אנשים שלום, אני חדשה פה!

אנשים שלום, אני חדשה פה!

ואני צריכה עזרה.. אני ממש רוצה להתחיל לשחק במשחקי תפקידים בצעמי, אבל אני לא יודעת אם יש קבוצות באזור שאני גרה ואם אני קטנה מדי\גדולה מדי למשחק הזה, ואין לי גם ממש מושג איך משחקים. אנטי מגבעת זאב ואני בת 14. מי שיודע לענות לי אני אשמח. תודה.

The Evil Rabbit

New member
שלום, וברוכה הבאה!

בקשר לגיל: אין שום בעיה. אני בן 14, ואני מאוד נהנה ממשחקי תפקידים. (טוב, כרגע ספציפית לא, אבל עזבו את זה
)

DDN

New member
ברוכה הבאה

לא. את לא צעירה מדי בשביל להתחיל לשחק. לגבי קבוצה באזור מגורייך, אני לא יודע, לא מכיר. מציע לך לחפש בגילדה (www.roleplay.org.il/guild) אם יש לך שאלות - את מוזמנת לשאול. לגבי "איך משחקים" בד"כ בקבוצת המשחק יש מישהו שהוא המנחה, מספר הסיפור, הוא מציג בפני השחקנים את "המצב": "אתם הולכים ביער, ופתאום שומעים רעשים שנשמעים כמו צחוק" השחקנים, אמורים להגיב בהתאם: שחקן א': "אני עוצר ומקשיב, ומנסה לזהות את הקולות" שחקן ב': "אני רץ להתחבא מאחורי עץ, ולנסות לפקוח עין". שחקן ג': "אני מטפס על עץ כדי לנסות לצפות מלמעלה מי צוחק עלינו" וכן הלאה. . ..

14 הוא גיל התחלתי ממוצע

הדרך הכי פשוטה למצוא קבוצה, היא "לשרוץ" בפורומים - מפעם לפעם מתפרסמות הודעות על אנשים שמחפשים שחקנים חדשים, וחלקם יכולים להיות מהאזור שלך. אם את לא מוצאת קבוצה מוכנה, והנושא מעניין אותך, את יכולה לנסות להקים קבוצה משלך עם חברים וחברות שיגלו עניין בנושא. זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה.

Ihavenonick

New member
בקשר לגיל כבר ענו לך

בקשר ללמצוא אנשים, ישנם כמה מקומות שתוכלי לחפש בהם וישנו כנס גריפון שיהיה בי-ם כתובת האתר: http://roleplay.org.il/garir/gryphon/. אולי שם ישנם משחקים למתחילים שלא צריכים שום ידע אלא רצון. רק אזהרה קטנה, לא להבהל שם כי יכול להיות מצב של אנשים משוגעים שם (כמו שיש בכל כנס ולא חשוב איזה סוג) אז שם תוכלי דרך הצוות למצוא אולי משחקים כך שתתרשמי בלי להתחייב כל כך.

כנסים יכולים להיות די מבהילים

מי שחדש בתחביב עלול לברוח ממנו רחוק-רחוק אם יחשף אליו לראשונה בכנס. כנס זה כמו בומבמלה של גיקים - מלא טיפוסים אנטי-חברתיים ומשונים מסירים בבת אחת את מעט העכבות שלהם, לא פעם תוך שימוש בתחפושות משונות וצרחות. בפעם האחרונה שנגררתי בעל-כורחי לכנס מד"ב-פנטזייה, הגעתי למסקנה שהייתי מעדיף לבקר אצל רופא שיניים. הדבר הכי מהנה שעשיתי שם היה למצוא פינה "שקטה", לשפר מעט את רמת השקט באמצעות אטמי אוזניים, ואז לשבת ולקרוא ספר על מלחמת ההתשה בין ישראל למצרים.

ממתי כנסים הם התחביב?

רוב האנשים לא מתחילים בכנסים, וכנסים הם משהו שמאוד מביך להביא אליו אנשים מחוץ לתחום, ובעצם גם אנשים מהתחום.

0Pandemonium0

New member
אני חייב להסכים שהבאת אנשים מחוץ

לתחום לכנסים היא משהו מביך, וסביר שהם לא יבינו מה קורה וייבהלו. אם הם תיכוניסטים, אפילו חרצת את גורלך והפכת רשמית ל"חנון". אבל אני כן "איש מהתחום" ואין לי שום בעיה עם הכנסים. יש הרצאות טובות (שלא שמעתי אף-אחת מהן), ספרים מעניינים (שלא קניתי מעולם) ו...את הזירה. אני לא מבין מה מפריע לך ללכת לכנס כמו אייקון, נגיד, ופשוט ליהנות ממה שקשור למשחקי תפקידים, וזה יכול להיות הרצאות, משחקים עצמם, ספרי שיטות וכו'. מה זה משנה אם בחוץ חבורה של אוטיסטים מכים אחד את השני בחרבות ספוג (אגב, אני חושב גם שהזירה טובה. היא לא משחק תפקידים, אבל היא טובה), או אם בפנים יושבים מלא חבר'ה לבושים שחור שהחליטו שהם "מאגניבים" ו"פריקים"? ורק בשביל הרקורד, אני בעצמי תיכוניסט בן 17 וחצי.

