אסולפם ואספרטיים

sababaman

New member
אסולפם ואספרטיים

בהרבה תוספי מזון בצורת אבקה יש ממתיקים דלי קלוריות (כמו בדיאט קולה). הבנתי שבכלל לא מומלץ לצרוך ממתיקים באופן קבוע. למישהו יש פרספקטיבה על התופעה, כמה באמת זה לא בריא ואילו מוצרים קיימים ללא המתקה מלאכותית?

Leli

New member
אני לא מבינה גדולה בזה אבל...

מחישוב גס שעשיתי אדם ששוקל 50 יכול לשתות כ6 ליטר ביום(אפילו יותר,אני לא ממש זוכרת) וקח בחשבון שהאזהרות שרשומות על הפחית לגבי כמות צריכה לוקחות בחשבון מקדם הגנה,כך שניתן לשתות גם יותר אז זה לא ממש קטלני

אספרטיים

האספרטיים מורכב מחומצות האמינו. חומצה אספרטית (Aspartic acid) ופנילאלנין (Phenylalanine) וכן ממתנול (Methanol). שתי חומצות האמינו מצויות בחלב, בבשר ובקטניות מיובשות והמתנול הינו מרכיב המצוי בפירות ובירקות. רשות המזון והתרופות האמריקנית סרבה במשך 8 שנים לאשר את השימוש באספרטיים, עקב העוויתות וגידולי המוח שנצפו בחיות מעבדה כתוצאה מהשימוש בממתיק. לבסוף, אישרה וועדה בעלת סמכות על, את השימוש באספרטיים. ישנם דעות שטוענות שמרכיבי האספרטיים גורמים לתאי העצב שבמוח גירויים המובילים למותם של תאים אלו, פעולה הגורמת נזקים בדרגות שונות. בנוסף צריכת אספרטיים בעת ההריון, עלולה לגרום פגמים מולדים". למרות הכל, ב-1983 אושר השימוש באספרטיים במשקאות מוגזים וב-1996, הוא אושר כ- "ממתיק כללי", כלומר המותר לשימוש כממתיק בכל סוגי המזון. אישית הייתי ממליץ על מינון נמוך, אבל זו החלטה שלך !

למעלה