אנשים....

Captain Ass

New member
אנשים....

זוכרים את חברי הקט השה"ם המתחיל? אז קיצור שלשום הכנו לי דמות במרוץ הצללים - לקח לי שעה עד שהכנתי לעצמי דמות נורמלית.... מסתבר שאני עכשיו צריך להכין לדמותי רקע (מאיפה היא באה מה עבר עליה בעבר וכו´ וכו´) וכמובן גם להמציא לה שם יפה.. חשבתי על השם Barny Booboo אבל זה לא מתאים נכון? היכולים הינכם להפעיל לכמה רגעים את הראש ולתקתק רקע
"תבורכו"

BluePrint

New member
איחרת קצת

חבל שלא הגעת לפרום מוקדם יותר, היית רואה דיונים בנושא יצירת דמויות ורקעים להן. לדעתי, עדיף לחשוב איך אתה רוצה את הדמות שלך (התנהגות, כישורים...), ואז לכתוב לה רקע שיגרום לה להיות כך.

magnus the red

New member
לדעתי להפך

קודם תחשוב על הדמות: אופי, רקע, למה היא בחרה במרוצי צללים בתור מקצוע... אתה יודע. אח"כ תתאים לה כשרונות וציוד וכאלה.

Captain Ass

New member
אבל...

כבר הכנתי אותה.... :\ אם אני אכין קודם רקע כל מה שעשיתי ישתנה וזה ייקח עוד שעה עבודה, אני חושב שעדיף להכין קודם דמות מסויימת ולפי הכישורים שלה להכין רקע והכל... לא?

magnus the red

New member
איך שאתה מעדיף

אבל מהנסיון שלי אם קודם מחליטים על כשרונות ויכולות ואח"כ על אופי יוצאת דמות "חזקה", אבל בלי אופי של ממש. מצד שני אתה שחקן מתחיל, אז אולי באמת יותר קל להתחיל מהנתונים ואז לעבור לfluff של הדמות.

למען האמת -

אחת השיטות שראיתי שעובדות, ולמרבה ההפתעה דווקא באופן ספציפציף עם מרוצללים - היא לבנות דמות דווקא כן על פי כישורים וסטטיסטיקות, לבנות רקע כללי, שיסביר למה יש לה דווקא את הכישרונות והידע האלו, ואז ב5 הסשנים הראשונים, לאט לאט לבנות הסטוריה מדויקת יותר, שמסבירה תגובות שלה, כפי שהן עולות מהמשחק. היה אצלנו נוהג שאומר שכל מה שקורה בחמשת הסשנים הראשונים נתון לשינוי והתעלמות כדי לתת לשחקנים הזדמנות לקבל מושג טוב יותר על הדמות שלהן ואפשרות לשנות את הדורש שינוי בהתחלה. זה עבד לא רע. בכלל לא רע. פשוט במרוצללים, רול מאסטר, ודומותיהן (שלא לדבר על GURPS שמתמחה בעניין) בנית הדמות היא דבר שלוקח המון זהן ודורש הכרות מסויימת עם עולם המשחק כדי לעשות בחירות נכונות.

Captain Ass

New member
אמממממממממ

כמה שניסיתי.. לא הבנתי כלום ממה שאמרת :) מה זה סשנים רול מאסטר gurps?????

אהההה

סשנים הם פגישות משחק רול מאסטר היא מערכת/שיטת משחק כמו מו"ד, מרוצללים ואחרות כנ"ל לגבי GURPS

ננסק

New member
אני תומך ומוסיף על הזאבה הדרקונית

בדיוק כך גם אנחנו התחלנו במירוצללים. אולי בגלל שהיא שיטה מבוססת כשרונות, לא יודע. הרגשנו בנוח ליצור לפי הסדר הבא: 1. קונספט דמות (קוסם אכזר, אורקית מתוסכלת, ריגר רגיש (הבנתם? ריגר רגיש? משחקמילים?) 2. בניית סטטיסטיקות, בהתאם לאותו קונספט. 3. יצירת הסטוריה לפי הסטטיסטיקות שנבנו. למה יש לו 6 ברכב (מכונית)? בגלל שהוא היה נהג מונית, בעבר. או בגלל שהוא גדל בשכונות ההרוסות, עם כנופיית ילדים, ומאחר והוא חלש תמיד נתנו לו לנהוג ב"פשיטות" שלהם. כל חריגה מוזרה צריך להסביר. אני מבין למה שחקן רוצה שלדמות שלו יהיה Firearms 6, אבל, הי, מדובר ברמה הגבוהה ביותר שאפשר להגיע אליה! איך לעזאזל הדמות שלך היא כזאת צלף? תן הסבר. כך גם לגבי הכשרונות הצדדיים, כמו למשל "חומרי נפץ 4". מאיפה הדמות שלך בכלל יודעת משהו על חומרי נפץ? -אתה- יודע? לא. אז למה הדמות שלך יודעת? תן הסבר.

Captain Ass

New member
גם אתה..

הארת לי את עיניי... וכך גם הדרדסים.... אבל זה לא ממש קשור נכון?

הודו דרדסים

הידעת כי שמם המקורי של הדרדסים הוא סמרפס (בתעתיק לעברית)? גורם להם להיות הרבה פחות מוצלחים - לא?

snift

New member
סמרפס הוא שמם של הדרדסים באנגלית

ואני לא חושב שהם במקור נכתבו באנגלית.

Captain Ass

New member
אני לאאאא מאמיןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

חיי נהרסו!!!!! האיך ייתכן שהשם שלהם כזה בעעעעעע?? ילדותי נהרסה סופית, אני פוחד לשאול.. אבל מה השם המקורי של קונדסון גרגמל וחתחתול? (האהובים עלי....) בבקשה תגידי את זה לאט - שאני לא אקבל התקף לב ישר...
הכל הבל הבלים! אין לי מושג מה אמרתי ב"כתבה", הכל תוצאה של מבחנים מייגעים כל יום בתיכון..

Captain Ass

New member
אני מבין ו......

מכבד את זה..... אולי תשלחי לבמסרים? אני פשוט חייב לדעת..........

למעלה