אנשי מקצוע

popi199

New member
אנשי מקצוע

יש לי אלרגיה לאנשי מקצוע שמזלזלים במידע שהבעלים נותנים להם, אני פשוט לא מבינה את זה. לצערי אין לי מבחר גדול של אנשי מקצוע אבל כשאני אומרת למפרזל שלא יוריד יותר מדי מהטלף של הסוס שלי באיזור מסויים כי הוא רגיש והוא אומר לי בסדר בסדר ומכסח ויום אחכ הסוס שלי בקושי יכול ללכת זה פשוט מתסכל!!!!!

אני מבינה שאתה מכיר רגליים של סוסים יותר ממני אבל אני מכירה את הרגליים של הסוס שלי! למה לא להקשיב???

jgut

New member
צריך לפתוח פעם בשבוע שרשור

תיסכולים ועצבים. יש לי מה לתרום כל כמה ימים לאחרונה...

זה באמת מעצבן מה שאת כותבת. קשה כשאין מבחר ואין ברירה.
גם אצל דאנס זה קורה שקשה לו אחרי הטילוף. אבל אצלנו לפחות המפרזל מודע לזה ומתריע, שיקח לו כמה ימים להתרגל.
תוך כמה ימים הסוס מתרגל?

popi199

New member
היה כבר מקרה

שהסוס הראה חוסר נוחות אחרי פירזול (שזה משהו שבחיים לא היה לו למעט עם המפרזל הזה) , בהתחלה אפילו חשבתי שיש איזה מסמר לוחץ אבל כנראה שזה היה שוב פעם כיסוח הסוליה שהפריע לו ואפילו עם פרסת ברזל היה לו לא נעים. במקרה ההוא לקח איזה שבוע עד שהסוס הפסיק להראות אי נוחות.

ההחלטה להוריד פרסות הייתה משותפת, גם ככה יש לו צמיחה מטורפת והוא היה מועד לי המון עם הפרסות בין זמני הפרזולים ואמרנו שבקיץ גם ככה הוא עובד רק במגרש אז אפשר לוותר על הפרסות...הסוס היה ממש מבסוט בחודשיים האחרונים בלי מנעלים, לא הייתה שום בעיה, הסוס גם לא מעד ברכיבות וככהמפרזל הגיע הפרסות היו צריכות ממש טילוף קל, הוא אמר בעצמו! כבר ביום הראשון הבחנתי באי נוחות אז אתמול שמתי לו מגפיים על שתי הקדמיות ולקחתי אותו לשחרר אותו בחווה כי לא רציתי לרכב ככה ואז ראיתי שכואב לו בכל ארבעת הרגליים! אז עכשיו הסוס תקוע באורווה, אין לי מושג לכמה זמן כי זה נראה יותר רציני מפעמים שעברו ואני רק מקווה שלא יתפתחו שטפי דם שיגרמו לו להשאר עוד זמן באורווה וכל זה היה נמנע אם הוא היה מקשיב למה שאני מספרת לו על הסוס ועושה טילוף באמת קל ולא כאילו קל.

מצטערת על החפירה אבל זה פשוט מרתיח אותי.

באמת מרגיז נורא

לצערי זה לא רק בסוסים.
גם באנשים זה ככה.
יש "פרוטוקול" שלפיו עובדים, ופשוט אל תבלבלו אותם עם עובדות.
דבר נוסף ששמתי לב, מתחום הרפואה בבני אדם, ולא בסוסים,
זה שאם משהו כתוב (גם אם כתבו משהו שבכלל אני אמרתי) הם מעדיפים לקרוא
את מה שכבר כתוב על פני להקשיב לחולה, ומה הוא מרגיש או חושב בנוגע למשהו.

popi199

New member
זה דבר כזה

פשוט ובעיני חשוב, זה לא שבעל מקצוע הוא איזה כל יכול, תכבד את הלקוח.
אגב אמרו לי להתקשר ולהגיד למפרזל ואני תוהה מה זה ייתן לי, כלומר נניח אם אני אתקשר ואגיד לו עכשיו שהסוס שלי צולע הוא יגיד לי לחכות כמה ימים או גרוע מזה ימציא כל מיני תירוצים ( היה לי גם כזה) ללמה זה קרה, למרות שאני יודעת בוודאות מה המצב, למה זה קרה ומה צריך לעשות יש לי חוסר בטחון להתעמת עם המפרזל היחיד בסביבה...כמובן שבעוד חודשיים כשהוא יבוא אני אגיד לו מה קרה אבל עכשיו זה מרגיש מיותר.

