אסאדו

RLFD

New member
אסאדו

יש לי בבית בערך 2 קילו אסאדו, עם העצם... יש לכם רעיונות למה אפשר לעשות איתו? אולי תיבול מיוחד? (לדוגמא באמסטרדם אכלתי ספייר ריבס מדהימות, מעושנות ועם רוטב מתוק כלשהו (בנפרד כמובן)...יש המלצה למשהו דומה עם אסאדו?) תודה מראש
 

danbaratz

New member
אתה יכול....

א: לצלות את החתיכה על האש. תכין לך תערובת של חצי כוס חומץ, כוס מים, שתי כפות מלח ורבע כוס שמן זית. תן סגירה קלה לבשר תרחיק מהאש וכול רבע שעה תבריש את הבשר בתערובת. ב: לאפות בתנור חמם תנור ל150 מעלות חום עילי ותחתי ללא טורבו או איוורור כלשהו. תעסה את הבשר בהרבה פפריקה מעושנת ואפה בתנור שעה וחצי שעתיים. לקראת סוף האפייה למרוח רוטב ברביקיו מעושן ג: לשים בסיר. בצל שעועית לבנה צלע מעושנת פלפל חריף ויין אדום. תוסיף מים מלח ופלפל. בשל שעתיים וחצי מכוסה על אש נמוכה.
 

Voland2

New member
לגבי התבלינים והרוטב...

כאן יש לך גם הצעה לתערובת תבלינים, וגם מתכון לרוטב: http://grillandbbq.blogspot.com/2010/11/blog-post_27.html תעסה את הבשר בתערובת תבלינים, תעטוף בניילון נצמד ותן לזה לבלות במקרר לילה. ביום למחרת - תצלה את זה על האש, צלייה עקיפה, בחום של 120 מעלות משהו כמו 5 שעות, תוך כדי שאתה מוסיף פחמים כל שעתיים בערך, ואל תשכח את השבבים לעישון. בחצי שעה אחרונה תבריש את הבשר עם הרוטב פעמיים-שלוש. תנור יעשה עבודה טובה גם, כמו שאמר danbaratz. תהנה
 
למעלה