אנשים!

b love

New member
אנשים!

בזמן האחרון יש במודיעין יותר מידי חתולי רחוב! (כנראה האביב האחרון עשה להם משהו) אין מטר שלא עוברים ולא רואים חתול רחוב, יש גם חתולים יפים, של אנשים, שלא נדבר שום חתול שראיתי לא היה מסורס או מעוקר, שמעתי שוטרינר העירוני מסרס\מעקר את כולם.. אבל.. בעצם לא רואים כלום! אני לא רוצה שהעיר הזו תהיה מלאה שהמוני חתולי רחוב, (לא שחתולים זה רע, שהם ברחוב זה רע) מישהו יודע מה קורה בנושא?

BenjiMan

New member
../images/Emo54.gifסיבה אפשרית...../images/Emo3.gif

הרבה פועלים זרים מתאילנד סולקו...החתולים חוגגים... ב.

b love

New member
הסיבה האפשרית האמיתית..../images/Emo3.gif

אנשים פשוט הביאו חתול\ה הביתה ולא חשבו על לסרס או לעקר, ונתנו להם להסתובב בגינות, ואיך לא בתקופה הייחום הם תמיד ימצאו מי לזווג, הגורים גרים ברחוב ולומדים להסתדר לבד, ואז גם הם עושים "פרו ורוב".. וכך האלה.. כי עד לפני 3 שנים לא ראיתי אפילו ציפורים במודיעין, אז חתולי רחוב.. אנחנו עוד נהיה ככה כמו בת"א מלאאאאאא חתולי רחוב , וגם על הכביש.. אחד כזה כבר ראיתי פה, לא נעים..

443

New member
צריך היה להסתכל

לפני 3 שנים היו הרבה מיפורים במודיעין. ברחוב שלי גם היו הרבה עכברושים מעופפים (יונים) ששכנו על כל גג ומרפסת מזדמנים פרט לשלי - תודות לחתולה שלי שיודעת שיונים מותר לה לצוד (אבל ציפורים אחרות לא! והיא נשמעת להסכם בינינו). על כל פנים, בתור אדם של חתולה לא מעוקרת, קל מאוד להאשים אנשים סתם אבל מתוך תצפיות חובבניות בחיי החתולים ברחוב, לא נראה לי שהאחראים להתפוצצות האוכלוסיה החתולית הם חתולי בית. הבעיה היא ה"שפע" במודיעין. לחתולי הרחוב יש שפע של מזון ולא מדובר על מזיקים אלא על שאריות של אנשים.פחי האשפה הגדושים פתוחים, חדרי האשפה נותרים פתוחים והחתולים חוגגים. בשל השפע הזה הם מתרבים בקצב גבוה. אני חייב לציין שכאוהב חתולים, חתולי הרחוב (לפחות אלו שברחוב שלי) נראים במצב מעולה. מעולה עד כדי כך שמרחוק קל לטעות בהם כחתולי בית. אני יודע שהיו לא מעט מבצעי עיקור בביצועו של הוטרינר העירוני אבל שוב, מאוד קשה ללכוד את כל החתולות. אני מניח שמבצעי העיקור יחודשו. לפחות על פי הרחוב בו אני גר, אנחנו רחוקים מאוד מן המצב של תל-אביב או ערים אחרות. ואני שמח לדווח שאני חי באמצע בין טריטוריות של 2 חתולים קבועים

b love

New member
אז יש לי לחדש לך..

אני לא אומרת את זה תוך כדי התבוננות בחתולי רחוב, אלא אנני רואה אצלנו בעמותה כמה חתולים יש, ולא רק של רחוב, גורי חתולים של אנשים שפוט לא יודעים מה לעשות וזוקרים, אם מישהו מוצא אותם, מזלם, אם לא גורלם מוות, אבל אני לא אכליל, יש כאלה מחפשים בית,ויש כאלה שיחיו כל החיים בכלוב באיזה עמותה.. אי אפשר סמוך עם חתולי רחוב בקשר למזיקים למינהם, החתולים הגיעו לעיר הזאת אישכהו, והם לא טיילו לבם סתתם ככה בכביש מהרי ובמקרה הגיעו לפה, כי מלא חתולי רחוב נורא סובלים (מעודד לשמוע שיש חתולי רחוב שפשוט מתים על זה) תשמעי כיף היות בחוץ בגשם, ובחום, כיף לפעמים שאין מים לשתות, ושאוכלים מזל, שלפחות יש עכשבים שאפשר לצוד, שיש איפה לדאוג לגורים, כיף שרוב הגורים ברחוב חוטפים דלקת עיניים, (ובתור אחת שטיפה בהרבה כאלה) ואם לא מקבלים טיפול הם פשוט מתעוורים, וותאמני לי יש מספיק שזה גורם להם למוות ומתים מזה.. רוצה לשמוע עוד? אני שמחה שלפחות עוד 2 חתולים יש להם קורת גג חמה, וזהם זוכרים לליטוף ואהבה, חתולי זו חיית בית, ולא חיית רחוב כמו שהרוב חושבים. אבל אם נמשיך ככה למה שבעוד כמה שנים נראה כמו ת"א?

b love

New member
../images/Emo67.gif כמה טעויות..

