אנשים :)

חרא חרא

New member
אנשים :)

איזה שבת מדהימה עברה עליי, אתם לא משערים אפילו.. הייתה לנו שבת אולפנה, אבל בניגוד לכל שבת אולפנה אחרת השבת הזאת היתה בבי"ס אחר.. פשוט היינו מיום חמישי אחרי הלימודים עד מוצ"ש, עד עכשיו.. בבי"ס אחר.. היו לנו סמינריונים,הרצאות מעניינים מאוד, אבל באותה מידה שהם היו מעניינים ככה הם גם היו מבלבלים! המון ה-מ-ו-ן חומר למחשבה.. על מה היתה השבת.. בכללי על חיי משפחה, אישות, איך למצוא את בן הזוג האידיאלי, ואיך להסתדר עם החיים שלך בהמשך הדרך.. אחרי י"ב! עלו שאלות רבות בקרב הבנות.. רציתי לשתף אותכם קצת, לשאול את דעתכם.. עלתה השאלה, למה אנחנו בעצם חיים.. אם אפשר לקרוא לזה מה הייעוד שלנו בחיים? אם אני ינסח את זה בצורה שונה, אפשר להסביר את זה בשאלה איך אנחנו רוצים שהחיים שלנו ימשיכו, האם החיים שלנו במיטבם כשאנחנו בונים משפחה, וילדים, האם בשביל זה אנחנו בעצם נולדים, בשביל ההמשכיות הזאתי? כאילו באזשהו מקום זה ניהיה כמסורת שהבן אדם מתחתן, מביא ילדים לעולם, וההמשכיות הזאתי פשוט מתקדמת וממשיכה.. האם זה מה שאנחנו רוצים בחיים, האם בשביל זה נולדנו, בשביל לגדל ילדים, בשביל להמשיך את ה- "אני" שבי? מקווה שהצלחתי להבהיר את השאלה.. נקודה נוספת שעלתה בשבת היא בת דתיה, האם היא צריכה לעשות צבא או שרות לאומי, האם הצבא הוא דבר פסול לגמרי מבחינת הדת לבנות או שיש אפשרות שבת דתיה תיהיה בצבא..? שבוע טוב אנשים.. לילה מצויין

toty17

New member
בקצרה..אני חושבת..

שכולם צריכים לעשות צבא. בלי כל קשר למין,גזע או דת. כמובן שיש את היוצאים מן הכלל...שהם כאלה שהמצב הבריאותי לא מאפשר להם. לפי דעתי הצבא הוא המקום לתרום ולהיות חלק מהמדינה. להרגיש שעשית משהו בשבילה. בנות דתיות צריכות להתגייס. כולם צריכים. יש מלא תפקידים שבנות יכולות למלא. אחרי הכל הן חיות במדינה שלנו בידיוק כמונו. המשך יום מקסים

בקצרה אני חושבת .........

שאין לך מושג על מה את מדברת לא לכל הבנות הדתיות מתאים לעשות צבא זה בהחלט תלוי בתפקיד שהוצע לאותה בת ובאיזה בסיס מדובר, כי אם מדובר בלהיות פקידה של איזה מפקד עדיף לכל בת בין אם חילונית או דתיה להתנדב לשירות לאומי (שנחשב כשירות למדינה בדיוק כמו צבא) ובשירות לאומי המגוון של התפקידים הוא מאוד רחב וכל אחת יכולה למצוא את מה שמעניין אותה בין אם מדובר בתחום החינוך, המשטרה, בתי המשפט, רפואה וכו' בקיצור גם במקרה הזה אין מקום להכללות , כל אחת והיום גם כל אחד יכול להחליט מה מתאים לו יותר צבא או שירות לאומי ולא אני לא עובדת של האגודה או בת עמי או כל ארגון כזה או אחר אני פשוט מישהי שכן עשתה שירות לאומי

למעלה