אסטה אס מי אינייטו

קה פיניצילין אי קה וובוס דה רנה יה

מסקמו לקרנה קמל טקרה. אסטו אז אמיגס פרה ביין נו אי און פוקו דה פיידה דמי! מאי מווה מנדנדו סטמפס ונגנסה נו.

tsiporganeden

New member
מה הבעיה? בויוס דה אלזטה.

אקי אסטה לה רצפטה, אסיגון סיימפרה אן איבריאו פארא קה טודוס אנטיינדאן. החומרים: קילו קמח, כף מלח, 2 א.אפיה, 8 כפות חומץ, 8 כפות שמן (לדעתי במקרה הזה שמן סויה הכי טוב) ועוד כחצי בקבוק שמן לשריית הבצק, מים בין 2-2 1/2 כוסות, 3 כפות טחינה גולמית. אופן הכנה: לשים את הקמח א.אפיה, החומץ, שמן, והטחינה בקערה, לשים כוס וחצי מים ולהתחיל ללוש, להמשיך להוסיף מים בהדרגה, עד שכל החומרים נקשרים והבצק יוצא גמיש, ואז מרטיבים את הידיים ונותנים בוקסים לבצק, אני למשל חושבת על הקאדימסיס, ואז אני מתחילה ללוש את הבצק בכאלה עצבים שזה יוצא נהדר, זמן 5-6 דקות. לא לשכוח להרטיב את הידיים מידי פעם, בסוף הבצק צריך לצאת מעט דביק, לא להתרגש, להניח מגבת מעל ולהשאיר בצד לחצי שעה. אחרי חצי שעה ללוש מעט, אז הבצק יוצא גמיש, לעשות כדורים בגודל כדור פינג פונג, לשטח אותם ולהניח בשמן, הכדורים צריכים להיות בתוך השמן, אני אחר כך משתמשת בשמן זה לטיגון, אחרי 3 שעות בשמן הבצק כבר מוכן לשיטוח ומילוי, השיטה שלי, לשטח ביד את הכדורים בכל פעם 5 כאלה, לשים בצד, ואז להתחיל לפתוח את הראשון, לקחת את הקצה ולמשוך לא חזק שלא יקרע, כך מכל הצדדים, יוצא כמובן עלה דק מאוד, מקפלים מהצדדים לכיוון המרכז שיצא ריבוע ממלאים באמצע במילוי ומקפלים אחד על השני, או מגלגלים מה שרוצים. המילוי: תרד, לשטוף לקצוץ דק מאוד, לייבש, לערבב עם גבינה, במקרה של אתמול שמתי פטה, כי לא מצאתי גבינה צפתית, בערך על קילו תרד שמתי 150 גרם גבינה מגורדת. מילוי חצילים: לגרד חציל אחד, בצל אחד 2 עגבניות, להוסיף כף שמן, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טרי גרוס, מבשלים כרבע שעה, מקפידים שהמים יתאדו, אם לא התאדו עד הסוף לסנן, להוסיף 100 גרם גבינה מגורדת, לערבב היטב. מילוי תפוחי אדמה עם גבינה: 2 תפוחי אדמה מרוסקים לפירה, 150 גרם גבינה מרוסקת, ביצה אחת, בצל אחד קטן קצוץ דק דק, ומטוגן, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טרי גרוס, ביצה אחת, לערבב היטב. נכון הרבה עבודה, אבל מה לא עושים בשביל האנשים שאוהבים? בתאבון.

פשריקו זה נראה מזה המון עבודה אני

צודקת? אם אני אכין ביום ששי האם אני אחמם בשבת בבקר ואקח בתוך נייר כסף לבסיס בשבת בצהריים כשאני מבקרת את הלוזיו שלי האם זה ישמר טעים? אם כן אני אנסה לעשות בסוף השבוע. תודה על המתכון כנו ממנקס

tsiporganeden

New member
אסתריניקה זה הרבה עבודה, תלוי כמה

את אוהבת את הבן שלך......, בכל אופן את יכולה להניח בתוך נייר כסף זה יישאר חם, וטעים שחבל על הזמן, רק בשביל אנשים שמאוד מאוד אוהבים.

אני מבינה שאהבה נמדדת במטרים של

בצק! לפני הרבה שנים הייתי עושה בורקס ומאז שהוא נולד משום מה הפסקתי יום אחד האחיות הגדולות שלו סיפרו לו איזה בורקס טעימים אמא היתה פעם מכינה. לפני כשנתיים הוא הלך לגיבוש שהיה די קשה ונמשך שבוע.כשהוא חזר בעלי חיכה לו באחת הצמתים עם שקית של בורקס חם חם מעשה ידי. הוא חזר ודיבר בטלפון עם אחותו שהתגוררה אז באמסטרדם והיא גרגרנית לא קטנה(גנים של התפוח והעץ). הוא סיפר לה על הבורקס הנפלאים והיא אמרה לו "חתיכת חארה קיבלת בורקס ולי אין" הוא אמר לה אני חרה? אני? אני הייתי צריך לעבור גיבוש על מנת לזכות בבורקס!! זהו מאז הוא מקבל בכל הזדמנות וגם החברים שלו בקורס. ואני אוהבת אותו אהבה כמעט חולנית פשריקו-אל דיו קלו גואדרה האל אי אטודוס לו חיילים .

