אסור

stavanit

Well-known member
בתחלית האיסור, שנשים ,חילות צהל
תעבורנה את דלת בתי הסוהר כדי לשרת שם

לעיתים אני תוהה , אינני דתיה, אבל חושבת
שהדתיים הדרך בו הם שהם שומרים על הצעירות שלהן , מצדיקה את הדרך
הצעירות שלהן במקום לשרת בצהל משרתות בשרות לאומי, שיש לו ערך לא פחות מאשר חילת בטנק או מחזיקת נשק
הפריצות חוגגת,
לשרת בבתי חולים, בהליכה לבתי קשישים לעזרה עולה אלף מונים
צעירה דתית לא תבלה את ימיה בברים ששם סם האונס מחכה להן

אני מודה לאלהים שאין לי כיום בת בשנות הנעורים- הטרף מחכה להן בחוץ
רק בנים, אבל גם עליהם יש לפקוח עין
מה שהולך בחוץ מכווץ את הלב מצער
גם בשאר המישורים,,,,לאן הגענו??? ימים קשים עוברים עלינו

כוכבית מצויה

Well-known member

הצעירות שלהן במקום לשרת בצהל משרתות בשרות לאומי, שיש לו ערך לא פחות מאשר חילת בטנק או מחזיקת נשק
הפריצות חוגגת,

מה שצריך זה אכיפה וענישה מרתיעה.
את מציעה להעניש את הקורבן במקום את הפושע.

Harrington

Well-known member
מנהל
מה שצריך זה אכיפה וענישה מרתיעה.
המחקרים בתחום מלמדים שענישה מחמירה בדרך כלל לא מרתיעה עבריינים פוטנציאליים. מה שעושה זאת זה ודאות (בעיקר) התפיסה. במקרה דנן, אם אנחנו מדברים על המחבל, הרי שוודאות התפיסה לא צריכה לעניין אותו. ברגע שהנהלת הכלא שולחת לו שפחות מין, הן לשימושו ברשות ובסמכות (מבחינתו).
אם אנחנו מדברים על קצין המודיעין שככה"נ הוא זה שסירסר במשרתות, לא שמעתי עדיין את גרסתו המלאה, אבל משום מה אני בספק אם הוא קלט או מסוגל לקלוט שהוא עשה משהו רע. מבחינתו היה לו תפקיד, הייתה לו מטרה, ואותה הוא השיג.
את מציעה להעניש את הקורבן במקום את הפושע.
קיום הלכות ישראל זה לא ענישה, סתם לידיעה כללית.

כוכבית מצויה

Well-known member
המחקרים בתחום מלמדים שענישה מחמירה בדרך כלל לא מרתיעה עבריינים פוטנציאליים.
אין קשר למה שאני כתבתי אני כתבתי אכיפה וענישה מרתיעה, לא כתבתי מחמירה.
מה שעושה זאת זה ודאות (בעיקר) התפיסה. במקרה דנן, אם אנחנו מדברים על המחבל, הרי שוודאות התפיסה לא צריכה לעניין אותו. ברגע שהנהלת הכלא שולחת לו שפחות מין, הן לשימושו ברשות ובסמכות (מבחינתו).
האכיפה והענישה צריכה להיות גם על הסוהרים. מעבר לכך שגם למחבל יש מה להפסיד.
אם אנחנו מדברים על קצין המודיעין שככה"נ הוא זה שסירסר במשרתות, לא שמעתי עדיין את גרסתו המלאה, אבל משום מה אני בספק אם הוא קלט או מסוגל לקלוט שהוא עשה משהו רע. מבחינתו היה לו תפקיד, הייתה לו מטרה, ואותה הוא השיג.
זה שהוא לא קלט לא פוטר אותו מעונש, אם הוא מטומטם עד כדי כך אז ברור שהוא בתפקיד הלא נכון.
קיום הלכות ישראל זה לא ענישה, סתם לידיעה כללית.
בוודאי שכן, זו ענישה של מי שלא מעוניין לקיים את ההלכות.
אבל זו לא היתה ההצעה של סתוונית ולכן גם לא לזה התייחסתי.
זה כבר רגיל לקבל ממך תשובות לא רלבנטיות.

