אסון נורא!

Xboy123

New member
אסון נורא!

היי. קרה היום אסון נורא לגוזל ציפורי האהבה שכבר לא גוזל. התוכי שמצאנו בחדר שבו התוכים שלנו היו, נשך אותו קשות ופצע אותו עמוקות. אמנם הגוזל לא הראה כל סבל כלשהו, אבל הפצע מאוד קשה וגדול, והמון דם ירד לו! האם עליי לעשות משהו? לטפל בו או משהו? הרי אני מפחד שיהיה לו זיהום מהפצע, או יצטברו חיידקים במקום הפצע! ד"א הוא נפצע בחלק הממש תחתון של גבו, שאין לי מושג איך קוראים לאזור הזה(אם יש לו שם בכלל..) חוץ מזה, זה כבר חודשים שהגוזל לא מתפתח בכלל! הוא לא גדל במימדו, קצב צמיחת הנוצות שלו האט לגמרי ואולי הופסק, והוא בכלל עוד לא עף!! הוא כבר אמור לעוף כמו אח שלו, למרות שלא הייתי רוצה בזה! גופו לא מתפתח! מה אני אמור לעשות כדי לפתור את הבעיה הזאת? חבל לי עליו כי הוא התוכי היחיד שנשאר מכל אחיו, והוא המאולף הראשון מציפורי האהבה שהיו לי! בבקשה עזרו לי! אודה לכם אם תעזרו לי במקרה דחוף זה!

רן בראל

New member
קודם כל, מייד לוטרינר

ציפור אהבה לא צריכה לאבד יותר מדי דם כדי להיות בסכנת חיים! אם אני מבין נכון אתם עושים לו האכלת יד, אם ככה אז כנראה שהסיבה שהוא לא מתפתח היא בגלל שהתזונה שלו לא טובה. יכול להיות שהאוכל לא טוב (לא מתאים/מקולקל) או שהוא לא מקבל מספיק אוכל!!!! בכל מקרה אני ממליץ ללכת לוטרינר במיידי!

Xboy123

New member
תגובה

אתה מתכוון להגיד שהוא עלול למות בכל רגע? אנ י מאכיל אותו בגרעינים רגילים(כן הוא כבר אוכל מהם!) אז לא יכול להיות שהתזונה מקולקלת אצלו כי כשנגמר האוכל ואני שם חדש אז שקית האוכל החדשה שונה מהראשונה שנגיד והיא מקולקלת, אבל הגוזל בכלל לא מתפתח. האם הוא צריך ויטמינים כלשהם?

רן בראל

New member
דבר ראשון, כן

ודבר שני, גוזל לא יכול לחיות רק על גרעינים, יכול להיות שהוא עדין לא יודע לאכול מספיק טוב ועדין צריך לקבל אוכל של האכלת יד. העברה של תוכי מהאכלת יד לאכילה לבד זה תהליך מאוד איטי שצריך לעקוב אחריו כל הזמן!

Xboy123

New member
אם תגיד לי מה עליי לעשות בנוגע

לאוכל אז איענה לבקשותייך מייד! אתה מתכוון שעליי לקנות אוכל מיוחד לתוכים האכלת יד? אם כן לא תהיה לי בעיה, רק תגיד לי איזה אוכל..

theshark

New member
את ההודעות שלך אני שונא לקרוא.

תמיד התוכים שלך סובלים או מתים או השד יודע מה... לדעתי, אתה לא בנוי לגדל תוכים אתה עושה להם יותר רע מאשר טוב. ובמקום לשאול בפורום, טוס לווטרינר עכשיו.

Xboy123

New member
ההודעה שלך לא מוצאת חן בעיניי

אתה מתכוון להגיד לי שאני אשם בפציעתו של התוכי? אני ביקשתי מהתוכי שמצאתי שינשוך אותו?? בגללי התוכי הזה ירד לו דם? אני אף פעם לא רוצה בסבלם של התוכים.. קורה שקורה להם דברים. אז אל תנסה להגיד עליי דברים שליליים שכאלה. תתחיל להירגע אוקיי? נראה אילו עוד הודעות שכתבתי קראת ומהם הסקת שאני אשם בסבל התוכים או מותם!? עכשיו וטרינארים לא פתוחים לדעתי(הרי בטח שלא בשעה כזאת) וזה מאוד רחוק!(הכי קרוב זה בחולון או בהרצליה)...

