אנשים

מממ..

לא נראה לי

למה לא נראה לך ...

ב"ה רק לחילונים יש זכויות ברחובות?.. הלו להתעורר גם לנו הדתיים יש זכויות ברחובות !!!!!!

dominogrose

New member
את אותה שאלה גם לגבייך.......

רק לדתיים יש זכויות ברחובות ???????

Arie18

New member
לא, אבל

אין הרבה קול לדתיים ברחובות רחובות זו עיר חילונית - הקניון הגדול - סרטים בשבת פתוחים - אמריקן סיטי - ועוד.... טוב, היה לי ויכוח קטן עם איזה אחת מ"אמריקן סיטי" שעובדת שם בקשר לזה. אני מבין שלחילונים מגיע שלא תהיה כפייה דתית בעיר, אבל מצד שני, צריך להבין שהמדינה מוגדרת כ"יהודית" - ובלי שבת ושאר הדברים ששמרנו 3000 שנה כמסורת שלנו - המדינה הזאת מאבדת את הלאום שלה, כלומר את ה"יהדות". זה ויכוח מסובך בכל אופן. הלוואי שהיה נוח ל 2 הצדדים, אבל צריך להבין שיש דברים שאנחנו לא יכולים להתפשר עליהם כי הם חלק מהמסורת שלנו. לאורך 3000 שנה לא התפרשנו עליהם...

יוֹאב

New member
אם הקניון פתוח בשבת

או כל דבר אחר, זה לא אמור לפגוע לך ביהדות שלך. מה מכל אלה מפריע לך לקיים את הדת שלך כפי שאתה רוצה?

dominogrose

New member
אז כמו שאמרת....

רחובות נחשבת לעיר חילונית. כמו שבני ברק נחשבת לעיר דתית. אי אפשר להפוך את כל הערים במדינה לדתיות. איפה ההתחשבות בחילוניים. אני לא יוכל לצאת לראות סרט או לבלות בעיר שלי ביום שישי בערב כי יש אנשים דתיים? זה ממש לא מתאים! - זה נקרא כפייה דתית! - שאוסרים עליי לעשות דברים בשבת.

Arie18

New member
אני לא רוצה להכנס לדיון על זה...

כי לדעתי ויכוח על הנושא של הדת לא יעזור הרבה. רק כמה דברים באופן כללי: כשקניון או כל מקום ציבורי פתוח בשבת זה כן מפריע לי, כי מפריע לי שאת מדינת ישראל שזו אמורה להיות מדינה "יהודית" כלומר בעלת לאום יהודי רוצים לעשות מדינה כמו כל שאר המדינות, כלומר אין שבת (יש יום כזה, אבל בחלק הפרקטי [המעשי] זה לא ככה], אוכלים מה שרוצים (לא צריך כשרות) ועוד דוג'.. ויש גם אנשים שאומרים שהם כן שומרים פסח, עושים סוכה, כן מקפידים על אוכל כשר (או כל מיני דוגמאות אחרות), אז שאלתי פעם משהו למה אתה באמת מקפיד על פסח, למה לקרוא את ההגדה? בשביל מה זה חשוב? אז אני מקבל תשובות כגון: זה חלק מהמסורת, אני יהודי לא?, וכו' וכו' אז שאלתי אותו בחזרה: ושבת זה לא חלק מהמסורת, זה לא חלק מלהיות יהודי? והוא ענה: אני רוצה לקבוע לי את המסורת. אני עושה מה שנוח לי. לא יודע מה אתכם, אבל אם בגלות ולאורך כל ההסטוריה הייתה מסורת אחידה ששמרה על העם שלנו, ולבוא ולהגיד שעכשיו אנחנו נעשה מסורת חדשה זה לא אבסורד
בקיצור, אני משער, או די בטוח שאתם לא מסכימים איתי, ואני לא רוצה להרחיב את הדיון בכל אופן

dominogrose

New member
בעבר הייתה מסורת אחת אחידה

ונורמלית
היום אחרי ששיפצו אותה שינו אותה והוסיפו כל מיני דברים את רוצה שאני יתיחס אליה ברצינות?? כן, אני עושה את החגים כמו שצריך, אני אוכלת רק כשר. אבל כשאומרים לי לא לעבוד בשבת אני לוקחת את המשפט כמו שהוא וזה מה שאני עושה. להדליק אור זה לעבוד??? אני מצטערת זה ממש לא, זה לא מה שרשום בתנ"ך. אלוקים לא אמר שאסור להדליק אור, או להפריד את האשל- כמו שאותו רב אמר, אני אפילו לא זוכרת מי. ומה שהכי הצחיק אותי - שאסור לחטט באף שלא בטעות יתלש שערה וזה יחשב לעבודה..... זאת לא יהדות!! זאת בדיחה! לעשות חגים זאת יהדות, לאכול כשר זה יהדות, ללכת לבית כנסת זאת יהדות לא השטויות האלה שמוסיפים לנו. אז ללכת לקניון, לראות סרט, לצאת למודעון ומה שלא יהיה מותר לי ואף אחד לא יאסור עליי את הדברים האלה.

