אסור לבנות סמינר

חנוך617

New member
אסור לבנות סמינר

אחד או יותר לשים עגילים. למישהו יש הסבר? קורה לי לא אחת שאני מפגיש זוגות והבחור טוען שהיא.. כי אין לה עגילים. כמובן שאני מסביר. מה דעתכם?

לא נראה לי

הגיוני כזה דבר עגילים ארוכים זה באמת בעיה אבל נורמלי וסולידי מה הבעיה?

דוסית1

New member
הבלים!

בסמינרים מתירים עגילים צמודות לתנוך האוזן כמובן עדינות ונורמליות. מה שכן, נדמה לי שבציבור הליטאי זה קצת לא מקובל... לא בטוח אבל כך שמתי לב.... מישהו יודע?

חנוך617

New member
את לא מעודכנת

פעם זה היה מותר, היום, בוולף למשל, גם זה אסור.

דוסית1

New member
אתה לא מעדכן...

עד כמה שידוע לי מותר.... (להזכירך וולף הוא סמינר ליטאי בכ"א לא מעירים על דברים כאלו א"א זה פרובוקטיבי וחסר עדינות)

טעות

יש בתי ספר מיוחדים אלו שמדברים שם ביידיש שם יש איסור ללכת סוגים מסויימים של עגילים אבל גם שם לא אוסרים לחלוטין.

חחח..מה השטויות האלה?

ממה שאני יודעת מאחותי שלמדה בוולף זה שאסור עגילים ארוכות... כנ"ל גם בשרנסקי.. אני בכל אופן לא באף אחד מהבי"ס הנ"ל,כך שבבי"ס שלי מותר איזה עגילים נורמלים אבל באורך סביר.אין מדי הגבלות,,ולדעתי זה הכי טוב,לא צריך לחנוק אותנו... וגברים-אל תשכחו שרק בגללכם אנחנו מחויבות בצניעות!!

חנוך617

New member
אני חוזר

את לא מעודכנת. יש כללים אחרים ממה שהיה בעבר. אני מרגיש ממש דפוק שבגללנו את ניראת כמו שאת ניראת...

דוסית1

New member
רצה הקב"ה לזכות את ישראל..

לפיכך הרבה להם תורה ומצוות.... לא בגללך ובגלל בני מינך נצטווינו הנשים על הצניעות ובעצם אולי אתם רק הטעם ולא הסיבה... אז אין לך מה להרגיש לא בנח...

חנוך617

New member
תודה. הרגעת אותי

כבר לא ידעתי איך אצא לרחובה של עיר במקרה הצורך...

דוסית1

New member
חח... תלבש של... :)

או שתעשה מנהרה מתחת לבית... זה תמיד טוב בשעות העומס.. :) (וח"ו אינני באה ללעוג לרבנים הצדיקים שנהגו כך אלא שבדורנו זה לא כ"כ מעשי...)

דוסית1

New member
לא ידוע לי....

אבל מה שכן, אם שמעת משהו בנושא אז תדע שהכוונה היא לבובות שלמות. כלומר גוף שלם ממש אסרו, אבל את המתלים החלקיים סביר להניח שלא.

א77

New member
סתםםם שאלה.

יש בצוות החינוך שבוולף, אחת בשם צפורה גרוסמן ?! כמדומני אשתו של הרב שלמה זלמן מאלעד. מעניין אותי מה תפקידה שם, מחנכת? או מה? אשמח אם מישהו יודע.

א77

New member
ואני חושב. שקשה זיווגו של אדם

זה שיש אנשים מכל הסוגים. זה שיש בנות בכל האפשורויות. עם עגילים או בלי. עם עקבים או בלי נזמים וכו' וכו'. הרי זה מיקל מאד על אותה קריעת ים סוף. ההתאמה יותר קלה כדי למצוא כלה. ולפורים על הקלה: איני יודע אם שמעת, על החתן שלמטרה קלע, כשהוא בתנור קלה, את הבחור שהתבונן מדיי הרבה בכלה. זה סתם היה פורימי... לא ברצינות, אף אחד לא נכווה. ובכלל התנור היה חלבי...

דוסית1

New member
ובאותו עניין...

"קשה זווגו של אדם כקריעת ים סוף" ומדוע דוקא משווה לקריעת ים סוף אלא נחשון בן עמינדב, עד שהמים לא הגיעו לאפו לא נבקע הים, הוי אומר שאם אפו היה נמוך יותר היה הים נבקע יותר מהר....... קצת להוריד את האף והכל יסתדר! :)

למעלה