"חוויית הכנס" הפכה לתחביב בפני עצמו

ומה לעשות, זה לא תחביב שמושך אותי. לשחק משחקי תפקידים אני יכול גם בבית, ולהתעדכן במידע אודותיהם אני יכול גם באינטרנט (ובניגוד להרצאה שהיא חד-פעמית ואף אחד לא טורח לתמלל, תכנים כתובים נשארים לאורך זמן). נחמד לדפדף בספרי שיטות, ואפשר לפעמים ליפול על משחק טוב, ולפעמים יש באזור מסעדות טובות, אבל הTrade-off לא עד כדי כך שווה את זה. "חוויית הכנסים" זה לא התחביב שלי, ולמעשה אני די סולד ממנה. אולי זה משהו שבא עם הגיל, אבל אני פשוט לא אוהב להיות בכנסים. מעט הדברים שיש להם ערך עבורי שם, פשוט לא שווים את הזמן וההוצאה הכספית.

Ferenheit

New member
העובדה שאתה לא אוהב כנסים לא

אומרת שצריך להזהיר את כולם מפני האונס המנטלי שיעברו שם. לטעמי, אתה מאוד לא זהיר בהתנסחות שלך. אני, לדוגמה, לא הייתי מזהיר את אורחי הפורום מההשתתפות בו רק בגלל שכל הדיונים עקרים וחסרי תוחלת, ומסתכמים במאבק עלוב להשליט העדפה אישית של משתתף כזה או אחר ולהנחיל אותה לקהל הרחב.

חובבי הכנסים שוכחים

שהם כבר "בקטע". אדם זר לנושא, שכל התחום חדש לו לחלוטין, עלול למצוא את הכנס כחוויה ראשונית מזופתת למדי ומעוררת רושם רע. "להשליט העדפה אישית"? אני בסך הכל מסביר למה לדעתי כנסים אינם חווייה התחלתית מומלצת לאדם הממוצע (ולא מהנים לי אישית). אנשים יכולים להשתכנע מהנימוקים, או שלא. זה לא שאני מנסה למכור משהו במסווה של "אזרח מודאג".

Ferenheit

New member
התנסחות לא זהירה

יכולת לומר לדוגמה: "כנסים אינם חווייה התחלתית מומלצת לאדם הממוצע (ולא מהנים לי אישית). חובבי הכנסים שוכחים לפעמים שהם כבר "בקטע". אדם זר לנושא, שכל התחום חדש לו לחלוטין, עלול למצוא את הכנס כחוויה ראשונית מזופתת למדי ומעוררת רושם רע, שחבל שישליך לגבי היחס שלהם לתחביב". אל תגיד לי שאתה לא יכול לזהות את ההבדל בטון בין מה שאמרת בתחילה לבין מה שאמרת בעכשיו. לדוגמה, הייתי אומר למישהו שנוסע ליפן שהיפנים מתביישים לעיתים קרובות באנגלית (הטובה למדי ככלל, שלהם) שלהם ולכן נמנעים במקרים רבים מקשר עם זרים ולכן שיבין שמה שנראה לפעמים כמו אנטיפטיות הוא בעצם מבוכה. נראה לי עדיף מאשר להגיד לו שהם *כנראה* עם של פסיכופטים עם העדפה לפורנוגרפיה פדופילית ומסורת מפוארת של רצח, התאבדות ושנאת זרים. אני לא הייתי ספציפי לגבי מכירת העדפה אישית, אבל כן אציין שישנם מקרים שבהם "למכור משהו" יכול להיות למכור את עצמך, ושלעיתים המכירה היא תכלית בפני עצמה. ובאשר להערה העוקצנית שלך, אתה מוזמן, בשם טובת הציבור שאתה מתיימר לשרת, לדחוף אותה.

מוזר, קראתי את ההודעה הראשונה שלי

מתוארת שם חוויית-כנס אישית לחלוטין, בצירוף התרשמות שלילית מהמתרחש בכנסים. בנוגע ליפנים שהתעקשת לשלוף - אין לי בעיה עם יפנים כמו שאין לי בעיה עם גרמנים. יש לי בעיה עם נאצים וסמוראים - שני פניה של אותה מגיפה בדמות אדם שיש להדביר.

Ferenheit

New member
ציטוט:

"כנס זה כמו בומבמלה של גיקים - מלא טיפוסים אנטי-חברתיים ומשונים מסירים בבת אחת את מעט העכבות שלהם, לא פעם תוך שימוש בתחפושות משונות וצרחות."

מה, לא?

כנס ממוצע נראה כמו משהו בין קרקס לבית משוגעים. יש אנשים שנהנים מזה ובאים במיוחד בשביל זה. אני לא.

למעלה