אסותא ראש"לצ

ננוש 45

New member
אסותא ראש"לצ

שלום לכולן

רציתי להתייעץ עם מי שעברה/ עוברת את המסלול של אסותא ראש"לצ: אני נפגשת השבוע עם אורית מ מנור. היא שלחה לי את ההסכמים במייל לעיון קודם. האמת היא שההסכם מעורפל ואני ממש אשמח לדבר עם מישהי עם נסיון במסלול, כדי לקבל תמונה יותר ברורה וקצת שתמקד אותי....
אגב , אני מטופלת אצל דר' באום המקסים והתומך וזה כמובן לא פחות חשוב לי, אבל הקטע הבירוקרטי מציף אותי...
תודה ובהצלחה לכל בנות הפורום ושבוע נפלא!

ido24029

New member
מה את רוצה לדעת?

אורית מאוד נחמדה - ואני בטוחה שהיא תבהיר לך הכל בפגישה, אבל תשאלי גם אותנו

אהלן ננוש

מוזמנת לשאול אותי גם:)
בחודש שעבר עברתי החזרה ראשונה של טריים,שלא הצליחה לצערי הרב
עומדת להתחיל טיפול לפני החזרה נוספת,הפעם כבר של מוקפאים

ננוש 45

New member
מסלול אסותא ראש"לצ- הרבה שאלות...

בנוגע לתורמת- מהם הפרטים שאתן יודעות עליה?
באיזה שלב עושים את ההתאמה של התורמת לבקשות שלי ואיפה? האם הם מיידעים אותי אם אין התאמה מלאה לפני התהליך?
ואם אני לא מסכימה, האם הם מחליפים לתורמת אחרת?
למה הכוונה-"לא יהיה מתן ביציות נוספות?" האם יש מקסימום עוברים? מינימום עוברים? ואם אין הפרייה- מה אז? ומה עושים עם עוברים מוקפאים? (אם הצליח ונכנסתי להריון, האם הם נשמרים לי אם אני מעוניינת בכך?
כי ברגע שחותמים אין דרך חזרה וזה מאוד מלחיץ אותי...
תודה תודה...:)

אז ככה... אענה לך מנסיוני מחודש יוני, אלא אם כן משהו השתנה לטובה מאז
את הפרטים על התורמת את מקבלת בסמוך להחזרה, זה יכול להיות גם ביום השאיבה. אז מתבצעת ההתאמה. הפרטים הם צבע שיער, צבע עיניים, גובה, משקל, גיל, סוג דם ולעיתים גם השכלה.
את יכולה לבחור צבע עיניים ושיער בלבד והם לא מתחייבים למצוא לך תורמת על פי מה שביקשת.
לא יחליפו לך את התורמת מאחר ותדעי זאת לאחר שיש כבר עוברים....וכפי שכבר כתבתי הם לא מתחייבים לתורמת על פי מה שתבקשי.
הם מתחייבים ל 6 ביציות כ 4 עוברים אך אפשר לקבל גם פחות, במידה ולא תהרי תקבלי פיצוי של עובר נוסף או יותר מתורמת אחרת. בדר"כ הם מתחייבים לשתי החזרות עם עוברים יפים.
העוברים הם שלך. מה שיישאר יוקפא ותוכלי לעשות בהם שימוש עתידי. ברגע שקיבלת את העוברים הם כבר לא שלהם ואת המחליטה.
מקווה שעזרתי
איילת

ido24029

New member
מנסה לענות

בנוגע לתורמת - את מציינת מה את רוצה מבחינת צבע שער/עיניים אנחנו אמרנו גם גובה ומשקל.
את לא יודעת מי התורמת עד שלא עושים את ההפריה, כלומר אין לך בעצם זכות "לא להסכים"
אולי אפשר לבקש שאם אין התאמה מלאה לא לקחת. אצלי הם קלעו בכל הבקשות שלי ...

