אסון בצפת!!!!!!!!!!!!!

אלעריש

New member
שמותיהם לרפואה שלימה

בס"ד עטרה בת ידידיה-האמא וילדיה- נריה ורעיה. שני הילדים הקטנים, אלישיב ושיראל, בניח שנה ושנתיים, נספו. חייבים להרבות תפילות!! אוי טעטע!!!

בטטה גם

New member
../images/Emo5.gif

איזה אסון!!! ה' בבקשה תעשה שהם יתרפאו.. רוצים שנחלק את הספר תהילים?

ליייבלה

New member
איך קורה דבר כזה

ילדים חרדים שלא חטאו נשרפים למוות. למה? איך זה מסתדר? יש מת ללא חטא? או פורענות ואין דין?

סוריא

New member
גלגול נשמות?

אולי הם באו וסיימו את התיקון שלהם? אין אנו מתעסקים בחשבונות שמיים. רק מקבלים אותם.

ליייבלה

New member
שאין תשובה אז התשובה היא.......

לא מתעסקים בחשבונות שמיים....אחלה תשובה . שלמעשה יש תשובה על זה . מסכת שבת כתוב....יש מיתה בלא חטא ויש יסורים ללא עוון.ויש נספה ללא משפט. ויש סיפור על רב ביבי בן אבי על מוות טרם זמנו כי הורע מזלה...... " כתבי התכונה" להארב"ע....יש כוכב ומזל כללי על כל העולם ומדינה ועיר עם ואדם ואדם ואם מתחוללת מלחמה נופלים חללים לא בגלל מזלם וכוככבם אלא המזל הכללי ניצח המזל הפרטי. ובמקום שיש פורענות המזל מנצח את הדין.

סוריא

New member
זו לא תשובה שבאה לסתום פיות... יש מהות

מאחוריה. הכוונה המורחבת היא שאנחנו רואים רק תמונה מזערית , אנו רואים מקרים ספיציפיים בנקודת זמן אחת, כשבעצם מדובר רק בחלק מתהליך שנמשך על פני זמן רב יותר. איך אנחנו יכולים לשפוט כשיש לנו כל כך מעט מידע. אנחנו צריכים להאמין שאם ה' עשה כך, כנראה שזהו משפט צדק. שאם לא כן - הוא לא היה פועל כך.

ליייבלה

New member
אבל קיבלת תשובה

אז למה לחרטט עם במופלא ממך אל תדרוש שיש דרש סוד ורז וגם פשיטא. כל דבר שלא תדעי תגידי ההוא מלמעלה רוצה אז למה לחקור ולשאול? הכי טוב לתת תשובה שהיא לא מובנת אלא חיבור של מילים ותו לא.

סוריא

New member
את התשובה שאתה נתת לי

אני צריכה לבדוק - לא מכירה אותה, לא שמעתי עליה מעולם, ואני מוכרחה להודות שלאור חלק מהודעותיך בפורום אני מסופקת אם אנחנו חיים על פי אותה השקפה... ככה שזה די תמריץ לי לבחון אותה בשבע עיניים יותר מכרגיל. כלן- רק הסברתי את התששובה ההיא שלי, ולא הגבתי דבר ביחס לזו שלך - פשוט כי עוד לא בדקתי.

mickeyMAUS

New member
ואם הם ילדים לא חרדים ../images/Emo204.gif

זה אומר שהם חטאו?? וגם אם הם חטאו, זה ממילא לא משנה כי עד גיל 20 לא נענשים.. (לפי מה שזכור לי מימי בית הספר)

mickeyMAUS

New member
אני לא חושבת ../images/Emo204.gif

נראה לי זה נאמר בקשר לזה שבתורה במפקדים בספר שמות נספרו רק הגברים שמעל גיל 20.

ליייבלה

New member
ברוך שפטרנו מעונשו של זה

זה בגיל 13 בר מצווה שהאב מפסיק להיות מחויב לבנו על לימוד התורה ובנו מעכשיו אחראי למעשיו. ולמה רק זה? כי האב מחויב לביתו אבל לבנו הוא פטור. אז לא 20 אלא 13.

שאלה

למה כשזה קורה בצפת כולם מזדעקים?למה רק אז אתם יוצאים עם כותרות מפציצות על אסון? כשבשאר הערים מישהו נרצח,כשבנתניה מישהי שרפה את ביתה כי המגהץ פעל זה פשוט 'תאונה'.רק בצפת ידוע שהאיש היה שומר תורה ומצוות,כנראה הדם שלו יותר 'שווה' ויש בתוכן ההודעה "נא להתפלל לרפואה שלמה"!! אבל בנתניה או בחיפה הוא בטח טוחן חזיר בערימות,לא מגיע לו מאיתנו הדתיים כותרת מפציצה ובקשות מהבורא שיתרפא

למעלה