אנשי-על

yaakii

New member
אנשי-על

השאלות הבאות בהשראת הסרט שיצא ממש לאחרונה לקולנוע-"הענק", אותו ראיתי אתמול (תודה לוואלה ולאח שלי על הכרטיס..
) 1. המוטציות בסגנון אלה ב"אקסמן" זה סתם ניפוח של מוטציות בעלות מראה שונה ומעוות, או שבאמת היו מוטציות שניחנו באי-אלו כוחות מיוחדים? 2. פיתוח "סופר-חיילים"
(בסגנון "אנשי-על", רק שזה המונח שהשתמשו בו בסרט) קיים במציאות? הכוונה לחומרים כימיים שונים המוחדרים לגוף האדם ומוסיפים לו גודל, חוזק וכו' (כמובן, אני לא מדבר על הרמה של היצור בסרט, אלא גם ברמה מועטת..). הדבר הכי קרוב לזה שאני יכול לחשוב עליו זה, שקיים כיום- שימוש באסטרואידים. 3. איך אסטרואידים פועלים? 4. בהמשך ל-2. האם יש איסור על פיתוח אנשי-על כאלה? למטרות לחימה/אחרות?

yaakii

New member
הוספות:

*בגירסה הראשונה של הסרט (לפני כ-3 שנים) אני לא זכור אם דיברו על "תרופה" לתופעת ההפיכה למפלצת הזאת. בסרט הזה כן דיברו. -האם זה תהליך הפיך מבחינה מציאותית?

Snir2121

New member
תלוי

הכל באופן תיאורטי, כמובן, כי זה לא קיים במציאות. אם התינוק נולד "חריג" - סימן שזה כתוב ב- DNA, ואז זה בלתי-הפיך. אם זה משהו שהתפתח כתוצאה מחשיפה לחומר מסויים אז יש סיכוי שזה הפיך.

Snir2121

New member
תשובות ../images/Emo3.gif

1. בשפת היומיום, מוטציות זה יצורים מוזרים כמו האלה מאקסמן וצבי הנינג'ה, אבל בביולוגיה ההגדרה היא שונה, ונובע ממנה שכל אחד מאיתנו הוא מוטציה. יצור שנולד להורים רגילים עם תכונות כל כך חריגות - סותר את האבולוציה, ואכן לא התרחש עדיין. 2. לא קיים במציאות. 3. ראשית, זה סטרואידים, אני בטוח שאתה לא רוצה אסטרואידים בדם
. סטרואידים היא קבוצה של חומרים מסויימים אשר היא חלק מקבוצת הליפידים. סטרואידים אנאבוליים הם הורמונים שגורמים לגידול מהיר (התחלקות מהירה, בעצם) של רקמות שריר ועצמות. יש חומרים טבעיים כאלו - והמוכר ביותר הוא הטסטוסטרון (הורמון המין הגברי), ויש חומרים מלאכותיים, אותם לוקחים ספורטאים בניגוד לחוק. והערה אחראית: שימוש בהורמונים טבעיים או מלאכותיים כאלו או אחרים ללא אישור מרופא מנוסה הוא אסור. יש מערכת עדינה מאוד שהתפתחה במשך כמה מליארדי שנים, ולכן כל שינוי קטן יכול לגרור נזקים גדולים יותר לגוף. 4. לא קיים, ולכן עוד לא נערך דיון בנושא. כמו בשיבוטים, הפיתוח הזה נחשב ללא אתי.

tweeg

New member
לא קיים שאתה יודע,יש גם פרויקטים חשאיים בעולם

וברצינות,אפשרי נראה לי להחליף גנוטיפים מסוימים לא כזה בעיה להחליף את הגנוטיפים שאחראים על מהירות חוזק וכו' אני לא מדבר על שטויות כמו יצירת אש או משהו דומה מxman אבל שיפור חוזק ומהירות?לדעתי אפשרי אין מחקרים שפורסמו בנושא,אבל אני חושב שיש פיתוח גדול מאוד בתחום של להוציא גנטופים של מחלות תורשתיות מסוימות אולי אני אחפש אחרי זה שמעת על זה שסטלין/לנין ניסה ליצור חיילי על או משהו בסגנון? אני חושב שזה היה קשור למשהו עם גנטיקה ומשהו עם קופים את זה אני באמת אחפש אח"צ

Snir2121

New member
נכון שאולי אני לא יודע על פרויקט כזה,

אבל זה לא כזה מובן מאליו להחליף גנוטיפים כפי שכתבת את זה. אני מדבר על המקור לגנוטיפ, מי שמקבל את הגנוטיפ, האם הוא יוצא מתפקד, ואיך הפנוטיפ שלו יושפע מכל העניין. מחלות תורשתיות - מתי מוציאים את הגנים של המחלה? ממי?

tweeg

New member
תשובה

אני מתכוון לחיתוך של הרצף הספציפי בdna בשלב של הזיגוטה כבר מיפנו את הגנום אנחנו יכולים בכיף לראות כרומוזומים,אז כזה קשה לחתוך ולהחליף? אני די בטוח שעושים את זה עם כמה מחלות(להחליף לגן בריא) אני אחפש עוד מעט

Snir2121

New member
אה, אז בזיגוטה זה אכן הגיוני,

אבל אני לא מאמין שזה רץ היום... מה גם שזה נגיש כמעט רק בהפריה חיצונית ("ילדי מבחנה").

tweeg

New member
מצאתי על סטאלין

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3187377,00.html http://news.msn.co.il/news/Yellow/World/200512/20051220142900.htm משפענחו המדענים את הצופן הגנטי, הצעד הבא היה שינויו. ואכן, באמצעות שימוש בטכניקות ביולוגיות הצליחו לשחלף חומר גנטי במטרה לשנות תכונות תורשתיות: נלקח גן מאורגניזם אחד ושוחלף בגן של אורגניזם אחר מהאתר של מט"ח הנדסה גנטית היא הכנסת מידע גנטי באופן מלאכותי לחיידק או לגרעין של תא, שיטה לעצב יצורים המחדש, לשפר אותם ולבחון אותם. היא מאפשרת העברה סלקטיבית של תכונות רצויות, ובכך משפרת לאין שיעור את תהליך היצירה של זנים שונים איבחון מחלות תורשתיות לפני הלידה באמצעות בדיקת מי שפיר. ניתוק גנים מסוימים מתאי עובר, ובחינתם באופן כימי על תקינותם. עיצוב אנשים לפי צרכינו ורצוננו. ייצור צמחים בעלי יעילות גדולה יותר לאדם. עיצוב מחדש של חיידקים שיעמדו בשירות האדם טיפול במחלות תורשתיות ע"י הוצאת כמה מתאיהם של אנשים אלה, הוספתם של הגנים החסרים בתרבית מחוץ לגוף, בחירת התאים המוצלחים יותר וגידולם, ולבסוף – החזרתם לגוף החולה מפה: http://64.233.183.104/search?q=cache:_ZqXCZW2rxYJ:magazine.ort.org.il/bio/files/80913.ppt+%D7%94%D7%A0%D7%93%D7%A1%D7%94+%D7%92%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%AA+%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%AA+%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA&hl=iw&ct=clnk&cd=8&gl=il יש אישור?

למעלה