אנשי הספר

nikita j y

New member
זה ספר נהדר

הוא מכיל המון מתכונים מגוונים ובאמת שמקיף הכל (מנות פתיחה, ממרחים, בראנץ', סלטים ורטבים, מרקים, תבשילים, מתכוני טופו וטמפה, פשטידות, מנות פסטה כולל לזניה מדהימה לארוחות עם קרניסטים, מאפינס, עוגיות וקינוחים).
אם לקנות איזשהו ספר בישול - אז אותו

לגבי המחיר, את יכולה להזמין מכאן. הם עושים משלוח חינם לארץ, אז זה יוצא 100 שקל, שזה מחיר די סטנדרטי לספר בישול, ואחלה מחיר בשביל ספר גדול כזה.

mikedoron02

New member
אם את לא מאותגרת טכנולוגית

ובהנחה שיש לך טאבלט אז הפתרון הזול ביותר הוא להוריד אפליקציה לטאבלט מהאתר של אמזון ולקנות את הגרסה האלקטרונית של הספר באחת עשרה דולר.
הכי טוב כמובן זה לקנות את הקינדל שחור לבן- אין עליו בלקרוא ספרים.
ישנה כמובן האפשרות (הלא חוקית) של להוריד גרסת PDF או EPUB של הספר (מספיק לחפש בגוגל את השם של הספר עם DOWNLOAD PDF) - לפעמים זה כדאי רק כדי לקבל מושג על הספר ואז אם מעוניינים בגרסה חוקית אז מזמינים אותו באופן חוקי.

gs1234

New member
אני לא ממליץ עליו

הוא מיושן וללא תמונות. המתכונים בו מאד בסיסיים לטבעונים, וחלקם לא אמין. יש מתכונים עם רכיבים שלא מופיעים בהוראות, יש רכיבים שמופיעים בהוראות אבל לא ברשימת הרכיבים, יש הרבה שגיאות הגהה, יש מתכונים עם הוראות לא ברורות, והרבה מתכונים שפשוט לא יוצאים מוצלחים. במיוחד צורמת בעיניי העובדה שיש בו מתכון למרשמלו ביתי טבעוני, שזו משימה בלתי אפשרית (פירוט להלן). המתכון הזה של המרשמלו הסתובב באינטרנט בשנות התשעים, וזה נראה כאילו שמחברות הספר (Isa Chandra Moskowitz, Terry Hope Romero) פשוט אספו המון מתכונים מהאינטרנט (שאז הייתה רשת קטנה עם מעט משתמשים) והדפיסו אותם בספר, ולא באמת ניסו להכין כל אחד מהם.

חלק מהמתכונים מאד פשוטים וטריוויאליים, והתוצאה בינונית. למשל, חביתת טופו מקושקשת. בספרים יותר עדכניים של המחברות הן השתפרו מאד, ויש בהם חביתות טופו הרבה יותר מוצלחות. (עכשיו זה כמובן נקרא "אומלט").

זה היה הספר הראשון שלהן. לאחר מכן הן למדו לקח, והספרים האחרים שלהם הרבה יותר מוצלחים. יש לי את ספר העוגיות שלהן, והוא מאד מוצלח. כמובן שאין בו שגיאות הגהה, יש בו הרבה תמונות, והמתכונים שניסיתי ממנו יצאו ממש מוצלחים.

בקיצור - לא לקנות את Veganomicon, כן לקנות ספרים אחרים של המחברות.

לגבי המרשמלו: המתכון מסובך מאד, וכל מי שניסה להכין אותו קיבל עיסה מתוקה וסמיכה שמאד דומה לרחת לוקום, ולא למרשמלו אוורירי. הבעיה העיקרית היא השימוש באגר אגר במקום ג'לטין. ג'לטין (שהוא חומר מהחי) הוא מאד צמיגי, ומאפשר לתערובת לפתח בועות גדולות, וגם שומר על האווריריות של התערובת. אגר אגר הוא פחות צמיגי, ולכן האוויר בורח מהתערובת, ומקבלים רחת לוקום במקום מרשמלו. במתכון כתוב להשתמש ב"ג'לטין כשר", ואין דבר כזה. בשנות השמונים מישהו בארצות הברית שיווק מוצר בשם "ג'לטין כשר" וכתב על האריזה שהוא ממקור צמחי ומתאים לצמחונים וטבעונים. אבל בדיקת מעבדה גילתה שמדובר במעשה נוכלות, ובעצם החומר הוא ג'לטין מן החי. היצרן נתבע על ידי הרשויות וסגר את המפעל, ומאז לא קיים יותר מוצר בשם "ג'לטין כשר", אבל המתכון המשיך להסתובב באינטרנט. העובדה שהמתכון הזה מופיע בספר משנת 2007 היא אות קלון למחברות.

אוקיי

אז עכשיו כשיש לי אותו על המחשב, אשאל אותך: האם יש שם מתכונים שניסית וכן יצאו מוצלחים? אם כן, אשמח לדעת איזה

תודה לכולם, ציפור קטנה שלחה לי אותו כקובץ.

הדיעות שלכם די חלוקות לגביו, הא? אני אציץ בו.

יש ספר שהוא בבחינת קונצנזוס פה, שאפשר להזמין בלי חשש? ואני מתכוונת בעיקר למנות עיקריות, פשוטות יחסית ומרשימות בהגשה. (ומן הסתם עם כמה שפחות מרכיבים הזויים)
נחמד אם יהיה שם פרק שמתייחס לקינוחים, אבל לא קריטי (נתקוף את הנושא הזה בהמשך).

merav999

New member
Chloe's Kitchen

כמו ש- eietmo המליצה מעל. לא יודעת אם קונצנזוס אבל הוא טוב ויש שם גם פרק לקינוחים. אאל"ט כל המרכיבים אפשר להשיג בארץ בקלות.

l coyote l

New member
חפשי אותה גם בפייסבוק.

היא נחשבת ממש מוצלחת. כזו שזכתה בתחרויות מתכונים של אוכלי כל עם המתכונים הטבעוניים שלה.

אני מציעה, אמנם זה לא ספר, אבל

לחפש באינטרנט בגוגל את המתכון הרצוי בצירוף המילה "טבעוני" ולהנות משלל האופציות הבלתי נגמרות.
יש כל דבר היום, ואני מתכוונת- כל דבר! בדיוק ראיתי סרטון שקישרו פה לאיך מכינים תרנגול הודו לחג ההודיה, מסייטן! ככה שאם חשקה נפשך ב"עוף" ממולא אז זה אפשרי בהחלט, למרות שמסובך ולא שווה את המאמץ לדעתי [אלא אם כן את מאחרת נוצרים או בעצמך נוצריה]. יש מתכונים כ"כ פשוטים ברשת לפשטידות, קישים, מאפים, בצקים ממולאים, קציצות, המבורגרים טבעוניים... לזניה! ["בשרית" עם טחון מהצומח, או "חלבית" עם גבינת סויה]

למעלה