אנתרופולוג כורסא

אנתרופולוג כורסא

פעם, כדי להשוות בין תרבויות היה צריך לקחת את מקל הנדודים ולראות פינות נידחות. היום ניתן לראות הבדלים תרבותיים פשוט ע"י שיטוט בויקיפדיה. לפני זמן מה שיפצתי קצת את הערך "עופרת" בויקיפדיה העברית. לשם סקרנות השוותי את הערך למקבילו האנגלי Lead ולערך Blei בויקיפדיה הגרמנית. הערך עופרת שלנו נראה שנוצר מתרגום נתונים חיוניים על היסוד שבערך 5 כימאים שעיינו בו הכניסו כל אחד תוספות לפי טעמו (כפי שעשיתי אני) בנוסח "איך יכול להיות שערך "עופרת" באנציקלופדיה לא יזכיר ש... הערך באנגלית נראה דומה אבל כאילו לא חמישה אלא 50 כימאים מזדמנים הוסיפו מידיעותיהם, לדוברי האנגלית היה חשוב להבליט את תחומי העניין שלהם ביצירת ערכי לוויין וכך צץ ערך נפרד ל "צבעי עופרת", "זכוכיות עופרת" וכו'. ניכר שחשוב לאנציקלופדים דוברי האנגלית להמחיש את הנושא החביב עליהם באיורים, תמונות וכו'. הכותבים בעברית ממוקדי מלל הרבה יותר. אבל ההבדלים בין העופרת ל Lead מתגמדים כשפותחים את Blei בויקיפדיה הגרמנית. כאן אין טלאי על טלאי, הערך אינו נראה כטקסט שנכתב על ידי גולשים בשעות הפנאי אלא כמשימה רצינית שמישהו השלים מתחילתה ועד סופה. מי שכתב את המבוא הכימי ידע מה הולך להכתב בפרקים על שימושי עופרת או זיהומי עופרת. מדובר במסמך הדומה הרבה יותר לפרק בספר לימוד מאשר לתוכן של גולשים. מה שמעצבן בסטריאוטיפים על עמים שלפעמים הם נראים נכונים מידי.

shellyland

New member
מזלך

שאתה לא יכול לקרוא את הויקיפדיה הברזילאית. לטעמי יש משהו חינני במאגר ידע עממי. לא הייתי מסתמכת על ויקי בעבודה אקדמית, אבל היא מאוד טובה בלהסביר דברים בצורה שאפשר להבין. מעניין גם לראות (אנתרופולוגית) אילו ערכים קיימים בה ואילו לא.

הנושא מאד מעניין

ברור שאיכות המאמרים בויקיפדיה היא יחסית למספר הויקפדים הפעילים , ולאיכותם של הנ"ל. יחסית לגודל האוכלוסיה, על המספר תוכלו לראות כאן. הויקיפדיה העברית נמצאת במקום ה15, ויחסית לאוכלוסיה מצבנו דומה לגרמנים ויותר טוב מדוברי האנגלית אך יותר גרוע מדוברי פינית ונורבגית מדד נוסף הוא הגודל הממוצע של מאמר ועל כך עוד נדון

mucool2

New member
הפינים והנורבגים...

מה יש להם כבר לעשות חוץ מלכתוב ערכים בוויקיפדיה?

mucool2

New member
ניסית לספר את זה לאוזבקי?

אני הייתי עד לסיטואציה כזו עם שני חברים ללימודים (אחד יליד אוזבקיסטן והשני [המספר] ששכח את הפרט הזה בביוגרפיה של הראשון). היה משעשע ביותר.

למעלה