רן בראל

New member
כל וטרינר כמעט יסכים לקבל מקרה חרום

גם באמצע הלילה. נכון, זה עלול להיות יקר, אבל זה עלול להיות ההבדל בין תוכי חי ל...

Xboy123

New member
אבל... לא אני משלם את הכסף ואיני

מורשה ללכת באוטובוס מיפו לחולון או הרצליה בשעה 22:15 בלילה! הוריי לא מרשים לי! וגם הם לא כל כך אוהבים את התוכי הזה וממש לא רוצים לעזור לי לקחת את התוכי לוטרינאר או לשלם בשבילי על הטיפול היקר! אין לי מה לעשות. אם זה היה תלוי בי... אבל אם מחר התוכי עוד ישרוד אני אדבר עם הוטרינאר! ותודה על התגובות שלך!

OMRI666

New member
קשה להודות, אבל הוא צודק...

אתה האשם בפציעת התוכי, מפני שאתה בחרת לשים את התוכי, שמצאת ביחד איתו! ובנוסף, אתה לא מראה הבנה בסיסית בגידול (אתה לא יודע במה להזין גוזל למשל). מצטער על התוכן האגרסיבי ובאמת שלא נעים לי לכתוב את ההודעה הזאת, אבל יש דברים, שצריך ללמוד לפני, שמתחילים בהרפתקה של גידול תוכים ועדיין לא מאוחר מדי להשלים ידע, אז רוץ לעשות "שיעורי בית". נ.ב אולי אמא שלך שונאת את התוכי, אבל אני בטוח שהיא לא הייתה רוצה, שהוא ימות, אז תלחץ עליה לקחת אותך לוטרינר.

Xboy123

New member
שמע

הכל קרה לי במפתיע. אני לא תיכננתי לאלף ולגדל את הגוזלים. זה פשוט קרה כרעם ביום בהיר. יום אחד פתאום מצאתי את קופסת האוכל של הורי הגוזלים פתוחה כאשר המכסה נפל כנראה, ומהחור שהיה הם ברחו! כן! ההורים, שהשאירו בקופסת ההטלה 4 גוזלים, ברחו! חתיכת זבל שכמוהם! שכחו שיש להם גוזלים להאכיל? מה לעשות? מה יכולתי לעשות? האפשרות היחידה שהייתה לי היא להאכיל אותם בעצמי. אף אחד לא רצה לקנות ממני את הגוזלים אז לא הייתה לי ברירה, אז גידלתי אותם בעצמי. ולא ידעתי מה לעשות. כל הזמן פניתי לפורום בשביל לשאול שאלות על הגידול. למדתי כמה דברים פה ושם. למדתי להאכיל במזרק, איזה מזון טוב יותר בשבילהם, וכו.. אבל הגידול, לצערי, היה כרוך במותם של שניים מהגוזלים! מה לעשות? לא תמיד הצלחתי בגידול, או שכנראה הם מתו בגלל שנולדו עם פטריה בזפק, או כי לא אהבו את הגרבר שהייתי נותן להם בהתחלה, ופיתחו תת תזונה. בקיצור, אי אפשר תמיד להצליח בכל, תמיד לומדים מטעויות גם אם הם כרוכים במותם של יצורים(ותאמין לי שבכיתי יומיים על הגוזלים שמתו). ופעם אחת אחד משני הגוזלים שנשארו ברח בעודי מאכיל אותו! יום לפני הוא עדיין לא ידע לעוף. ככה פתאום, במפתיע, הוא עף לחלון ומשם לרחוב! זאת אשמתי??? אז מה לעשות? הסתבכתי בבעיות רציניות בגלל התוכים, קניתי להם המון מזון, פעם גרבר ופעם אוכל אחר. פניתי מיליון פעם לפורום וסחטתי אותו (מסכן הפורום) מרוב שאלות! בכיתי יומם ולילה על הגוזלים שמתו ועל אחד שברח כי התחשק לו, וחמישים פעם פניתי לוטרינארים בטלפון שיעזרו לי בשעות מצוקה. הרבה פעמים הייתי הולך גם ברגל לחנות החיות הכי קרובה(שדווקא לא כל כך קרובה) שיש, בשביל לשאול את המוכר שאלות על גידול התוכים, ועכשיו מאשימים אותי שאני גרוע בלגדל תוכים?? תתביישו לכם! ככה אתם מגיבים לי? בואו נראה אותכם במקומי! אכן אין לי ניסיון רב בגידול, אבל הצורך הזה צץ לי במפתיע, ללא שום כוונה לעשותו. החוב לגדל את הגוזלים הגיע במפתיע, וזה לא היה מתוכנן, ולא הייתה לי אפשרות אחרת חוץ מלגדל אותם בעצמי. אז חבר'ה, לחשוב פעמיים לפני שאתם כותבים!

