אנשים!!!!

chen2408

New member
אנשים!!!!

יש לי להכין הרצאה של 45 דקות על משהו. בחרתי לעשות אותה על סצנת ההיפ הופ הישראלית. בבקשה תעזר לי!!! אני צריכה את הפירוש של MC ושמות של כל מיני ראפרים ישראלים לא מוכרים, שמות של מועדנים באיזור תל אביב (כי אני באיזור חיפה...) וכל דבר שבא לכם! אם תוכלו לעשות את זה היום כי שבוע הבא אני סוגרת שבת... :)) שבת מעולה שתהיה לכם!!!

parnar

New member
אעזור לך קצת

mc = master of cerenomy לפי מה שאני זוכר ושמות של ראפרים לא מוכרים, סורי לא מכיר
מועדונים: זאפה, ג'ה פאן, ג'י-ספוט, פיוזן והנה מאמר על מוזיקה שחורה בישראל ממוזיקה שחורה

chen2408

New member
אה, ויש לך חומר על ה"מלחמה" בין

תל אביב לירושלים? ואני צריכה עצה ממך- אני מתכננת לשני אנשים לתת לראפרפ איזה שיר... יש לך רעיון לשיר?

parnar

New member
אממממ

אין לי חומר אבל יש לי שיר שקשור לזה וזה עם שני ראפרים :) אז הכל במכה אחת, ותודות לסגול תוכלי להוריד את זה כאן

FunkyGiraffe

New member
ראפרים לא מוכרים אך מצויינים

M16, ניאו, עידן ג'י, סינדרום, שירי לדלסקי, הקס

parnar

New member
שמעתי עליו!!

הבנתי שהוא ג-רוע כמו חיילי הנקמה (בגלל זה שמעתי על קרח)

lioryifrah

New member
פירוש ל-MC

MC - הכינוי הראשון לראפר, ראשי תיבות של master of ceremony או בתרגום חופשי לעברית: המלך של המיקרופון.

lioryifrah

New member
הינה קצת על ההיפ הופ

מוסיקת רחוב, שנוגנה ברחוב ושיועדה לריקודים ברחוב, זוהי תמצית הולדתו של הראפ. בשנות ה-70 כשהדיסקו שלט ברחבות הריקודים בארצות הברית ובעולם, נכנס לסצינת המוסיקה שחקן חדש, שמו: קול די ג'יי הארק - Kool DJ Herc. קול די ג'יי הארק הגיע לניו יורק מג'מייקה, משם הביא את המתכונת שנקראת "סאונדסיסטם", איש המתקלט לקהל הרוקדים להיטים ומוסיף את קולו בקטעים המתים של השיר. חברות התקליטים בג'מייקה נהגו כבר אז, כפי שנהוג בראפ היום, להוסיף בצד השני של התקליטון שבו היה השיר, גרסה אינסטרומנטלית של הלהיט. קול הארק נהג להלהיב בקולו את הקהל לרקוד כשהגרסה הזאת מתנגנת ברקע. הוא ניסה להשתלב ולנגן במועדונים של ניו יורק וגילה שהקהל לא מצליח לעכל את הסגנון שלו, לכן פנה לנגן במסיבות רחוב, כמו שהוא כבר הכיר ממולדתו. במסיבות האלה, שנערכו בשכונות שחורות כמו ברוקלין והארלם, הוא נהג לנגן קטעי fאנק של אומנים שחורים ומצליחים באותה תקופה כמו: ג'יימס בראון ומאנדריל, עבור קהל שלא נהג ללכת למועדוני הדיסקו (בגלל סיבות כלכליות בדרך כלל). תוך זמן קצר הצטרפו למסיבות רקדנים ווירטואוזים שחיקו את תנועותיו של ג'יימס בראון, שהיה רקדן בחסד בעל סגנון ייחודי לו, והוסיפו תנועות משלהם, לימים הריקוד הזה יתפתח להיות הברייקדאנס. המסיבות הפכו להצלחה וקול די ג'יי הארק צבר מעריצים שעקבו אחריו ולמדו את הטכניקה שלו. אחד מהמעריצים, תלמיד מצטיין במיוחד, היה גראנדמאסטר פלאש. פלאש לקח את הטכניקה ויישם אותה במוסיקת דיסקו שחורה, הוא חיבר בין שירים בצורה מושלמת תוך שימוש במספר שניות בלבד מכל שיר, למעשה הוא המציא את המושג שנקרא סקרצ'ינג. מכיוון שפלאש היה עסוק בעבודה נמרצת וקדחתנית על הפטיפונים כשהוא חותך ומחבר שירים ושוב חותך ומחבר, וחוזר חלילה, והכל במהירות מדהימה, הוא נזקק למישהו שיטפל במיקרופון וילהיב את הקהל וכך קם ההרכב שלו : גראנדמאסטר פלאש אנד דה פיוריוס פייב-grandmaster flash and the furious five- אחד מהרכבי הראפ הראשונים בעולם. בשנת 1989 הושמע ברדיו סינגל הראפ הראשון שיצא אי פעם, והפך מיד ללהיט. השיר "Rapper's Delight" של הרכב בשם שוגרהיל גאנג- sugarhill Gang אפילו העניק לסגנון את שמו- ראפ. זאת טעות נפוצה לשייך את תחילתו של הראפ ברצון לייסד תנועת מחאה מילולית, למעשה שירי המחאה בראפ הגיעו שנים לאחר מכן. שיר היפ הופ היה שיר מסיבות כיפי, כמו שהיו כל שירי הראפ בתחילתו של הסגנון, ומאז ועד היום הפך הראפ לאחד מהסגנונות המוסיקלים הנמכרים ביותר בעולם.

shiepki

New member
Rapper's Delight יצא בשנת 1979

ב-89 הראפ כבר היה מפותח יחסית..

or001

New member
גראנדמאסטר פלאש לא המציא את הסקראץ'

אלא GrandWizard Theodore.

moshe alfasi

New member
קצת שמות של ראפרים לא מוכרים...

טאבו פלוס ש"ס השבט ג'וקר וכל DAM צ'ה הישראלי מוקה נוטי רוי הארכיון בזוקה מורגי פיזדה- התפרקו הרביעיה הפותחת- התפרקו פי אר טרופרז סניקרס- ישראלי ששר באנגלית יפתי העקרב מטרו מייס מורן ליידי שלי זה מה שעלה לי לראש, תשתמשי במה שאת רוצה :))

ק ר ח

New member
קרח-אחלה ראפר,הוא משועמם כרגע מאד

אבל הוא טוב אחי,הוא טוב!

למעלה