כל מה שמעניין את החוקרים בתחקירה הוא האים עישנת סמים, איך, למה, מתי, כמה, איפה, עם מי, האם שמעת על מישהו/י, וכו´ וכו´, היכוני ל- 3 שאלות שיחזרו על עצמן בצורות שונות במשך שעתיים.
טוב אז ככה ענת, סלחי לי מאוד, אך את לא מבינה מהחיים שלך אם זה מה שכתבת... ותאמיני לי, אני למדתי את זה... תחקיר בטחוני מבוצע על ידי מש"ק בטחון שדה. המטרה של התחקיר הוא לבדוק אותך, המתוחקרת האם כדאי לצבא לחשוף אותך לחומר מסווג - סודי ומעלה... והאם את לא מהווה סיכון בטחוני ומותר לתת לך את ההכשר. אין דבר שאני יותר שונא מלשמוע "הולכים לשאול אותך מאה פעם על סמים", כי זה הבולשיט הכי גדול שאפשר לומר... השאלות הן מגוונות, והן נוגעות למהלך החיים שלך, החל מהגילאים המוקדמים ועד לעיסוקייך בזמנך הפנוי. מאחר שמדובר בבדיקה בטחונית, עניין הסמים עולה... לגבי זמן התחקיר...זה תלוי במתחקר ובמתוחקר, אי אפשר לדעת את זה מראש... בהצלחה!
אז ככה, עברתי את התחקיר היום. השאלות היו מאימות ביותר זה קודם כול, וישבתי שם 3 שעות. יש לי שאלה, במידה והם עולים על שקר הכי קטן שיש הם פוסלים אותי או מה? וכן השאלה על הסמים עלתה המון פעמים אבל שטויות. האם כול מועמד לתחקיר ביטחוני נבדק בפוליגרף? ומה השלב שאחרי הפוליגרף??
לגבי עניין השקרים.. יש לנו את השיטות לאיים על המתוחקרים, תלוי בעניין הקשור לשקר, ייתכן וזה לא כזה משמעותי, במידה ויעלו על שקר, יקראו לך לשיחת הבהרה קטנה ולא יפסלו לך אותו ישירות. לגבי פוליגרף, בדיקת פוליגרף תלויה בסיווג שאת אמורה לקבל ובתפקיד בו את אמורה לשרת.
תלוי גם בחיל אליו את מיועדת... אם את מאותרת מראש לחיל האוויר, את תזומני לתחקיר באחד הבסיסים של החיל. אם את מאותרת לחיל המודיעין, כנ"ל... לגבי איתור לחילות אחרים הדורשים סיווג (קשר וכו´), התיחקור יתבצע באחד המוקדים שלהם...