לא יודעת למה את מתכוונת ב "לא יהיה מתן ביציות נוספות?"
הם מבטיחים 6 ביציות ושיהיו שתי החזרות של עוברים (כלומר שאם לא יהיו בכלל הפריות/עוברים יתנו לך עוד ביציות)
אני קיבלתי 8 ביציות, בתוכם הופרו 7 !
בסופו של דבר הקפאנו את כולן כיוון שלא הצלחנו לבצע התאמה שלי לזמן השאיבה.
החזירו לי 3 מוקפאים ושניים נקלטו

(בלי קשר - ממליצה לחשוב טוב טוב אם רוצים הריון תאומים ואם לא - לבקש להחזיר אחד !)
שאר העוברים נמצאים בהקפאה באסותא ראשון. ההקפאה היא לחמש שנים ואח"כ את מחליטה מה לעשות אם להמשיך להקפיא (בתשלום נוסף אני מניחה) או לא.

אני בחרתי במסלול הזה כי לא רציתי לנסוע לחו"ל כדי לבצע החזרה.
ובסה"כ הם עשו עלי רושם טוב ומה גם שטופלנו ע"י פרופ' פרחי שעובד אותם ואני ממליצה עליו מאוד ..

אז כך:

הפרטים שאכתוב כאן,הם מדצמבר 2013-מסלול אסותא ראשלצ
האמת היא שרב הנסתר על הגלוי,וכנראה שזה ה"מחיר" של החזרה בארץ.
לי זה התאים באופן יחסי.
כישבתי עם אורית ממנור,בקשתי את מה שחשוב לי אצל התורמת
הם אינם מתחייבים להתאמה מלאה וגם ללא לפחות.
ניתן לבקש:צבע שיער.צבע עיניים.גובה.סוג דם
זה מעט מאוד,והיה לי לא פשוט להגיע להסכמה עם עצמי,לחיות עם זה בשלום.מה שעזר ועוזר לי גם כעת,זו המחשבה או האמונה,שהנשמה של התינוקת-תינוק שאמורה להגיע אלי תגיע אלי,בלבוש זה או אחר.
את הפרטים של התורמת קבלתי דקה אחרי ההחזרה.(יכול להיות שניתן היה לקבלם לפני,אך הייתי אחוזת התרגשות עצומה לפני ההחזרה ולא חשבתי אפילו לשאול את הרופא על כך).
לא זוכרת לגבי מנימום או מקסימום עוברים.
אני קבלתי יבול יפה של ביציות(9 שמתוכן הופרו 8)והבנתי שזה די יוצא דופן.
יש הרבה בנות שמקבלות פחות.
את העוברים המוקפאים משאירים ל"אחסון"בפריזר של בית החולים
ואם את לא משתמשת בהן בעתיד(נדמה לי 5 שנים),הם יושמדו או יתרמו למחקר.
מקוה שעזרתי
הרגישי חופשי לשאול עוד.

איפה-מחכה לאור
..........

עוד רגע היא תיכנס ותגיב. היא בהריון מטופלת של דר' באום מיכה היקר ממסלול מנור.
ואם יש לך שאלות את יכולה לשאול את אורית, היא תתן לך תשובות לכל השאלות.
גם דר' באום יכול לענות לך על השאלות. השירות והטיפול שלהם אישי.

בהצלחה

קראתם לי

אין לי הרבה מה להוסיף. כמו בכל מסלול מספר הביציות שניתנות לנתרמת שונה בכל אישה והכל תלוי ב"יבול" של אותו החודש. התחייבות ל- 6 ביציות ומינימום 2 החזרות. אם נוצרו רק 2 או 3 עוברים למשל והאשה בהריון אז לא נותנים יותר עוברים. המטרה היא השגת הריון.
שוב, מסלול שבו לא תמיד ניתן לקבל בדיוק את מה שאת רוצה בתורמת ואין שליטה בבחירה. מקווים לכמה שיותר התאמה.
אני לא חושבת אבל שגם כשאתה רואה את פרטי התורמת ונותנים לך מגוון מצומצם אז הכל עונה על הציפיות. גם בזיגי התפשרתי אבל...ידעתי את פרטי התורמת מראש.
היתרונות במסלול לדעתי זה:
א. היכולת לבחור את הרופא המטפל ואותו רופא יבצע לך את ההחזרה.
ב. ההחזרה בארץ שלדעתי היא עדיפה. המסע לילד השני הרבה יותר היה לי קל.
ג. המעבדה באסותא ראשון מצויינת וכמובן גם האמבריולוג.
ד. הכל גלוי במעבדה וזה מדהים. את מקבלת דוח של העוברים והאמבריולוגים מצויינים. אני ביקשתי הנצה בהחזרה האחרונה ונענו לבקשתי.

