אסון !!!! ה-JRI הופסק !!! ראו

הלני

New member
אסון !!!! ה-JRI הופסק !!! ראו

הודעת סטנלי דימונד ב- SIG השונים. הלני

לנשום עמוק... אנא, הביאי את תקציר

ההודעה של סטנלי דיימונד בעברית, עם הפרטים והסייגים החשובים (מה מופסק ומה לא? מה משתנה בשימוש באתר ומה לא?). ארנון

Sadetsky

New member
הפסקת פרוייקט ה- INDEXING בעקבות

מינוי חדש בארכיב הלאומי של פולין. זו ההודעה. הוא החליט להפסיק 2 חוזים הכוללים ארכיבים שאינם במיקרופילם אצל LSD, הם ברשות PSA ובני יותר מ-100 שנה. אלה דברי סטנלי. המינוי החדש היה בעברו מנהל הארכיב של קראקוב. מעניין מה קרה שם. .

talia olav

New member
ההודעה ומשמעותה

ניתן יהיה להמשיך להשתמש באתר ה-JRI כפי שעשינו עד היום.
בעתיד הקרוב האתר ימשיך להתעדכן, כי בידי ה-JRI מידע רב שטרם הועלה לאתר.
בימים הקרובים תפורסם הודעה כיצד להזמין תעודות מפולין, במקום המערכת המקוונת שפעלה בשלוש השנים האחרונות. מופסק:
מערכת ההזמנות האוטומטית באמצעות ה-JRI לא תפעל יותר.
ה-JRI אינו מורשה יותר לשאוב מידע מהארכיונים הממשלתיים בפולין כדי להעלותו לאתר. בהכללה, לגבי פולין הקונגרסאית, מדובר בתעודות מאמצע שנות השמונים של המאה ה-19 ועד 1905. חצי הכוס המלאה: ה-JRI ישיקע מאמצים בהעלאת מידע ממקורות אחרים, שעד היום לא ניתנה להם עדיפות. אלא כוללים בעיקר את התעודות המצוייות על המיקרופילמים של LDS - אשר היו בעדיפות נמוכה (בהכללה), והועלו בעיקר כתוצאה מפעולות מתנדבים. כמו-כו ייעשו מאמצים לאתר מקורות נוספים שאינם קשורים לארכיונים הממשלתיים בפולין. במקביל יימשכו המאמצים לשנות את ה"גזירה". תוספות שלי:
סביר להניח שגם לחצים על ממשלת פולין עשויים לסייע בשינוי הגזירה.
יש לציין כי חלק לממימון פעילות ה-JRI נובע מתרומות הקשורות לפרוייקטים מול הארכיונים בפולין. סביר להניח כי המשך קיומו של ה-JRI יותנה בגיוס מקורות מימון חלופיים.

הלני

New member
שאלה חשובה עתה: האם יורשה המשך

העיון העצמי בארכיונים בכלל, ובמקורות יהודיים בפרט. ובכלל איך יהיה יחסם לחוקרים פרטיים. רק שלא יגבילו המחקר "לחוקרים מוסמכים". אישית, בדיוק כשנדלק אור בקצה המהרה: אינדוקס מקורות מסאנץ, האנטישמיות כבתה אותו... תודה לכל מי שהקדים אותי בתרגום. הייתי באמצע, אבל לי זה לוקח קצת זמן... הלני

soring

New member
די קינאתי במשתמשי ה JRI

כמי שמחפש את מקורותיו ברומניה, שם יש צורך לעבוד מול כל ארכיון מחוזי בנפרד (למעלה משלושים) ולתהות באיזה מחוז ועיר קרה האירוע אותו אני מחפש, אני מודה שדי קינאתי במשתמשי ה JRI. כמובן, עלתה בי המחשבה, שרב צאצאיהם של הרשומים במאגרים אלה הושמדו בשואה, ולכן, זה מול זה - אולי בכל זאת עדיף לי להתאמץ מול ארכיוני רומניה.

אולי אתם מכירים דרך אחרת?

לפני כחודש מצאתי מישהי בג'ואישג'ן שגרה באמריקה שקשורה למשפחתי מפולין (שכבר איבדתי תקווה למצוא משפחה), שתינו יודעות שאנחנו צאצאיות למשפחת מלמן (משפחה של כוהנים) מנשסלק ע"י ורשה בפולין, אבל אין לנו דרך לגלות איך אנחנו קשורות, בגלל עניין ה- jri. אשמח לשמוע רעיונות נוספים בנדון. תודה מראש.

talia olav

New member
לא ברור מה כיצד התכוונת

להסתייע ב-JRI, ואינך יכולה לעשות עתה. אם אתרת תעודה ספציפית שרצית להזמין, ואינך יכולה להזמין אותה עתה באמצעות המערכת האוטומטית של ה-JRI - חכי יום-יומיים ויפורסמו הנחיות חדשות.

תודה טליה

ניסינו למצוא את שמות ההורים של הסבא רבא שלי, תודה על עצתך - אנהג כך, ואעדכן אתכם במידה ותהיי פריצת דרך.

למעלה