מיציתי את הדיון איתך בנושא, לא בא לי להמשיך לענות להבלים ולדברים שלא רלבנטיים למה שאני כתבתי כך שלא אמשיך להגיב ולא משנה באיזה הבלים תגיב.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין קשר למה שאני כתבתי אני כתבתי אכיפה וענישה מרתיעה, לא כתבתי מחמירה.
אם החמרת הענישה לא מסייעת ואנו יודעים כעובדה שהענישה הנוכחית לא מרתיעה, המסקנה מדברייך מתבקשת והקשר ברור ומובהק.
האכיפה והענישה צריכה להיות גם על הסוהרים. מעבר לכך שגם למחבל יש מה להפסיד.
לעניות דעתי האכיפה צריכה בראש ובראשונה להיות על הסוהרים/קצינים. הם אלה שחטאו כאן בענק.
זה שהוא לא קלט לא פוטר אותו מעונש, אם הוא מטומטם עד כדי כך אז ברור שהוא בתפקיד הלא נכון.
ציבורית בוודאי. משפטית כלל לא בטוח.
בוודאי שכן, זו ענישה של מי שלא מעוניין לקיים את ההלכות.
לא, ממש לא.
זה כבר רגיל לקבל ממך תשובות לא רלבנטיות.
מעניין. זאת בדיוק דעתי על רוב דברייך :). בכל מקרה, מכאן ואילך ברור שאין טעם להמשיך לקרוא. אם אין לך את המסוגלות הבסיסית להתייחס עניינית, גם הקריאה ובוודאי התגובה היא בזבוז זמן. עמך הסליחה.

משתפרת1

Well-known member

הפריצות חוגגת,

אסור שנשים צעירות, כולל חיילות בצה"ל או סוהרות בשב"ס, תשמשנה כלי משחק בידי אחרים.
המחבל הנתעב- עשה מה שיכול היה, מה שהתירו לו. אם יוסיפו את האונס לרשימת הפשעים שהוא סוחב- בפועל עונשו לא ישתנה. אין פלא שמי שהאידאולוגיה שלו היא לפגוע ביהודים יעשה זאת בכל דרך, ואונס טוב בעיניו כמו רצח. מי שנתעב שבעתיים בעיני הוא רכז המודיעין בכלא ש"אירגן" לפושע את האפשרות לבצע את זממו, ומיד אחריו עומדים בתור המפקדים שהתעלמו מהתלונות של הבנות הללו. לא מסוגלת לתפוס את זה.
מדובר במקום רקוב עד היסוד, שהבנות הללו נקלעו אליו וחייהן נהרסו. למזלם של הבנים המחבל הנתעב לא ביקש אספקה של בחורים צעירים. הרקב הבסיסי הוא של המערכת שבכלל איפשרה את החריגה הנוראית מכל כלל שהוא.

Harrington

Well-known member
מנהל

הפריצות חוגגת,

הדת אכן בחוכמתה הגדולה כבר לפני שנות דור, קבעה כללים שיימנעו את המצבים האלה לכתחילה. העולם ה'נאור' (בעיני עצמו) נוהג לצחוק על כך, אבל בסתר ליבם נלע"נד שלא מעט פשוט מקנאים והיו שמחים לחיות בעולם בו בעניין הזה היו מונהגים הלכות ישראל.

כוכבית מצויה

Well-known member
הדת אכן בחוכמתה הגדולה כבר לפני שנות דור, קבעה כללים שיימנעו את המצבים האלה לכתחילה. העולם ה'נאור' (בעיני עצמו) נוהג לצחוק על כך, אבל בסתר ליבם נלע"נד שלא מעט פשוט מקנאים והיו שמחים לחיות בעולם בו בעניין הזה היו מונהגים הלכות ישראל.
גם דת שהיתה מחליטה לכרות את איבר מינו של כל מי שיגע באישה ללא רשותה היתה מונעת מצבים כאלה. זה לא אומר שזה היה חכם. כך בדיוק "שיטת המניעה" של הדת היהודית אינה חכמה, מה עוד שהיא לא באמת מונעת את המצבים האלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
גם דת שהיתה מחליטה לכרות את איבר מינו של כל מי שיגע באישה ללא רשותה היתה מונעת מצבים כאלה.
אוקיי. ו...? יש דת כזאת? היהדות היא כזאת? למה הדיון עובר לפסים בדיוניים?
זה לא אומר שזה היה חכם.
שאלה של השקפת עולם. זה הרי כלל לא סוגיה של חכם או לא חכם. איש לא התייחס להיבט זה. הטענה שהעליתי (והעלו כבר לפני) היא שזה היה מונע הרבה מאוד מצבים ומקרים שרבים מצטערים -בדיעבד בדרך כלל- שהם מתרחשים. זהו. לא פחות ולא יותר.
כך בדיוק "שיטת המניעה" של הדת היהודית אינה חכמה
לדעתך היא לא חכמה. שוין. לדעתי דברי סתוונית (הנורמלית שכתבה כאן למעלה), די בהם כדי לראות את החוכמה הגדולה מאוד שבהלכה היהודית.
, מה עוד שהיא לא באמת מונעת את המצבים האלה.
כמובן לא ב100%, אך באותה רמת "כמובן" בוודאי שכן באחוז ניכר.

למעלה