אנתרופולוגיה..

CommandeRiker

New member
אנתרופולוגיה..

אני מאוד מתעניין בתחום. למישהו יש איזה ספר טוב להמליץ למתחילים ?

Boogieman

New member
"השיח האנתרופולוגי" של חיים חזן

בהוצאת האוניברסיטה המשודרת. ואם אתה רוצה מחקר אנתרופולוגי קלאסי שיהיה טוב למי שאין לו רקע בתחום אז תנסה את "מין ומזג" של מרגרט מיד, היא תמיד ניסתה להביא את האנתרופולוגיה לציבור הרחב וזה ספר מאוד חשוב בתחום.

תקרא את עולם הנהר

סדרת מדע בדיוני געונית בה כל האנושות אחרי 2008 קמה לחיים מכל המקומות כאשר הם לא צרכים לדאוג לאוכל לינה או הגנה מחיות איטני הטבע וכ'.... הסופר נקרא פיליפ חוזה פראמר המספר 208334275קשר שלי אייסיקיו

מה קראת? הסדרה שאני אכי אהבתי

זהי הסדרה שלדעתי הינה סדרת מדע הבדיוני הטובה ביותר שנכתבה. היא השפיע עלי בכמעט כל דבר חודשים כל דבר שעשיתי הזכיר לי דברים מתוך הספרים (תשאלו את החברים שלישיודעים חלק גדול מהסיפור בלי שקראו אותו).דבר ראשון יש בזה המון פילוסופיה ,פסיכולוגיה היסטוריה, כימיה(איך ליצור דברים), ואנטרופולוגיה(מה קורה במצב בו יש ערבוב תרבןיות תקופות ומנהגיםוהשלכות של זה על המזון תעסוקה מבנה חברתי ודת. אם קראת באמת אשמח לדבר איתך ביותר פרוט באיסיקיו(שמספרו למטה) כי לדעתי צריך ללמוד חלקים מהספר הזה באוניברסיטה כי זה ממש לימודי וגאוני

Boogieman

New member
בטח קראתי.

הבחור יודע דבר או שניים על אנתרופוליגיה, זה בטוח, אבל אין ממש אנתרופולוגיה בספר. אגב, האנתרופולוגיה היום הרבה יותר מעניינת מפעם, לא חוקרים רק שבטים נידחים אלא כל דבר, עושים מחקרים על עובדי היי-טק למשל. אני לא משתמש בICQ אבל אתה יכול לשלוח מסר, אמנם עלי הסדרה הזאת לא השפיעה בצורה כל כך קיצונית אבל היא עדיין טובה מאוד, קראת גם את הספר הרביעי? אני לא.

הרביעי יצא לבני כמה שבועות חודשים

הוא לדעתי פחות טוב כי מגלים מי הבוגד והם מגיעים למבצר. נכון פיליפ חוזה פראמר שם דגש על ההיסטוריה וגיבוריו ופחות על האנתרופולוגיה. יש אבל כמה מסקנות מעניינות שיוצאות שאני בטוח שגם אנתרופולוגים היו מגיעים עליהם או הגיעו לפניו והוא לקח את התאוריה שלהם. למשל שכל הגברים עונשים את הנשים בתחילת הספר כשהם רואים אותן ערומות. גם המלחמות שלאורך הנהר למרות שלא חסר לבני האדם דבר. האנתרופולוגיה המודרנית באמת מרתקת ואפילו יותר מרתק זה היסטרו- אנטרופולוגיה שחוקרת כל מני כתות קהילות נדחות ( העל כימיה למשל) ומנסה לדעת דברים וסודות מדהימים שגם כיום ולדעתי כמו שהמין האנושי מתפתח לא ידוע לעולם כאלו דברים רוחנים ופילוסופים-פסיכולוגים.

למעלה