אנשים

יערה140

New member
אנשים

אני ממש מרגישה שאנשים נמנעים מלדבר על התינוק שלנו, על זה שקברנו תינוק שגסס מולנו 4 ימים ושנולד אחרי הריון תקין לחלוטין ושכולם ראו אותי פשוט הולכת לחדר לידה. אפילו חברות טובות שלי שתמכו בי בכל התקופה הזאת לא דיברו איתי על זה. אצלי זה נורא פשוט בגלל שעם כל הסיבוכים הרפואיים שלי אנשים פשוט מתעניינים בבריאות שלי.ואז יש להם על מה לדבר אבל הם לא מדברים על הדבר האמיתי.השבוע ביקרו אצלי חברות מהעבודה ואני ממש כיוונתי לנושא הזה וניסיתי לדבר על זה והן פשוט העבירו נושא.יש לי חברה מאוד טובה שכבר 3 חודשים כותבת לי סמס "מה שלומך?" ועדיין לא התקשרה. הפסקתי לענות לה.

חגית2001

New member
זה מהפחד...

בגלל הפחד והחשש מהתגובה שלך....
האם הם שואלים את השאלות הנכונות.?..
האם את מעוניית לדבר על התינוק?
מפחדים לפגוע ולהכאיב..לא יודעים איך להגיב...ולעיתים הכי קל-זה להתעלם.
זה נובע מהפחד -שלא להכאיב לך...

לצערי-גם לי זה מוכר הסיטואציה הזו היטב.
אצלי במשפחה-היו גם כאלה שהתעלמו..
וברחו..דיברו על כל הנושאים שבעולם חוץ מזה...

יערה-תרגישי טוב!תשמרי על השפיות...
ובעז"ה עם הזמן תחזור השמחה והתקווה

מקוםבלב

New member
היי יערה,

קשה להם להתמודד עם זה והם גם בטח לא יודעים מה מותר לשאול ומה לא בגלל החשש להכאיב לך.
אולי חברות טובות וקרובות את יכולה לשתף בקושי שלך שהן לא שואלות.
אבל מניסיון שלי, חבל על הכעס והאכזבה .זה לא קשור בכלל אלייך. זה שלהם לגמרי.
להרבה אנשים קשה להתמודד עם דברים קשים ,טראומות וכאב של אנשים אחרים.
לרוב, רק כאלו שעברו חוויות קשות יש את היכול והסבלנות להכיל את המקום הזה.לאנשים קשה להיות במקום הכואב לאורך זמן.
הם מרגישים שאם לא ידברו על מה שהיה זה יעלם ותוכלי לחזור למי שהיית קודם.
ואולי כן כדאי לענות לחברה ששואלת מה שלומך? ולראות מה תהיה התגובה.
אני יודעת שזה לא התפקיד שלנו לעזור לאחרים להתמודד עם האובדן שלנו אבל לפעמים מעט הכוונה תעשה את ההבדל.
חיבוק גדול

יערה140

New member
חברה טובה

חברה מקסימה שלי התקשרה אלי היום ואמרה לי שאם אני רוצה לדבר על התינוק היא תשמח לשמוע כי בטח אנשים מתנהגים כאילו הוא לא היה אבל הוא כן היה. כל כך התרגשתי שהתחלתי לבכות ואמרתי לה שאני אשמח מאוד לפגוש אותה ולדבר על התינוק

למעלה