לרותם ../images/Emo25.gif
אני רוצה לומר לך משהו... יש הרבה ערבים טרוריסטים, רוצחים, פושעים שהם לא רק מה שאמרת עליהם- הם הרבה יותר מזה. פשוט בני-אדם חיות, אנשים נוראיים.
אין שום תירוץ ושם הסבר להתנהגות שלהם, וגם שום סיבה שנתייחס אליהם כבני-אדם. הם לא. אבל את חייבת לזכור כמה דברים: 1. כולנו אנשים. יש "רעים" ו"טובים" ב-2 הצדדים, וסה"כ כולם גם אנחנו וגם הם רוצים לחיות טוב ובשקט. 2. אלו שדיברתי עליהם קודם... הם אנשי טרור. גם אצלנו יש אנשי טרור. ואני אתן לך דוגמאות בכמה מישורים: א. יש חיילים בשטחים שמזלזלים בערבים, עושים תחרות מי יורה עליהם יותר, מקללים ומכים אותם בלי סיבה. רק כי הם ערבים. זה לא אנושי ולא בסדר- זה להתעלם מזכויות טבעיות של כל אדם בברוטליות, וזה שימוש לרעה בכח. ב. אנשים כמו "הבריגדה היהודית" וברוך גולדשטיין. אני באמת צריכה להסביר? אנשים עם שכל מעוות שמחפשים כמו ילד בן שנתיים נקמה, ועושים את זה באכזריות ותוך פגיעה בחפים מפשע (למשל המטען מול בית ספר יסודי של ילדות ערביות!
). זה
בדיוק כמו פיגוע באוטובוס או בכל מקום אחר. אותה חיה רק בעברית. גועל נפש! ג. לפני שלנו הייתה מדינה, היו 2 מחתרות בשם הלח"י והאצ"ל (אני לא מדברת על ההגנה כרגע). הם עשו
פיגועים, כן פיגועים בבריטים ובערבים. חיפשו את הפגיעה בהם, כדי לייאש ולהתיש אותם, ולקבל מדינה יהודית. עד כמה שעצוב להכיר בזה- הפלסטינאים חיים בזבל, בצפיפות, בעוני, במחסור. שוטפים להם את המוח להיות "שהידים" מגיל 0 - עוד שהם קטנים תמימים ולא יודעים להבדיל בין טוב לרע. הם מאמינים שיש להם זכות היסטורית על המדינה, שנגזלה מהם בגלל "הכיבוש הציוני", והם מנסים
באותה הדרך בדיוק להשיג אותה. 3. כמו שאפליות והכללות נגד יהודים הם דבר פסול, כך נגד הערבים. כמו שלי יש את הזכות להבדל מברוך גולדשטיין בתור יהודייה, כך צריכה להיות הזכות לערבי מן המניין להבדל מהטרוריסטים. אנחנו לא מכירים כל אחד ואחד מהם ואין לנו שום זכות לקבוע מראש ובצורה מכלילה מיהם ומהם. תאמיני לי, אני ישראלית ומבינה את התסכול בחיים חסרי הבטחון שלנו. בעצב הבלתי נפסק, בפחדים ובחששות, ובשאלות הקשות "למה אני צריך לסבול את זה? למה אני לא יכול לגדול במקום שקט ובטוח?". אני לא באתי לסנגר על אף אחד, רק לבקש משהו: אנחנו חייבים להיות חזקים, אסור לנו לתת לאינסטינגט של השנאה לפרוץ, צריך להיות שקולים וחכמים. והכי חשוב- להפנים שכולנו בני-אדם ולכל אחד מאיתנו יש את הזכויות הטבעיות של לחיות ולהיות מאושר, לא להיות מופלה לרעה בגלל מי ומה שאתה (ומי כמונו היהודים יודע עד כמה היא שטנית, האפלייה). הדעה שלך היא בסה"כ זכותך, למרות שאני מאוד לא מסכימה איתה ועושה לי רע לשמוע את זה, כי לא מדובר בלהיות מציאותי... זה הרבה מעבר לזה. זה פורום ER ולא פוליטיקה, ואני חושבת שפה זה לא המקום לכאלו ביטויים. אבל
אני לא רוצה ואפילו מתנגדת שתעזבי
, טוב???