snapis

New member
לשלוח כזה נאום ולא לצפות לתשובה

זה לא הגיוני ועם אתה באמת מצפה שאני לא יגיב לך אז אין לי מה להתייחס למה שכתבתה אבל בגלל שכבר היתחסתי אז: בוא נשכם את זה אחת ולתמיד מדינת ישראל היא מדינה יהודית-דמוקרטית (אין הבדל בסדר של הדברים) מה שאומר שהיא דוגלת בקיבוץ גלויות יהודיות מהעולם בן גוריון לא אמר שום דבר על אורך חיים דתי שצריך לנהל פה! והוא גם לא יכול לעשות את זה גם בדת יש כל כך הרבה זרמים על פי איזה זרם צריך לנהל אותה על פי שלך? למה? על פי הקונסקסטיבי על פי הרפורמי? ועוד.. אמונה היא דבר פנימי ולא חיצוני יש לי חבר שאח שלו שהוא בן 4 אמר לי שהוא מרגיש שהוא מאמין ויש אלוהים אבל הוא לא מרגיש שהוא צריך לעשות כל מיני מצוות בשבילו. מה שאני מנסה להגיד שאם ילד בן 4 יכול לעשות את הבחירות שלו גם אתה! אני לא יגיד לך איך לנהל את אורך החיים שלך אבל תיזכר שאתה לא פה לבד. מה שמוביל אותי לחלק השני של ההודעה-מדינה דמוקררטית- בעקבות זה שאנחנו מדינה דמוקרטית יש לנו חובה לחייב את כל מי שחי פה גם עם הם דתיים וגם עם הם חילנוים ועם משום מה (מה שאני ממש לא מבין) מפריע לך להיום בקניון ביום חול שהוא גם פתוח ביום שבת אז יש כמה אפשרויות: 1.(האופציה הכי פחות לגיטימית) לעבור רחובות היא עיר חילונית מאז ולתמיד יש לך הרים כמו בני-ברק ירושלים מושבים וקיבוצים כגון קטורה לוטן ועוד.. 2. לעשות את הפשרה שלך ולהגיע ביום חול למקום שפתוח גם בשבת 3. פשוט לא להיסתובב שמה מה עם מרכזים כמו בשרונה? אתה לא יכול להיות שמה? מה עם העיר? רוב החנויות סגורות בשבת? יום טוב! איתמר

Arie18

New member
חבר'ה, אני לא רוצה לדון בזה ../images/Emo9.gif

אין בזה טעם, והשתדלתי לא לכתוב "נאום" אלא רק בקצרה כמה דברים בכללי. חשבתי אולי לענות למה שהעלתם כאן אבל זה סתם יגרור ויכוח חסר טעם, באמת, אני אומר את זה מנסיון. רק דבר אחד, לא באתי להתלונן על המצב שיש היום, באתי להביע את הדעה שלי כאדם דתי בעיר. אני מודע לזה שהיא לא מסתדרת עם הדעה שלכם ואני הולך לעשות מלחמות על זה שבת שלום

snapis

New member
אתה רוצה לנהל מלחמה בלי תוכן!

אני מאוד מצטער שאני מתעקש וממשיך להגיב לך אבל עם אתה אומר שאתה חושב משהו ואתה הולך לצאת למלחמה נגד "הדעה שלנו" אז אני חושב שמגיע לי הסבר למה אני הולך לחיות בעיר כמו שאתה רואה אותה. אני ילחם בך ואתה תילחם בי זה משחק מטומטם של פוליטיקאים שלא מוביל לשום מקום חוץ משנאה. אין כזה דבר ויכוח חסר טעם מקווה שתענה ולא תתעלם שבת שלום איתמר

snapis

New member
אוקי

דבר ראשון אני מתנצל...
ודבר שני באמת למה לא להיכנס לזה? זה נושא חשוב! שכדי שנדבר אליו במקום להשאיר את זה לאנשי שמיצגים אותנו?

Arie18

New member
קודם כל קולה כבוד ../images/Emo9.gif

קודם כל תדע שהרבה אנשים לא מסוגלים להגיד היום סליחה ושהם טעו. אז קולה כבוד
אם אתה רוצה לדון בזה, אני אשמח, אבל הבעיה היא שכאן זה פורום, ותמיד תמיד, לא שזה רע, אבל תמיד יצטרפו עוד אנשים לדיון ואז יצא סלט אחד גדול, משהו אחד אולי ייפגע קצת, אולי לא, אבל בקיצור יצא בלגן שלם... אתה מבין
אם אני אפילו אתחיל קצת לדבר על זה ישר יהיו "התקפות" (ואולי לא
אולי אני טועה..) לכן, לדעתי אם באמת רוצים לנהל דיון כזה שכל אחד מראש ירשום כאן בשרשור אם הוא רוצה להשתתף או לא ושיבטיח שמנהלים כאן דיון נורמלי. שבוע טוב

snapis

New member
ממ בכיף

למרות שנראה לי שלא היה סלט ושהדיון היה רגוע ואתה מוזמן גם לפנות אלי באי סי קיו: 100942559

Arie18

New member
אני בקושי מפעיל את ה ICQ שלי ../images/Emo9.gif

אתה יכול לפתוח הודעה חדשה כאן, לרשום מה שאתה חושב ואני מבטיח להגיב

למעלה