמשת בשמן זה לטיגון, אחרי 3 שעות בשמן הבצק כבר מוכן לשיטוח ומילוי, השיטה שלי, לשטח ביד את הכדורים בכל פעם 5 כאלה, לשים בצד, ואז להתחיל לפתוח את הראשון, לקחת את הקצה ולמשוך לא חזק שלא יקרע, כך מכל הצדדים, יוצא כמובן עלה דק מאוד, מקפלים מהצדדים לכיוון המרכז שיצא ריבוע ממלאים באמצע במילוי ומקפלים אחד על השני, או מגלגלים מה שרוצים. המילוי: תרד, לשטוף לקצוץ דק מאוד, לייבש, לערבב עם גבינה, במקרה של אתמול שמתי פטה, כי לא מצאתי גבינה צפתית, בערך על קילו תרד שמתי 150 גרם גבינה מגורדת. מילוי חצילים: לגרד חציל אחד, בצל אחד 2 עגבניות, להוסיף כף שמן, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טרי גרוס, מבשלים כרבע שעה, מקפידים שהמים יתאדו, אם לא התאדו עד הסוף לסנן, להוסיף 100 גרם גבינה מגורדת, לערבב היטב. מילוי תפוחי אדמה עם גבינה: 2 תפוחי אדמה מרוסקים לפירה, 150 גרם גבינה מרוסקת, ביצה אחת, בצל אחד קטן קצוץ דק דק, ומטוגן, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טרי גרוס, ביצה אחת, לערבב היטב. נכון הרבה עבודה, אבל מה לא עושים בשביל האנשים שאוהבים? בתאבון.