אסטרלו

New member
אסתריקה, זה לא המטרים של

הבצק, אלא הפתגם הידוע: הדרך אל ליבו של גבר, עוברת בקיבה! נכון שהיום אנחנו יותר מודרניות והדרך אל ליבו של גבר עוברת בקונדיטוריה

אפרופו עכשיו ברצינות יש לי רעיון הל

ו הבויקוס בעצם בסופו של דבר מתקבל בצק עלים. וזהו שידרוג אדיר לג'חנון הפופולרי כל כך שהוא בעצם בצק עלים אפוי לילה שלם. הבצק המקורי עשוי עם הרבה מרגרינה וזה רעל ממש מרגרינה זה אחד המוצרים היותר מזיקים במזון. אני נוהגת לשדרג מזונות ולנסות לקבל אנלוגים שיהיו תואמים אבל יותר בריאים ואחד הדברים זה להחליף מרגרינה בשמנים אחרים. אני חושבת שמהבצק של פשריקו אפשר ליצור ג'חנון על ידי גילגולו ואפייתו לילה שלם? מה דעתך פשריקו. מה שעוד הייתי שמחה לדעת זה כמה מנות יוצא מהחומרים שאמרת בהזדמנות אני רוצה לחשב ערכים תזונתיים של כל בויו בודד. לא בשבילכם אלא בשביל שיהיו לי נתונים כשמישהו יאמר לי שהוא אוכל בויו. פשריקו אני עוד אזיין לך את השכל עם הדמנדס דה פרעה שלי אבל מה לעשות זה הפרנסה והלא בירכנו בראש השנה ובכיפור שתהיה לנו פרנסה בואנה. אגב החנות שהמלצתי עליה לצורכי ריקון כיסים (קמפינג בגבעת חיים) לא ממש זולה ולא ממש מגוונת ולא ממש שוה לסטות מהדרך ולבזבז זמן עליה למרות שהכיסים מכבידים והיד מגרדת.

tsiporganeden

New member
אסתריניקה עשיתי אפיה של כל הלילה,

צריך נורא לשמור על הבצק, כי הוא יותר דק מהבצק של הג'חנון ונשרף הרבה יותר מהר, מאידך עשיתי את זה עם "סמנה" שזה החמאה הביתית של התימנים, וזה יצא טעים להתעלף, אז זה בטח הרבה יותר בריא ממרגרינה, לגבי הסמנה עשיתי פעם בבית, האמת שבשביל בן אדם אחד או שניים זה לא שווה את הטירחה, אולי בשביל עשרה איש זה שווה, אז אפשר לקנות חמאה רגילה, הלא התימנים בחו"ל עשו את הג'חנון רק עם סמנה, היה להם מרגרינה בכלל?

רחילו סמנה זה חמאה שהתימנים מרכזים

בבישול ממושך עד שכל מעט המים יוצאים וזה מקבל מרקם מסויים והמהדריך מכניסים לתוך זה ענף זית שרוף (מגעיל לאלה) וזה מסריח להם את הבתים נו דמנדס.

tsiporganeden

New member
אסתריניקה זה יוצא בערך בין 13-15

בויוס, תלוי בגודל, קחי בחשבון שבאחד יש מילו תפוחי אדמה בשני תרד, זה לא אותו הדבר, איך מחשבים ערך תשונתי של מוצר? ערך קלורי, מעניין לדעת.

מחשבים על ידי שלוקחים את כל החומרים

ומצרפים אתד הערכים שלהם ואז מחלקים במספר מנות. ברור שנלקחים בחשבון החומרים השונים כמו תרד, תפוחי אדמה וכד. הבעיה כאן היא ההשריה בשמן כמה שמן נספג מההשריה כמה מטפטף לתבנית וכמה נשאר לאחר ההשריה. זה חישוב מסובך אבל אפשר להסתדר או לקחת בויה למעבדה ושם מכניסים לקלורימטר ושורפים אותו (נו אס פקדו) ומקבלים רק את הקלוריות.

רחילו

New member
../images/Emo6.gif טיאנס רזון אסתריקה עדיף לשרוף

אותו בגוף ולא בקלורימטר

אח פשריקה פשריקה יו סולו דמלדאר

לוס הוראות יה מבינו ששיאוס, נו טנמוס רמדייו סולו אספרר אל לה אוטרה ווס . קואלו קה אגה - נו סו אמיגה קון אל מופק. נו טנגו לה פסנסייה פרה אסטו קואנגו אמפסו אזר אסטמודו דה קוזה אי אל מופק זה אזה דה אריבה פרה אבשו יה מסטומה. פרומדו דה אסטו פרקורו דה אזר קוזס מז ליביינס אי פרפרו דה גיזר קומידס אי נו לאפות שכחתי את המילה.

אסטרלו

New member
פשריקה, הדפסתי קה סה טופה

סי יו ווה אזר בויוס אנסינה, מי מאדרה סה ווה דזמייאר! אניוס קה נו מאמבזי דה איה אזר בויוס, היא עושה אותם פ צ ץ !

יאלה אסטרלו אמבזה טה דטו מדרה

כי אי אפשר להפיל הכל על פשריקו. וגם נוסף לכך הרייטינג שלך יעלה ואת תשדרגי עצמך לדרגה עשר בסולם "הצופר לוז דדוס"

למעלה