אנשים

billip

New member
אנשים

טוב, אז קודם כל - שלום לכולם!
הפורום הזה הרבה יותר מגניב מהפורום של ישראלים בחו"ל (וגם יותר מתאים לי מבחינת גיל...
) ! אני איתן, ויש לי בעיה שאני בטוח שתוכלו לייעץ לי בצורה הכי טובה. אז ככה: אני אמור כנראה לצאת השנה או שנה הבאה (אני אדע בוודאות רק עוד חודש) לשליחות חינוכית(ולא מדובר בשליחות משפחתית!!!! זו כל הבאסה!!!
) ככל הנראה לטווח של שנה. הבעיה היא המיקום: עד כמה שהבנתי הולכים "לתקוע" (?) אותי באנגליה. עד כמה ששמעתי מ-חברים (שרק טיילו....) וממה שליבי החמודה רשמה פה - הם נוראים! עכשיו,בעיקרון, אני האחרון שצריך להתלונן: צד אחד של המשפחה שלי בא משם והאנגלית שלי (במיוחד המבטא מאמא... ידעתי שמתישהוא אני אגיד על זה תודה...
) טובה. אבל מה לעשות שמשפחה אין לי שם (יותר..) שלא לדבר על חברים, וההתרשמות שלי בינתיים ממש, אבל ממש על הפנים מהם. כבר היתחלתי לעשות הכנות (בשלב שהייתי בטוח הולכים לשבץ אותי שם) נפשיות לפני: התחלתי לראות עם סבתא שלי (תראו כמה נמוך התדרדרתי..) את הסידרה "איסט-אנדרס" ב-bbcprime (היא חושבת שכיום ככה נראים החיים שם) ועוד יותר נכנסתי לפאניקה! מה ניסגר איתם שם?? כל החיים לשבת באיזה פאב מסריח?? רסמי, נראה לי כבר עדיף שישימו שם מיטות וישנו שם! איזו שיטחיות! זה בדיוק כמו שליבי וערן תיארו! א-מ-מ-ה, אני מנסה עכשיו לקחת בחשבון ש: א. לא כולם כאלה. ב. תלוי באיזה איזור ישבצו אותי. ג. התכנית שלי אמורה להיות בקהילה יהודית, אז אני מאמין שזה ירכך את המצב (למרות שאי אפשר לדעת כבר...). אז זהו. אני ממש ממש אשמח לקבל תגובות ועצות (לא רק מאלה שבאנגליה) לגבי העניין כי אני מתחיל לקבל cold feet לגבי הכל. ********** עוד משהו: יש מצב שאם אני בסוף לא משובץ בבריטניה, אני כמעט 90% משובץ בהולנד או אחת ממדינות סקנדינביה. אז כל הנורווגים/הולנדים/דנים וכו' מביניכם - לחלוק חוויות ועצות!
)

שלום לך

אז ככה, אמנם אני לא גרה באנגליה (או בהולנד\סקנדינביה) אבל אני גרה בפריז וזה מספיק קרוב. אל תבוא עם גישה שהבריטים נוראים ושיטחיים כי ככה באמת לא תסתדר. תחשוב שתכיר אנשים, אולי לא רק בריטים וזו יכולה להיות אחלה הזדמנות להכיר אנשים חדשים מארצות שונות. דבר שני, אני לא יודעת בן כמה אתה אבל לדעתי שליחות לא משפחתית עדיפה על שליחות משפחתית. למה. מהסיבה הפשוטה שבשליחות חינוכית ידאגו לך ואתה תמיד תהיה עם אנשים אבל גם לא יהיו לך הורים שישבו לך על הגב ומנסיון שלי (או לפחות ככה זה היה אצלי), כשעוברים לארץ חדשה ההורים כל הזמן רוצים לדעת איפה אתה ושטויות כאלה כי זה מקום שאתה לא מכיר ובלה בלה בלה. אני יודעת גם מאנשים שעברו לבד, בלי המשפחה, שאתה מרגיש יותר חופשי ואני גם מניחה שזו היתה בחירה שלך לצאת לשליחות הזאת אז אתה לא רוב חברי הפורום פה שההורים שלהם פשוט החליטו לארוז אותם ולנסוע לחו"ל. לדעתי, יש לך הזדמנות שבאמת לא הרבה אנשים זוכים לקבל, מה גם שזו רק שנה ושנה עוברת מאוד מהר אז גם אם אתה לא הכי מסתדר, זה לא הרבה זמן (וסביר להניח שעד שתתרגל והכל כבר יעברו כמה חודשים טובים אז זה בכלל לא כזה נורא). לא ציינת אם תהיה עם אנשים בני גילך, כי זה לדעתי הכי חשוב. אם כן, go for it. רע לא יכול לצאת מזה, מקסימום תדע שאתה לא רוצה לגור שם וזהו
ואם תהנה, זו תהיה לך אחלה חוויה ותמיד יהיו לך חברים באנגליה (וחרים בחו,ל זה תמיד טוב
) מקווה שעזרתי! בכל מקרה, תחזור לפורום לעדכן אותנו מה קורה
בהצלחה!

kit k@t

New member
ummm

I don't get it, if you don't think you would like it, why are you going? If you think the British are so horrible, why do it to yourself? If you go there hating them, and feeling you are better then anyone else, you will have a horrible year. if you will give them a chance, and actually try to have fun, you will have a nice year. Try being more openminded about the thing. kat

kit k@t

New member
hardly

i just don't think you should go anywhere witht his atitude. its only a year.... even if it will be bad you will know it will end, its not lke you are moving for life. kat

