אנשי הימין בפורום

אנשי הימין בפורום

אתם עוסקים בקירצוצי לשון, בהגנה או סלידה מ-צעדיים מקומיים כאלה ואחרים...אבל בעוד שמאבק השמאל והמטרה הסופית שלו דיי ברורים ונאמרים בפומבי, הימין יותר מהוסס ופחות מאוחד לגבי העניין הזה (תחושה שלי). מה שאני בא להגיד, זה שלא שומעים מכם את הת'כלס (למרות שבאמת זה אולי לא המקום לפרוס את כל המשנה). אז למה לא שפשוט, ככה ממש בצורה שטחית ופשטנית, תפרשו את התוכנית המדינית שלכם לפתרון הסכסוך במזרח התיכון (אם הדבר אפשרי כלל), והפתרון לבעיה הדמוגרפית. אני מודע לחלק מהפתרונות, אבל אני רוצה לדעת איך הם משתלבים עם שאר הערכים שבשמם אתם מגיבים בפורום זה ובאחרים.

תשובה

ע"פ סקרים רוב הפלסטינים מוכנים להגר משטחי הרשות תמורת פיצוי נאות. אני לא אתנגד להחיל עליהם את חוק פינוי פיצוי.

בבקשה

עוד עולה מהסקר כי יותר מ-40% מהנשאלים שקלו להגר למדינה אחרת; רק 15% ענו כי אין דבר שיגרום להם לעזוב לצמיתות את בתיהם; כ-70% הצביעו על גורם חומרי כלשהו (דיור, השכלה, מימון נדיב וכו'), אשר יכול להביא אותם לידי החלטה להעתיק את מקום מגוריהם הקבוע לארץ אחרת.

בעוד ש...

הם כנראה שקלו לעזוב באופן פרטי, כמו שחצי מהאנשים בצד היהודי עושים בכל סיכום שנה (כאלה שברצינות יותר, וכאלה שפחות), נראה לך באמת שהם יעזבו באופן המוני כ-קבוצה? כ-לאום? אתה חי באשליות. נלך לקראתך - השבעים אחוז יעזבו. מה עם ה-15? זאת פשוט דחייה של הבעיה הדמוגרפית והשארתה לדורות הבאים. רעיונות כאלה רק גורמים להעצמת הסכסוך ולהחזרתו אחורה בזמן. כל עוד שני הצדדים לא מכירים בקיומו של השני, ובהישארותו...אי אפשר לפתור כלום. קודם כל, אין בזה שום צדק. הרי באותה מידה ניתן לתת פיצויים לכל המתיישבים בארץ כדי לחזור לארה"ב ולאירופה. אם תעשה סקר דומה בארץ - דירה וכסף וכרטיס נסיעה לארה"ב, תקבל תוצאות דומות גם כן. אולי קצת פחות, כי הרבה אנשים התבססו פה כלכלית, בעוד שבצד הפלשתינאי פחות. אבל אותך לא מעניין צדק, אז נלך לצד הפרקטי. מה יותר ריאלי - להעניק פיצויים לאלפי מתיישבים ביש"ע כדי שיחזרו לארץ ויישבו אותה כדי להקים מדינה פלשתינאית בשטחים או לתת פיצויים ליותר מ-2 מיליון איש (איך בדיוק יושגו משאבים כאלה?), לשכנע את מדינות ערב שעוינות לרעיון, שלא לדבר על דעת הקהל העולמית, שקיומה של מדינת ישראל תלוי בה. אני לא מאמין שאני אשכרה מציג בעד ונגד, זה רעיון הזוי ולמרות ההצגה האקדמית שלו, הרי בבסיסו עומדת האמונה בארץ ישראל השלמה ולא רצון אמיתי לפתור את הסכסוך. זה לא ייאמן כמה רחוק אפשר ללכת, רק כדי לא לוותר על הקרוואנים.

ערב רב

New member
ההגיון הציוני המעוות של חוק השבות

איז מן רעיון עוועים זה להבטיח רוב יהודי בארץ-ישראל?!

האפשרות היא לא בין

ת"א לבין א"י התנ"כית. האפשרות היא בין שפיות וריאליות לבין פארנויה רצחנית. בתכל'ס נמאס לי מסיסמאות, אבל אני לא רואה טעם בלכתוב לך משהו אחר, מכיוון שבממילא תגיב באותה דרך, גם בניסיון ליצור דיון.

croovy

New member
../images/Emo107.gif ואם הירדנים לא ירצו לקבלם?

אתה לא יכול להכריח אותם.

croovy

New member
../images/Emo107.gif אתה בטוח?

כי אם כן, אז למה הם לא עושים את זה עכשיו, לפחות חלקם. לא יכול להיות שכולם כ"כ רוצים לחזור לישראל. אם הם היו יכולים לעבור לירדן, הם היו עוזבים את מחנות הפליטים שלהם.

למעלה