לעומת המפרזל הזה יש וטרינר שאנחנו עובדים איתו, וטרינר מעולה עם טונות של ניסיון והוא תמיד שואל מה אני חושבת ומה אני רואה ואז אומר לי מה הוא חושב גם על הבסיס של מה שאני אומרת והוא גם אף פעם לא כופה את דעתו על הלקוח, הוא ממליץ מה שממליץ ואז אם הלקוח מתעקש הוא בדרכ אומר שתמיד אפשר לנסות, ואני חושבת שמלבד זאת שמקצועית זה יותר נכון זה גם גורם ללקוח להרגיש יותר טוב....לצערי לרוב אנשי המקצוע שנתקלתי בהם יש תודעת שירות מזעזעת.

giri

New member
אני מאד מזדהה עם התחושה

זו לא תחושה שמתסכלת עלייך כלקוחה עם רצונות והשפעה, אלא כארנק שעוטף את הסוס. אין לך שום השפעה או מילה. יצא לי להתקל בזה וזה מאד מתסכל.

giri

New member
ושכחתי - לגבי להתקשר

מצד אחד בעוד חודשיים זה לא רלוונטי ומצד שני סביר שהוא לא יקבל את זה טוב. אם את יכולה לחשוב על דרך להציג את זה בצורה לא מאשימה, כדי שהוא לא ירגיש צורך להתגונן, הייתי עושה את השיחה עכשיו, כדי שהיא תשקע עד הפרזול הבא. נגיד משהו בסגנון של "התקשרתי רק לעדכן אותך, הסוס במצב כזה וכזה, לדעתי הטילוף היה שינוי גדול מדי, להבא אני רוצה שננסה לעשות את זה יותר עדין" או משהו בסגנון. משהו שלא מתעסק באשמה שלו כל כך אלא בפעולה לעתיד, לתת לו את הסולם לרדת מהעץ עוד לפני שהוא עלה עליו.

popi199

New member
צודקת

אם כי שהגישה הזאת רק גורמת לי לא לרצות להתעמת, להגיד לו פעם הבאה אני רוצה שתוריד פחות כי הסוס צלע ובהזדמנות הראשונה שתהיה לי לא לעבוד איתו יותר, אבל כנראה שאין לי את הפריווילגיה הזו....

giri

New member
נשמע היה שאת קצת "תקועה" איתו

ואם זה המצב, אז כדאי למצוא את הדרכים לתקן את זה.

למה לא לעבור?

סליחה שאני מתערבת באמצע, אבל באמת נשמע שאת תקועה איתו.
למה שלא תעברי למפרזל אחר?
לפעמים באמת קשה למצוא אחד טוב, ובכלל - להתרגל אליו. אבל אחרי תקופה קצרה עם החדש, אנחנו פתאום לא מבינות איך לא עשינו את זה קודם.
ואם את חוששת מהמעבר, תחשבי על טובת הסוס...

kenz

New member
ומה עם הוטרינר?

יש לו איזו מילה? אתם אמורים כולם לעבוד ביחד, לא ?

popi199

New member
הצחקתני

הוטרינר המדובר נמצא שלוש שעות ממני, הוא בא פעמיים בשנה בערך כשיש מספיק מקרים, אם יש מקרה ארוך ומורכב יותר כמו צליעה מתמשכת מעלים אליו את הסוס, בנוסף הוא נותן ייעוץ טלפוני כשצריך.
הווטרינרית ״האזורית״ היא אמנם רק שעה וחצי ממני ותבוא אם יש חירום או בהזמנה מיוחדת שיעלו לי כפול אם לא פי שלוש אם לא מדובר במשהו דחוף אני מתקשרת אליה וכשהיא אוספת מספיק מקרים היא באה במחיר יותר שפוי.

נדיר שבעלי המקצוע נפגשים פה...

kenz

New member
יש המצאה מגניבה כזו...

הטלפון. הם לא צריכים לראות אחד את השני, אפשר לדבר :)
אולי אם תשלחי לוט שלך תמונות של הטלף כרגע ותספרי לו על איך הוא מגיב, הוא יוכל לעזור.

popi199

New member
כמו שאני מכירה

את הנפשות הפועלות עדיף לא לערבב שמחה בשמחה אלא אם כן זה מצב שאין ברירה.
כרגע אין הרבה מה לעשות, הוא הוריד יותר מדי מהסוליה אז כואב, אני שמה לו מגפיים לאט לאט ( לאט אמרתי?) יש שיפור במצב, לסוס יש צמיחת טלף מהירה אז אני מקווה שזה ישתפר בקרוב.

Half Halt

New member
אני מבין על מה את מדברת

אומנם מבחינת מרחקים וזמני הגעה אני במצב הרבה יותר טוב, ועדיין הוטרינר מגיע פעם ב...
המפרזל שעבדנו איתו ב18 שנים(!) האחרונות, שהוא מפרזל מקצועי ומצוין, מעולם לא נתן את השירות המאוד אישי ומאוד משגיח שהייתי רוצה לקבל, היה קשה מאוד לתאם איתו ובוודאי שלא לתאם פגישה במקביל לוטרינר. בשלב מסוים זה כבר לא משנה כמה הוא מפרזל טוב, כי שירות גרוע פוגע גם בסוס בסופו של דבר.

לפני כמה חודשים העברנו את כל הסוסים למפרזל שאנחנו עובדים איתו כבר הרבה זמן (לסוסים שצריכים מעקב יותר צמוד) שמבחינתי טוב ממנו בהרבה, אומנם בעלי רקע ויכולות דומות אבל אין מחיר ליחס שאנחנו מקבלים ממנו!
סמסים, שיחות טלפון, הוא מראה לי איזה חלק בפרסה שדורש תשומת לב או טיפול של כמה ימים ומתקשר כל כמה ימים לראות איך משתפר והאם הוא צריך לחזור ולעזור... ככה איש מקצוע צריך להתנהג ועכשיו אני יודע שכל דבר פחות מזה, לא מקובל עליי.

למעלה