שפשוט* וזורקים* שאוכלים מזבל*

443

New member
קצת יותר, ולא כולן בעברית

וחתולים הם חיית בית רק כי בא להן. אני מדבר על החתולים שאני רואה מסביבי ברחוב שלי. אגב, ישנו אחד (או אחת) שברצון הייתי מאמץ - שחור יפהפה (וחכם - חוצה את הכביש רק במעבר חציה
). אני מסרב לרחם על חיות החיות בטבע (אפילו אם זה טבע עירוני). החיות בטבע מסתדרות יותר טוב ממה שאנחנו חושבים - אחרת הייתה נהירה המונית של חיות למקומות כמו הסאפארי או פארק הקופים... את צריכה לזכור שמה שזבל בשבילנו הוא מעדנים לחתולי הרחוב. אני מכיר חתולי רחוב תל-אביביים, ירושלמיים ושילתיים. אלה של מודיעין (ושוב, לפחות בסביבה שלי) נראים כמו חתולי בית (הם לא). אגב, מאוד יכול להיות שחלק לא קטן מחתולי מודיעין הגיעו משילת - נמשכו למעדניה המודיעינית. בשילת ישנם המוני חתולים. אל תחשבי ממה שכתבתי שליבי אטום לסבלן של חיות בית שנזרקו לרחוב. ההיפך. אבל חתולים המכירים ורגילים לטבע העירוני לא כל כך יסתדרו כחיות בית. b love, את מלאה כוונות טובות אבל קצת מתלהמת. איני אומר שפועלו של הוטרינר העירוני מושלם אבל הרושם שקיבלתי (גם מחוגים קצת יותר מקצועיים), הוא שגישותיו בין המתקדמות בארץ. אני מבין שאת פעילה בעמותה למען חיות וכיון שכך רואה לא מעט חיות סובלות ועוזרת להן. על כך אני מלא הערכה לך.

b love

New member
תמלהמת?

סליחה חתולים לא צריכים לחיות ברחוב, וזבל זה הדבר היחיד שיה להם לאכול חוף מהמזיקים, זבל פירושו זבל, תחשבו רק מה קורה להם אחרי שהם אוכלים אותו, ועד כמה זה בריא להם.. זה לא שאנחנו מלאים בחתולים אבל אנחנו בהחלט יכולים להגיע לכך, ולדעתי זה נורא חבל..

אמץ

New member
ולא לשכוח את החתול

שמשתין ומ&$בן מול הדלת שלנו כל יומיים.

שנטא

New member
אתם יודעים שראיתי בעיר שלושה זאבים?

השבוע חזרתי הביתה דרך רחוב עמק זבולון מלמטה ולא האמנתי למראה ההזוי הזה: 3 זאבים (כן! לא כלבים, לא שועלים, לא תנים. זאבים!!!) מפרקים איזה חתולה אחת באמצע הכביש (בדיוק מתחת לבתים האחרונים של הרחוב) וכשממש התקרבתי אליהם ושפשפתי את העיניים, ראיתי אותם בורחים עם פיות מלוכלכים בדם לכיוון השיחים באמצע השדרה שעדיין אין בה פארק... כשהגעתי הביתה התקשרתי למוקד העירוני לדווח על כך, כי זה היה נראה לי חייב בדיווח, אז הפקידה אמרה לי שאין מה לעשות, זה מראה שכיח במודיעין וצריך להתרגל... פיות מלוכלכים בדם, להתרגל??? ומה עם הליכה רגלית או לתת לילד לרכב לבד על אופניים? לא יודעת איך להתרגל...

BenjiMan

New member
באמצע הכביש...לא בסדר...סתם..../images/Emo107.gif

אין הרבה מה לעשות...הם היו כאן לפנינו...זה איזור המחיה שלהם...הם מפחדים מבני אדם... ב.

yoelth

New member
אנשים רעים אני קורא אתכם לסדר

השרשור הזה עוסק בתופעה מדאיגה ועצובה וחלקכם מתייחס לזה בזלזול. בפועל קיימת בעיה קשה מאוד. אמנם הוטרינר העירוני מפיץ שמועות שהוא מעקר/מסרס אבל בפועל הוא לא עושה כלום ועל כן השנה הגענו למספרים מדאיגים למדי. מספר פעילים כאן נמצאים בשלבים ראשוניים של ניסיון התארגנות לפעילות למען בעלי חיים במודיעין. אני מקווה שבקרוב נוכל לפרסם זאת כאן ושרבים מכם יתנדבו לעזור. כל הכבוד לחברים על ההתנדבות המסיבית לתרומת אברים , זה חשוב ביותר אבל לא מספיק - מאחר וידוע לי שאף אחד מכם לא מתכוון למות או להתאבד בקרוב, אז תרומת האברים היא לטווח ארוך מאוד (עד 120) על-כן דרושה מכם גם התנדבות מיידית יותר הקשורה לחיי היום יום.

b love

New member
../images/Emo45.gif

אל תסטו מהנושא.. מישהו באמת יודע מה קורה עם הסירוסים והעיקורים האלה? זה חשוב נורא! אתם פשוט לא יודעים עד כמה..

yoelth

New member
בתאל - פשוט אף אחד לא עושה כלום

מי שהיה צריך לעשות זו העיריה וכמו בהמון תחומים אחרים העיריה הזו לא ממלאת את תפקידה.

yoelth

New member
להיפך ! מתארגנים כדי למלא את החסר

ראי את הערתי הקודמת תחת הכותרת "אנשים רעים...וכו'". גם בנושא הזה התושבים צריכים להיות הפעילים ולמלא את הפונקציות שהרשויות מזניחות. כידוע לך היטב הבעיה היא האדישות של רוב הציבור, והמחסור בהסברה מתאימה. זו מכת מדינה. אבל, (שוב כידוע לך) קומץ קטן של משוגעים לדבר יכול לחולל ניסים ונפלאות. אגב, בהצלחה ביום האימוץ ברעננה.....

למעלה