אנתרופולוגיה

hadasbaril

New member
אנתרופולוגיה

חיפשתי חיפשתי וחיפשתני אך איני מוצאת.האם תטוכלו, בבקשה, לעזור לי? אני מחפשת ת'סקירה הכי שטחית כמעט על התפתחות משטר -כיצד הגענו מאדם קדמון עם נבוט למשטר דמוקרטי? או בעברית - המעבר מאדם בודד לשבט ולעם. בתודה מראש (גם להפניה לפורם אחר...) הדס

אמנון כ

New member
אנתרופולוגיה והתפתחות חברות האדם

היי, אני חובב די גדול של הנושא, ויכול בראש ובראשונה להמליץ בחום על ספר שנקרא "רובים חיידקים ופלדה". ספר זה מתאר באופן מפורט ומרתק איך התפתחו חברות האדם משבטים נודדים קטנים לאימפריות גלובאליות של היום. קחי בחשבון שלא מדובר בספר העושה "סקירה שטחית", אלא יש כאן העמקה רצינית בנושא, ובכלל הספר מעט כבד, אבל שווה את זה. אז הנה סקירה שטחית במיוחד (אבל ממש ממש שטחית!): השבטים נדדו עשרות אלפי שנים ברמה טכנולוגית של "אדם קדמון", עד אשר התפתחה החקלאות לפני כ- 10,000-13,000 שנה ברחבי העולם. התפתחות החקלאות, שנבעה בעיקר כתוצאה מביות חיות כמו פרות וכבשים, איפשרה בפעם הראשונה להתיישב בישובי קבע, מכיוון שלא היה צורך לנדוד כל הזמן ולחפש אוכל (האוכל בא מהחקלאות). ישובי הקבע משכו אליהם עוד ועוד אנשים, וכך גדלו הישובים והפכו משבט לכפר, לעיר ולמדינה ובסופו של דבר ככל שהצטבר יותר ויותר כח גם לאימפריות של ממש. ככל שגדלו ההתיישבויות, מצאו בני האדם עוד ועוד יתרונות כמו סחר חליפין (ומאוחר יותר כלכלה), האפשרות להתמקצע ולהתמחות בעיסוקים העוברים מאב לבן, הבטחון היחסי, תשתיות וכו'. אני מצרף שני לינקים שיכולים לתת לך עוד קצת מידע, ואם אחרי כל זה יש עוד שאלות, אני אשמח לנסות ולענות... אז ראשית לינק מהאתר שלי בנושא "ביות חיות הבית". מדובר למעשה בסיכום פרק מהספר "רובים חיידקים ופלדה". ביות חיות הבית היה צעד קריטי שהוביל להשתלטות האדם הלבן על כדור הארץ. לינק נוסף לקוח ממאמרי הפורום הזה ועוסק בהתפתחות האדם, הכחדות ענק, "בני דודנו" הניאנדרטלים וכו'. זהו למעשה שרשרור של שאלות ותשובות שכתבו הומר ספיינס ואני. מקווה שעזרתי

2_be

New member
ברוכה הבאה הדס../images/Emo140.gif

אין לי מה להוסיף על התשובה של אמנון

hadasbaril

New member
תודה רבה לשניכם

אני חייבת לציין שהצצתי פה בעבר אבל לא יכולתי ממש לתרום בתשובות.תודה על העזרה המנהירה. מיותר לציין שהעבודה שלי לא הסתיימה אלא רק קטנה קצת. אם תרצו אני אעביר לכאן את התוצרים.

אמנון כ

New member
אני מאוד אשמח לראות תוצרים! ../images/Emo24.gif

ואם יש לך שאלות נוספות - אשמח לנסות לעזור. יום נפלא!

למעלה