אנשי מרצ בפורום.

Asaf p

New member
אנשי מרצ בפורום.

רבים פה כתבו לפני ובעיקר אחרי הבחירות שהם גאים במרצ שמייצגת ערכים של דמוקרטיה וסובלנות ולכן הם ימשיכו לתמוך בה בעתיד. כידוע אחד המרכיבים החשובים בדמוקרטיה זה חופש הביטוי. לפני זמן רב אמר משכיל אחד שאיני זוכר את שמו "איני מסכים עם דעתך אך אלחם למען השמעתה" לא חוכמה להתקומם על משהו שאתה מסכים איתו. תתקומם על דעה שמעצבנת אותך. זה חופש ביטוי. אנשי מרצ כאן הביעו התקוממות על צנזור סרטו של מוחמד בכרי שמציג באור רע את צבא הגנה לישראל וטענו שיש כאן פגיעה בחופש הביטוי. בד בבד מתחת לאף מנהל פורום מרצ מוחק כאן הודעות מגוון אחד בלבד. גוון ימני-דתי, בטענה שהן לא רלוונטיות לנושאי הפורום. שלשום הוא כתב כאן הודעה , ושימו לב למה שהוא כותב: "וכאשר נחמקות הודעות שהרלוונטיות שלהן לפורום היא אפסית (תקיפה על סרבני מצפון בלי קשר למרצ, הודעות תמיכה בשינוי, הודעות של אנשי ימין וכו') מאשימים אותנו בסתימת פיות" שימו לב מה לא רלוונטי לפי המנהל שלנו: הודעות תמיכה בשינוי,בעוד שהודעות אשר תוקפות את שינוי כן רלוונטיות, אני מזכיר כי הוא בעצמו כתב הודעות כאלו. הודעות אשר תוקפות את הסרבנים ,כלומר הודעות אשר מביעות תמיכה בסרבנים כן רלוונטיות, כמו מאלה שמציף כאן "ישגבול" השכם וערב. אני לא חושב שערכים דמוקרטיים נעלים זה מה שמנחה אתכם. מרוב שאנשים מאוהבים בעצמם ובערכים שלהם הם למעשה לבסוף מגיעים למצב שבו הם סותרים ולא באמת מאמינים בהם.

Asaf p

New member
פחח

אני מסתכל למעלה בפס נע ואני רואה שהמנהל בחר לשים שם הודעה שמגנה את טומי לפיד כשקרא להרוג את אוסטרובסקי. מה הקשר למרצ? אין קשר. אבל אם זו הייתה הודעת תמיכה בלפיד היא לא רלוונטית ולכן הייתה נמחקת.

אשרת

New member
שים לב , שלא מעט דברים שם בטגליין

קשורים בכלל לשינוי ואנטי שינוי...

וכמובן שרון דון קורליאונה

וכמובן שמרצ היא נגד הסתה נגד הסתה נגד הסתה נגד הסתה נגד הסתה נגד הסתה די להסתה

Deathatred

New member
ובכלל

שמת לב שכל מי שהשמאל השתלח בו באופן מאורגן וסיסטמתי קיבל הכי הרבה קולות? הליכוד ושרון שהושמצו מכל כיוון, פרקליטה שהחליטה שלהשמיץ את שרון יותר חשוב משלטון החוק ושופט חם מזג הביאו להם 38 מנדטים. שינוי, שנוגחה ע"י כל מפלגות השמאל - בייחוד מרצ ועבודה - בתור גזענים פשיסטיים וימנים קיצוניים - זכתה ל 15 מנדטים. מסקנה: משתלם להיות שנוא ע"י השמאל...

אבל לקרא ליוסי שריד השמש של עראפת

הריץ את מר"צ לבית המשפט מה שמפריע לי הוא האיפה ואיפה שהם נוקטים ההבדל בין מה שהם מיחסים לעצמם לבין התנהגותם הוא פשוט של יום ולילה!! כדאי שיתחילו עם להחיל על עצמם את אשר מבקשים מאחרים רק אז יהיה להם זכות מוסרית לתבוע מאחרים

אשרת

New member
קודם כל הימין הקיצוני ממשיך עם

תעלולי ההסטה שלו, אחרי כשלונם בבחירות- וטוב שלא נכנסו , אפילו עלה ירוק קבלו יותר מהם.... דבר שני, ההסתה חייבת להפסק ומיד! גם מצד מר"צ.

ההסתה כמובן חיבת להפסק

וזהו הדבר המינימאלי שיש ללמוד מרצח רבין! מה שמטריד הוא שמר"צ טוענים כנגד כל העולם ואישתו שהם מסיתים והם מתעלמים מההסתות הרבות והפרועות שלהם

אשרת

New member
כולם מסיתים נגד כולם כאילו

שום דבר לא נלמד מרצח רבין. צריך להפסיק את ההסתה משני הצדדים. בסך הכל כל אחד דואג למדינה בדרכו שלו הוא וזאת לא סיבה להסתית.

אני מציע ללמוד את העובדות...