תגידו מה קרה לכם !!!

מה ההתנפלות הזו ? הבחור לא תכננן ובתח לא רצה לעשות האכלת יד !!! ואתם מאשימים אותו במוות של גוזלים
.. אולי אחד ממכם שגר בסביבתו (באזור המרכז אם אינני תוהה) יקפוץ אליו וינשא כצאת לעזור

רואי

New member
מסכים עם אוהד

אדוארד(Xboy123) לא אשם בכלום! קורה שתוכים מתקיפים אחד את השני. בדיעבד זאת לא חוכמה לדבר! אי אפשר לומר -"למה שמת אותם ביחד?".מי אמר שאנחנו היינו נוהגים אחרת??

bilbolim

New member
אם אין לך אפשרות ללכת לוטרינר

תשים לב עכשיו לשינויים התוכי, אם הוא מנפח את הנוצות אז תדאג לו לחימום, אם הפצע עדיין מדמם יש אבקה, לא זוכרת איך קוראים לה לעצירת דימום. כדאי שתחטא את הפצע עם פולידין, ותתן לו לנוח כל הלילה, לא לטרטר אותו יותר מדי וישר על הבוקר תקח אותו לוטרינר. ולפעם הבאה, לא שמים ציפור חדשה עם הציפור ישנה לפני תקופת הסתגלות אחת עם השנייה. ובאותה הזדמנות שאתה לוקח אותו לוטרינר תשאל בקשר לגדילה שלו.

Xboy123

New member
תודה רבה על התשובה. הוא כבר מזמן

לא מדמם, הפצע התייבש והוא דווקא נראה כאילו כלום לא קרה לו. לא אקח אותו מחר על הבוקר לוטרינאר כי יש לי בית ספר מחר, אבל אני אשקול את זה אחה"צ. בהתחלה הם באמת הסתדרו ביחד שניהם, אבל רק אח"כ התחילו לריב! חוץ מזה אין לי כלובים בכלל מכדי שאשים את הפצוע בנפרד, אז מצאתי איזה כלוב אחד ממש קטן במקרה...

לכול המגדלים המתחילים !!

כל פעם שמשהוא כותב שהתוכי שלו מת או סובל מתת תזונה אני פשוט נדהם !! אני ירשום פה דברים שכתבתי כבר 100 פעמים בפורום הזה ובפורומים האחרים !! שאתם מחלטים לעשות לעשות האכלת יד אתם צריכים לדעת כמה דברים: האוכל שאתם מאכילים צריך להיות אוכל מיוחד חהאכלת יד (רצוי חברה ידועה ורצינית ולא סתם חברה דפוקה).. יש כל מיני מוכרים בחנויות ומגדלי צעצוע שאומרים לתת לתוכים זרעונים ומטרנה/גרבר וכו... אסור.. אסור.. אסור.. זה מתכון להרעיב למוות את התוכי. (זה כמו לתת לחתול לאכול אוכל של דגים... החתול יחיה כמה ימים ומהר מאד ימות מתת תזונה) במטרנה ובכל הדברים האחרים אין את המינרלים השומנים והויטמינים שגוזלי תוכי צריך.... לכן להאכיל רק באוכל להאכלת יד !!! ועוד דבר שנורא מפריע לי זה האחריות !!! שאתם קונים תוכי אפילו ב-20 שח אתם צריכים לדעת שאם קורה לו משהוא אתם צריכים לקחת אותו לוטרנר אפילו עם זה יעלה יותר מהתוכי.. (אני יספר שביום שישי האחרון הגוזל הזכר שלי .. בזמן האכלה ראיתי שכל האוכל שאני מאכיל אותו יוצא... הסתכלתי שוב וראיתי שיש לו חור בזפק הנקבה (הגוזלית) נתנה לו ביס וניקבה לו את הזפק... ההיתי אצל וטרנר והוא לקח 600 שח... אני בטח שאפשר בסכום הזה לקנות כמה תוכים יפים) אז אם אתם חושבים שאתם לא מסוגלים לקחת ציפור לוטרנר ו/או ההורים לא יסיעו אותכם.... פשוט אל תגדלו

shom

New member
גוזל מאיזה סוג?

מה מצבו עכשיו? אתה יכול להמליץ על מקום ומחיר לקנית המטרנה?

למעלה