J0nathan17

New member
ועוד משהו

למה לנסוע לקהילה יהודית בחו"ל ככה אתה מפסיד את החוויה החו"לית האמיתית

Julia16

New member
שלם איתן!../images/Emo13.gif

אז קודם כל, היה עוזר לדעת שני דברים: בן כמה אתה ולאיזה אזור אתה הולך לעבור. גיל חשוב בגלל שככל שאתה יותר מבוגר, נגיד בן 20-24 אז זה אומר שגם האנשים שתיהיה איתם יהיו יותר בוגרים. אם למשל היית אומר שאתה בן 16-20 אז אני יודעת בדיוק מהי הרמה המאנטלית של האנשים שאתה הולך להיות איתם והיא לא גבוהה במיוחד... עכשיו, האזור חשוב כי אם אתה תהיה בלונדון או במנצ'סטר נגיד אז יש שם עוד המון ישראלים שתפגוש ושמקסימום במקרה הכי גרוע שלא תסתדר עם האנגלים אני בטוחה שהישראלים יאמצו אותך אל חיקם ברצון... עכשיו תשמע.לפי מה שאני מבינה בשליחות הזאת אתה הולך לעבוד בתוך קהילה יהודית ואתה הולך למלא תפקיד מסויים, זה לא שאתה מגיע לאיזה שכונה של גויים והולכים לשים אותך באיזה בית ספר תיכון מסריח שאתה חדש ואף אחד לא שם עלייך. פה אתה למעשה הולך למקום שאנשים רוצים אותך בו וצריכים אותך, אז קודם כל אני בטוחה שתקבל יחס יפה מהאנשים שם ושבסך הכל אנשים יקבלו אותך יפה ויתידדו איתך. חוץ מזה, כמו שמישהו פה אמר, זאת רק שנה וזה באמת לא כזה הרבה מהחיים. אז מקסימום תבוא, תצבור חוויות, תקלוט את האווירה ואת ה'תרבות' ותנסה להנות עד כמה שאפשר... עכשיו, אני לא מאמינה שאני אומרת את זה, אבל אני חושבת שאתה כן צריך לבוא. כי זה משהו מיוחד, לא לכל אחד יש הזדמנות לכזה דבר, האנגלית שלך טובה ממילא ויש אפילו סיכוי שתהנה. באמת אתה לא יודע מה הולך לקרות. הנקודה החשובה היא שאתה הולך להיות בחברה של יהודים ורוב היהודים שונים קצת מהגויים בתחומי התעניינות ואני בטוחה ששם כולם יודעים איפה זה ישראל (לא כמו שאני אומרת לאנשים בקולג' שאני מישראל ואף אחד לא יודע מה להגיד..) ותוכל לדבר עם אנשים על המצב ועל אקטואליה והכל אז ככה שאתה לא תרגיש לגמרי מבודד. וכן, האנגלים מבלים המון בפאבים..and that goes גם ליהודים. גם הם אוהבים לשתות....למעשה רק היום שמעתי בחדשות שהאנגלים הם השתיינים הכי כבדים בארופה.. אבל אל תתן לכל זה להבהיל אותך. גם אם אתה לא שותה הרבה, או לא שותה בכלל, כמוני, אתה עדיין יכול להיכנס איתם לפאב ו'לבלות' עם כולם. יכול להיות שהרבה פעמים אתה תרגיש לא הכי שייך ויהיה לך קשה אבל זה חלק מהחוויה. יכול להיות גם שהרבה פעמים יהיו דברים שאתה תראה אצל האנגלים והם ממש ישגעו אותך, נגיד החוסר תעוזה והעזה אצלהם. לדוגמא, יש לנו בקורס מוזיקה בעיה שהרבה אנשים לא מאושרים בקבוצות שלהם ולא מסתדרים עם האנשים בלהקה שלהם, אבל מה בגלל שהמורה כבר שם את כולם ברשימה וסידר בלוח זמנים אז כבר כאילו אי אפשר לעבור וזה ממש סיפור. אז אני הצעתי לכל מיני אנשים שנלך ביחד למורה להתלונן ושנסביר שהרבה אנשים רוצים לעבור וזה, וכולם באמת הסכימו איתי והכל אבל מה, אף אחד לא עשה כלום! כאילו, נגיד משהו ממש מפריע להם, אז הם לא יקומו וילכו לעשות משהו בשביל לשנות את המצב, הם פשוט ישבו בשקט ויעשו מה שאומרים להם ולא יפצו פה. זה ממש הורג אותי! הרי בישראל תוך פחות משניה כבר הייתה מתארגנת איזו קבוצה שהיתה הולכת ומתלוננת ועושה קצת רעש ומשנה את המצב, ופה- כלום. לא פותחים את הפה. טוב, קצת גלשתי פה לנושא אחר וסתם רציתי לספר על זה כי זה כבר כמה זמן מעצבן אותי... בכל מקרה, כמו שאמרתי, אני חושבת שאתה כן צריך לנסוע ומקסימום אתה תמיד יכול לחזור לארץ אם אתה מרגיש שאתה ממש סובל שם וזו היא עצתי..... אם בא לך לדבר יותר תשלח לי מסר או תצרף אותי לאמ אס אן או לאייסיקיו אם יש לך. אז בייי בייי ובהצלחה!
נ.ב לא ידעתי שיש לנו ערן בפורום??

למעלה