ובכן..../images/Emo42.gif../images/Emo129.gif
נתחיל לפי הסדר.
so long אין ספק שהחביב עליי מהשלושה. הביצוע שלו הוא גם הכי טוב. אני לא יודעת אם זה מבחינת איפה שהקלטתם את השיר, או מה, אבל הוא נשמע הכי טוב. אני אחלק את הביקורת לכמה חלקים כדי שתבין מה זה מה.
הביצוע שוב, אני לא יודעת אם זה בגלל ההקלטה, או איך הקלטתם, אבל הרבה פעמים זה יוצא ככה, שהתופים יוצאים נוראאא חזק, והשאר לא, ככה שכדי לשמוע את הכל כמו שצריך צריך להגביר ולכן וזה מציק. מילת הצופן היא בלאנס נכון. איפה אתם מקליטים? מי עוזר לכם? שבו עם טכנאי ההקלטה ובקשו ממנו לסדר לכם בלאנס נורמלי לכל השיר. לפחות בשיר הזה, התופים נורא חזקים, וגם הבאס, השירה מתנדנדת בין חזק ממש ללא חזק מספיק, והגיטרה היא אי שם ברקע (וגם לא נשמעת הכי נקיה..) אתם מקליטים כל כלי בנפרד, או כולם ביחד? לפעמים הבעיה היא שכולם מקליטים ביחד, ואז אין בלאנס בכלל. אני יודעת שלפעמים להקליט כל כלי בנפרד זה מייגע ויקר (במידה ועובדים עם אולפן, וכזה שלוקח כסף לפי שעות, וכמעט כולם כאלה) אבל זה שווה את הכסף ואת המאמץ כי התוצאה היא בעולם אחר לגמרי. בסך הכל, מרגישים את הקומפוזיציה של השיר, כלומר איפה הוא יורד ואיפה הוא עולה, ואיפה מתרכזת העוצמה שלו, וזה מעולה. רק התופים, אוי התופים. עכשיו, בקשר לשירה, (ופה אני כן מבינה הרבה יותר מבכל שאר תחומי הביקורת.
) אתה שר? השירה פה היא קצת מפוספסת. היא בסך הכל נעימה לאוזן, (ומזכירה מאד את של הסולן של נפ"ג) אבל יש לה פספוסים כאן ופה, כאילו שהיא לא מתחברת ללחן. זה משהו שאפשר לעבוד עליו ואפשר לשפר אותו, גם אם מקליטים כל דבר בנפרד, כי עכשיו נשמע כאילו הזמר צועק כדי להתגבר על שאר הכלים האחרים. שוב, הכל עניין של בלאנס (כי יש פעמים שלא שומעים אותו בכלל) ואם תרצו טיפים על איך לשיר נכון, אתם מוזמנים לפנות אליי במסרים.
לחן אני לא מתיימרת להיות המבינה הכי גדולה בהלחנה או מוזיקה (או בכלל) אז נא לקחת את התגובות שלי בפרופורציה. אני לא באה לחנך אתכם או משהו, חס וחלילה. (סתם הערה כללית) מאד אהבתי אותו. השירים היותר אמוציונאלים (*אימו-גירל*) הם השירים שאני יותר אוהבת, מאשר רעשגיטרותבלגן. הקולות מצויינים (ובזה אני כן מתיימרת להבין.
) רק חבל שלא שומעים אותם טיפה יותר, ואהבתי את הגיוון שבין שורה שלמה בקול שני, וחצי שורה. לא משנה, אני מקווה שהבנת.
מילים אקא ליריקה.
טוב, לא מבינים. לפעמים לא מבינים כי המנגינה קצת בולעת את הקול של הזמר, ולפעמים כי הוא לא מבטא מילים עד הסוף. משהו שעם קצת עבודה משתפר. פשוט תנסו לכוון לכך שכל מי שישמע, יבין מה אתם שרים, כי לא מספיק שאתם יודעים את המילים, הקהל צריך לדעת אותן גם. הייתי נותנת לכם ביקורת גם על הליריקה אם הייתי מבינה את כולה (גם בזה אני יותר מבינה.
מסתבר שרק במוזיקה לא.) אבל אם תשלח לי את המילים במסר, אני אשמח לראות אותם (אני אשמח לדעת אותן בלי קשר) וגם להגיב עליהן, כי זה מבחינתי אחד הדברים היותר חשובים בשיר. פיכס. יצא לי ארוך. אז אני לא אגיב על שני השירים האחרים. בסך הכל, מאד אהבתי. אתם מנגנים מצויין והשירים שלכם כיפיים. כל הכבוד. אם אני אצליח להגיע להופעה בפטיפון, אני גם אשתדל לבוא אליה. המון בהצלחה!