כולם יודעים וגם ד'ר באום שלא הייתי מרוצה מכל המסלול. היה לי קשה שלא יכולתי לשלוט בבחירת התורמת. אין לו עם זה בעיה והוא גם אומר את זה למטופלות שאני שולחת אליו. אבל אין מושלם.
בכל מסלול יש את הבעיתיות שלו אבל אצלי הכריעו יתרונות המסלול ולא החסרונות שלו ואני הריתי כנגד כל הסיכויים: ההחזרה האחרונה. לא נותרו לי עוברים יותר.

אם נוצרו 3 עוברים

ומחוזרים 1-2 ומקפיאים 1 -2 והאישה בהריון - לא יתנו לה את המוקפא במידה ותרצה אותו כאח?
אני מאמינה שיתנו. לא יתנו נגלה נוספת כפיצוי אבל יתנו את ההחזרה, לדעתי.

בטנונית

New member
בטח ישתנו. אחרי ההחזרה הראשונה שלי, הרופא שלי

אחל לי שאשוב עוד שנה להחזרה שניה.
חזרתי אחרי חודש להחזרה שהניבה תינוקת.
כמובן מסלול רשל"צ.

לא הבנתן אותי - אם יש הריון

ונותרו מוקפאים ברור שיתנו אבל אם האישה קיבלה רק 2 עוברים ונכנסה להריון ולא נותרו לה עוברים היא לא תקבל עוד עובר. בדר"כ מדברים על 2 החזרות, כלומר 4 עוברים ובמקרה זה אפילו רק 2 עוברים היא לא תקבל עוד. המטרה היא הריון.

היא התכוונה למקרה כמו שלי.... קיבלתי 3 עוברים כשאם לא הייתי נכנסת להריון הייתי מקבלת פיצוי עובר נוסף. הריתי בשלישי כך שלא נותרו לי עוברים.

ננוש 45

New member
אסותא ראש"לצ- קיבלתי תשובות...

קודם כל , תודה לכולכן על התשובות המפורטות, זה עזר לי מאוד להגיע מוכנה לפגישה היום עם אורית ממנור.
אורית ענתה לי בסבלנות ובאריכות על כל השאלות.
עיקרי הדברים: הם מתחייבים ל 6 ביציות( תלוי במידת הצלחת ההפריות, אם תורמת "הניבה ", נניח, 8 עוברים, אני אקבל את כולם. אם היו נניח 14 עוברים(היפותטית) הם יחולקו שווה בשווה בין 2 נתרמות וכך הלאה.
הם כן מתחייבים ל2 עוברים באיכות טובה. אם יש הריון- בזה תם הקשר בינינו. אם לא- הם מתחייבים למחזור נוסף על חשבונם.
את העוברים שנותרו מקפיאים והם לרשותי. אורית אומרת שבדר"כ יש יותר מזה...
את הזרע הם לוקחים (שלי זה מתורם בתל השומר) עד 5 ימים לפני ההפרייה. מה שחשוב זה לבדוק שהכול מסודר בבנק הזרע, ושלא חסרות בדיקות עדכניות שלכן, אחרת הזרע לא ישוחרר....
לא לשכוח כמובן לפתוח תיק באסותא.
התשלומים- 26,900 למנור מדיקל, 600ש"ח לאסותא על קליטת העוברים( ולהכין ט. 17 עבור ההחזרה במידה ואתן זכאיות, אחרת התשלום מלא, צריך לברר עם קו"פח).
וכמובן, אם יש, הוצאות על ביקורים אצל הרופא.
במאוחדת יש החזר ע"ס 11.000 ש"ח בתום הטיפול.

אשמח לסייע לחדשות ולמתלבטות ותודה רבה על התמיכה!

למעלה