מרצ לא הביאה לבית משפט את עניין מודעות ה"יוסי שריד השמש של ערפאת", זו הייתה עיריית י-ם שלא הייתה מוכנה לתלות את המודעות, ואז היה עירעור של תולי המודעות לבג"צ שהכריע בעד חופש הביטוי (ואני מסכים איתו בהכרעה זו...)

מיה אחת

New member
מארי ארואה פרנסואה וולטיר

ודעתי היא שגם ההודעה שלך צריכה להמחק. פורום איננו דמוקרטיה ואופן ניהולו נתון לשיקול דעתם של מנהליו/בעלי האתר בו הוא נמצא, שנתנו מנדט לאותם מנהלים. לו זו בימת ההתבטאות החופשית היחידה בארץ ישראל, אזי יש לך קייס. במצב הדברים כמות שהוא, אתה בסה"כ עושה רוח. אף אחד לא מונע את חופש הביטוי שלך. מה שמנהלי הפורום אומרים לך הוא זה: אין קשר בין שמיטה לתשמישי מיטה, ואם אתה רוצה לכתוב על שוקולד, לך לפורום שוקולד ועזוב את במנוחה תושביו המסכנים של פורום ג´אגלינג. זהו פורום מרצ, והוא מיועד לדיון פוליטי בנושאים הרלוונטים למפלגת מרצ, למצע מרצ ולפעילי מרצ. אין רע לדעתי באנשים ימין הבאים לשמוע ולהשמיע את דבריהם, במצב הקיים, כתשעים וחמש אחוז מההתבטאויות הימניות בפורום נכתבו כהתנגחות לשמה. אין כאן ניסיון לשנות את דעתו של ציבור בוחרי מרצ, כי אם להעניש אותו על כך שהוא חושב אחרת מכם. אם בדיון פוליטי כוללני עסקינן, אזי המקום הוא פורום אטואליה ולא פורום מרצ. ערכי הדמוקרטיה גורסים כי בעליו של רכוש פרטי זכאי לעשות ברכוש זה ככל העולה על דעתו, כל זמן שהוא איננו עובר על החוק. מנהלי הפורום, להם ניתן המנדט מטעם בעלי הרכוש, בוחרים למחוק הודעות שאינן נושאות חן בעיניהם. זוהי זכותם הדמוקרטית. אז בבקשה, קצת דמוקרטיה ותן כבוד למנהלים.

Asaf p

New member
בואי נניח באמת שמה שכתבת הוא

נכון והפורום הזה הוא רכוש פרטי של המנהל ושהוא יכול לעשות בו ככל העולה על רוחו. לא מפריע לך שבתור פורום שאמור ליצג את ערכי מרצ הוא מנוהל כך?

מיה אחת

New member
בוא ונפסיק להניח הנחות

מה שאני כתבתי הוא נכון. מנקודה זו אני פותחת את תשובתי לך. לא, לא מפריע לי שבתור פורום האמור לייצג את ערכי מרצ כך הוא מנוהל, כיוון שאינני משליכה מבחירתם של המנהלים למחוק הודעות לא-רלוונטיות על מידת הדמוקרטיה של הפורום או על ערכיה של מפלגת מרצ. אין קשר בין מחט לתחת ומן הראוי שתפריד בין שני הדברים (אחרת יכאב לך מאוד הישבן).

Asaf p

New member
את יודעת מה, בואי באמת נפסיק להניח

הנחות. 1. הפורום הזה שייך לתפוז. תפוז אמנם הוא ארגון פרטי לחלוטין, אבל יש לו כללים שלא מאפשרים למנהל פורום לעשות בפורום כרצונו. 2. קראי את הודעת הפתיחה אותה כתב מנהל הפורום בעצמו. אני הבנתי מזה כמה דברים: א. שהפורום פתוח לקהל הרחב. ב. שהפורום פתוח לדיונים. ג. שמנהל הפורום אפילו מזמין אנשים לבוא לנהל דיון ואף להתעמת בנושאים שונים .הוא כתב להתעמת במפורש. כלומר אפילו אם נגזים ונגדיר את ההודעות של הימין כאן לפי הגדרתך "כמתגרות ובאות לעשות דווקא" זה לגיטימי לפי הכלל שהוא עצמו קבע. 3. המנהל אף מגדיל וכותב בתחילת ההודעה "מטרת פורום זה היא "ייצוג מפלגת מרצ בפני הקהל הרחב", כלומר מן הסתם הפורום יהיה פתוח ודמוקרטי. אם המנהל היה בא ואומר "הפורום הזה לא דמוקרטי לא יתקבלו פה שום דעות מצד איקס" אז זה כביכול לגיטימי, אם זה מאושר על ידי תפוז (הבעיה רק שלא יבואו לכאן אנשים, אבל זה סיפור אחר) . אבל להפך, הוא טוען שהפורום דמוקרטי, והוא מוחק רק הודעות שהוא מכנה "לא רלוונטיות לנושא הפורום". אולי אני מטעה שאני משתמש במינוח שהוא קבע, "רלוונטי". כי זה לא שהוא מוחק הודעות שלא קשורות לפורום, הוא מוחק הודעות בעלות גוון אנטי מרצ. לדוגמה הודעת תמיכה בשינוי תמחק, והודעת גנאי לשינוי לא. ודרך אגב, מצידי שכל מפלגת שינוי בעצמה תמחק אבל לא משנה, אני מנסה להעביר כאן עקרון. אם כך, מה שטענת הוא לא נכון.

