אנשים,

אנשים,

היי. דבר שני, אתם אמורים להיות חכמים, והכל. לכן אני מרשה לעצמי לשאול אתכם שאלה מאוד חכמה (טוב, כנראה שהיא לא מאוד חכמה, אבל צריך להיות חכם ברמה מינימלית כלשהי כדי לענות על השאלה, מה שאני לא מצליחה לעשות): לכדור הארץ, כידוע, לוקחות 24 שעות להקיף את עצמו, ולפי היקפו, הוא מסתובב בערך 470 מ' בשנייה. אם תקפצו באויר, תנחתו פחות או יותר אחרי שנייה. איך זה, למען השם, שלא תנחתו 470 מ' מערבה? הא?!

תנסי לענות לי על שאלה אחרת...

את קופצת ברכב כלשהו (למשל, אוטובוס) בזמן שהוא מתקדם 5 מטר בשניה. אם את קופצת בתחילת האוטובוס, תנחתי בחלקו האחורי? אם כן/לא, מדוע?

תראה,

אם אני אקפוץ באוטובוס שנוסע במהירות של 5 מ"ש, יש סיכוי לא רע שאני אמרח על הספסל האחורי.

HaraRa

New member
תשובה

כשאת עומדת על כדור הארץ, את חלק אינטגרלי מהמסה שלו, הכוחות הפיזיקליים שפועלים על כדור הארץ פועלים גם עלייך. כל עוד את בתוך האטמוספירה של כדור הארץ את מושפעת מאותם כוחות כוחות פיזקליים שמניעים אותו, ואת נעה איתו. נניח שאני מעיף כדור באוויר בכוח מסויים ימינה. כל אטום בכדור נ"ניזון" מהאנרגיה שסיפקתי לו ונע עם המטען האנרגטי שסיפקתי לו. כל האטמוים במסה של הכדור מושפעים באותה מידה. אם לא כך היה, חלק מהכדור היה נשאר במקום וחלק ממשיך לזוז. כמו שכל אטום "ניזון" מהאנרגיה שסיפקתי לו והיא מניעה אותו, כך את דומה לאותו אטום רק קצת יותר בגדול.\ נ.ב בואנ'ה הגבתי המון היום זה אומר שאני יותר מדי במחשב.

Spotless Mind

New member
אמממ...

אם תעמדי על מכונית, שנוסעת במהירות מסויימת, את גם נמצאת במהירות הזאת, אז אם תקפצי כשאת נמצאת על הגג של המכונית בזמן שהיא נוסעת, הגוף שלך גם ימשיך להתקדם ביחד עם המכונית, אבל אולי לא באותה המהירות בדיוק שבה המכונית נוסעת.. גם לי יש שאלה אלייך... למה כשאנחנו בתוך המכונית, חגורים בחגורת הבטיחות ועושים עצירה פתאומית, הגוף שלנו ניזרק קדימה?(הרי אנחנו נמצאים באותה מהירות של המכונית)

למעלה