אנשים!!!!!!!

ל י א ן 4

New member
אנשים!!!!!!!

אני פאקינג מאושרת!!!! קיבלתי 93 במגן ואני מוגשת על 91!!! ואני קיוויתי ל-85 במקרה הטוב!!! לאחר שהסתכלתי במגן יש לי כמה שאלות: 1.הייתה לי שאלה על דפוסי התגובה של היהודים לגזרות אנטיוכוס. המורה כתבה לי משהו בתיקון על "נאמני הגאולה" - מה זה בדיוק? 2.אני צריכה הסבר איך דרוויניזם חברתי מתקשר לאמפריאליזם... חשבתי שעניתי בסדר הכל אבל כתוב לי חסר. שתיים מתוצאות סכסוך פשודה: כתבתי סיבה אחת: צרפת החליטה לנצל את שעת הכושר שאנגליה הייתה במצוקה כי היא הסתכסכה עם כמה ממדינות אירופה, ולכן צרפת החליטה להחזיר לעצמה את השליטה במצרים. זהו!!!

איסקרה

New member
סוציאל דרווינזם

המושג הזה מתקשר ללא מעט נושאים גם בחל א' וגם בחלק ב'. כידוע לכם, ילדים יקרים, צ'ארלס דרווין היה מדען בריטי אשר פיתח את תורת האבולוציה. בתורתו קובע דרווין, בין היתר, שבטבע פועל לפי עקרון "החזק שורד" . לטענתו (המוצדקת) בממלכת החי יחסי הכוחות הם הקובעים את השרידות. חיה חזקה אוכלת חיה חלשה. אלא שדרווין התעסק בבעלי חיים. באו אנשים (לא מי יודע מה נחמדים) ואמרו: "למה שזה לא יעבוד ככה גם בין בני אדם?". מכאן המונח סוציאל דרוויניזם או בעברית דרווינזם חברתי, משמעותו : תפיסה שעל פיה בני האדם צריכים להתעלם מכללי מוסר או דת ולפעול באופן שבו החזק ישלוט/ינצל את החלש. על פי תורה זו, החזק (פיזית, כלכלית, חברתית) הוא בעל זכות לשלוט , לנצל או אפילו לחסל את החלש. כך הצדיקו את האימפריאליזם (אנחנו יותר חזקים, אז מותר לנו) וכך הצדיקו גם את הפאשיזם והנאציזם ביחסם הלא מוסרי והכוחני כלפי אוכלוסיות חלשות. יש מי שלא יאהב את זה אבל גם הקפיטליזם הקלאסי מבוסס במידה כזו או אחרת על רעיון זה. אני אישית לא מת על הרעיון(כמו שאתם בטח מבינים).

למעלה