מיה אחת

New member
מה שטענתי הוא נכון בהחלט

כשהמלך (ובמקרה זה, המנהלים) לא מכבד את המאגנה כארטה, יש לערוף את ראשו. לא זה, לדעתי, המקום לנהל דיון פוליטי כולל. המקום הוא בפורום אקטואליה. הנהלת הפורום טועה אם היא מאפשרת דיונים, וזאת כיוון שאתה וחבר מרעיך מנצלים את האופציה הזו על מנת להשמיץ ולהתנגח. מה בדיוק יש לך לחפש בפורום מרצ? למה פורום אקטואליה איננו מספיק לך? בין אם פורום מרצ הוא מקום לשיח ושיג פוליטי, הרי שגם פורום אקטואליה הוא המקום. למה כאן ולא שם? זה מה שתמוה בעיני, ולאור התוצאות בשטח (הטחת רפש וטינופת), גם מעצבן אותי.

Deathatred

New member
שני הפורומים הם מקום לדיונים

אקטואליים וערכיים. מה ההבדל בין שני הפורומים? האנשים. ואת זה לא הבנת, דינמיקה של פורום נקבעת ע"י האנשים שבו.

ומי כמוך צחי יודע...

שהודעות לא נמחקות כאן סתם... כן, כשאחרי הבחירות שחברי מרצ נכנסו לכאן להגיב על תוצאות הבחירות מצאתי את זה לא במקום שכל אנשי ימין+שינוי באו לשמוח לאיד. כן, כשנפתחת כאן הודעה שקוראת לסרבנים לשנות את דרכם זה לא רלוונטי - לא מדובר כאן בפורום סרבנות. ובאותה מידה כאשר מישהו יקרא למלש"בים המתכננים גיוס לשנות את דרכם וזו כל מטרת הודעתו, גם זו תימחק. אתה מוזמן להסתכל ולראות כמה הודעות יש כאן המייצגות עמדות ימניות והפלא ופלא, הן אינן נמחקות... אין לפורום איזו חוקה ברורה, והקו האדום של מה לגיטימי לכתוב בפורום הוא גמיש למדי - הגיוני שכאשר יש הצפה של אנשי ימין כאן, עד למצב שנראה כאילו נכנסתי לפורום מולדת, מנהל הפורום יהיה תקיף קצת יותר. הגיוני שכאשר יש דיון על איזה משהו פנימי של המפלגה (למשל פעילות מתוכננת) ופתאום מישהו מנסה לפתוח דיון אידאולוגי שאין קשר בינו לבין הפעילות, לעיתים הוא יימחק ולעיתים לא... הלוואי והיה לי איזה לוגריתום ברור שדרכו הייתי יכול להעביר כל הודעה ולהחליט אם היא ראויה או לא, אבל אין לי... אבל בשביל זה יש מנהל פורום, ובשביל זה תמיד אפשר לפנות אליו במסרים אם נראה כאילו הוא עבר את הגבול... ואני מבטיח לך שהוא ייתחשב.

Deathatred

New member
אתה צודק ברוב כאן

למרות שהפורום הזה מוצף בהודעות בעד הסרבנות ואפילו קריאות לסירוב שאינן נמחקות אף פעם (למשל בוב7), אלא רק הודעות של ימנים שמגיבים להם במפורש. כאשר מתפרסמת הודעה בעד סרבנות ברור שתתקבל גם תגובה כנגד. בכל מקרה, לאסף פ יש נקודה בכך שאני לא מבין מה הודעות כנגד שינוי עושות בטאג-ליין, בייחוד אחרי הבחירות.

Asaf p

New member
אוקיי

1. אני בא לפה רק להטיח רפש וטינופת ולעצבן אותך. אני עובר על רשימת ההודעות האחרונות שלך וזה מה שאת טוענת כלפי כל מי שהוא לא מרצ בפורום: שהוא בא להשמיץ,להתכתש, להתנגח ,לעצבן ולעשות דווקא. לי נראה שהשעה יותר מדי מאוחרת בשבילך, או שפשוט את זו שבאה בכוונה רק לעצבן ולנגח . 2. הפורום הזה הוא פורום אקטואלי. דיונים היו ולדעתי גם יהיו כאן, לדעתי לרצון רוב המשתתפים בפורום ואפילו של המנהל. אם יש לך בעיה עם דיונים פוליטיים את מוזמנת לעבור לפורום אחר, פורום שיחות לתוך הלילה או משהו כזה תעברי בכיף כי זה מה שאת צריכה. אם את מתעצבנת מלשמוע דעות שאת לא מסכימה איתך מקומך לא כאן. כפי שכתבתי דיונים היו ויש כאן ואת לא תבואי ותגידי פתאם לאנשים לעבור לפורום אקטואליה רק בגלל שבא לך, אני לא מבין מאיפה את שואבת את זה בכלל.

למעלה