אנשים שאלה

אנשים שאלה

כולם יודעים שאני תומך נהלב בדמוקרטיה בפורום, אז אני רוצה לעלות לחברים פה, בשביל להחליט בהתחשבות בדעתכם, מאחר וזו הצבעה, שכן בסופו של הקול היחיד בהצבעה שחשוב הוא שלי, אני מבקש גם נימוקים. רק השבוע היו שני שרשורי בלוז, הפורום הזה לא פורום בלוז ויש בתפוז פורום שמיוחד לבלוז, אבל, קשה להתעלם מההשפעה האדירה של מספר ענקי בלוז (אגדות בלוז?) על עולם הרוק, קשה עוד יותר להתעלם מכך שחלק ניכר מהאמנים שאנחנו מדברים עליהם עושים בעצם אילתורים על בלוז, או לפעמים בלוז טהור. בהתאם לכך חשבתי להוסיף גם 4 אגדות בלוז לפורום (לדפי הקהילה ולדיונים אם יתפתחו כאלה): רוברט ג'ונסון, מאדי ווטרס, ג'ון לי הוקר ובי בי קינג, אני יודע שאפשר להוסיף לרשימה הזו גם את אלברט קינג, ג'י ג'י מארש ועוד כמה, אבל כשלב ראשון, אני רוצה לשאול את דעתכם על הארבע האלה, האם הם שייכים לכאן?, והאם זה יעלה את רמת הדיונים או לחלופין יגרום לנו ללכת לכיוונים שמתרחקים מהנושא המרכזי של הפורום?

תחי היוזמה!

אני בעד. מאוד. הרבה פעמים אני נתקל בשיחות על רוק, ועל ההיסטוריה שלו, והן תמיד מתגלגלות לאנשים האלה, ולדומיהם, ואז מגיע השלב בו אני רק מקשיב, כי אני לא מבין בזה. לדעתי זה נחוץ. זה מראה חוש של היסטוריה, שרצויי שימצא בפורום שמדבר על אגדות. את העניין של ההשפעה והאילתורים אני אשאיר למי שמבין יותר ממני, ולכן גם יסביר את זה יותר טוב, אבל אני בהחלט בעד. אני לא חושב שזה ירחיק אותנו מהנושא. אני חושב שזה יעשיר את הדיונים, יעמיק אותם, ויהפוך אותם למעניינים יותר
בהחלט

TheFly

New member
תשובה

באירופה האוטוסטרדות מקצרות פלאים את המעבר מעיר לעיר ואף ממדינה למדינה ,בחלקם הודות לחלום הרטוב של כל ישראלי אוחז הגה מהירות נסיעה בלתי מוגבלת. למרות זאת כל פעם מחדש אני מוצא את עצמי משתרך אחרי טרקטור או עגלה עם סוס בדרכים הכפריות,זאת על מנת להעצים את החוויה ואני לא מדבר על נסיעות לחופשה עם המשפחה (זה כבר עניין אחר) אלא על נסיעות עבודה בהם כל דקה חשובה. אני חושב שהליבה של הפורום הוא הרוק אבל גם לו יש את הדרכים הכפריות שלו שחשוב לתעות בהם ולהרחיב אופקים.

avi real

New member
אני מאוד בעד הרעיון

אני חושב שזה בלתי אפשרי לדבר פה על אגדות רוק שהושפעו ביותר מאומני הבלוז בלי לגלוש ולדבר על אגדות הבלוז שהם בעצם הבסיס להכל וההוכחה לך שהשבוע היו שני שרשורי בלוז זאת אומר שאי אפשר להתעלם מזה אני לא חושב שזה יגרום לפורום להתרחק מהנושא המרכזי אלא להפך יעלה את הרמה של הפורום יתן עוד זוויות להסתכל על דברים חוץ מזה שבאמת לא צריך להוסיף את כל אומני הבלוז שהיו אי פעם כי בשביל זה יש את הפורום של הבלוז אבל את האגדות בלוז האנשים הכי משפיעים אלו שאם הם לא היו אז גם אגדות רוק רבות לא היו קיימים בהחלט יש מקום להוסיף לדיוני הפורום

התנגדות

לא בהכרח ככותב פעיל מדי בפורום. אך עדיין, אני חושב על העניין הזה כמו שהייתי חושב עליו לו הנושא היה עולה בפורום רוק מתקדם. ג'אז הוא אחד מהמרכיבים שעליהם בנוי, באופן כללי, רוק מתקדם. אני חושב שזה מצדיק את הדיון בנושא החיבור של הג'אז עם הרוק - שבסופו של דבר יצר חלק מהרוק המתקדם, וכנ"ל לגבי מוסיקה קלאסית. אך אני לא חושב שזה מצדיק, ועכשיו אני חוזר למקרה הנוכחי, דיונים ממוקדים בנושאי בלוז. כשזה בלוז-רוק, או אמני בלוז שהשפיעו ספציפית על אמני רוק או כל קשר אמיתי אחר שניתן למצוא - זה בסיידר. דיונים ממוקדים על בלוז גרידא זה נראה לי חורג מגבולות הפורום.

ganooov

New member
../images/Emo45.gif - תומך באריק. ../images/Emo13.gif

הגישה שלי היא שאפשר לדבר על להקות שהיו המקימות של זרם בן לרוק (כגון בלק סבאת' והראמונס), ושאפשר לדבר על האלה ששילבו בין הבלוז לרוק (בלוז כבד
), אבל להוסיף בלוזיסטים רציניים כמו ביבי זה חטא לשם הפורום. וייסלח לי האל לפני שהניבלונגים יישחט אותי
.

Grimble Grumble

New member
יש לי שאלה...

אתה רומז שלהקות כמו בלק סבאת' והראמונס לא ראויות להיות בשם הפורום? בלי בלאק סבאת' לא היה לך לד זפלין או דיפ פרפל... הם לא עשו רוק? הם עשו רוק מצויין והם אגדה אגדתית ביותר בעולם הרוק... ועוד פעם אחת תתעסק עם הראמונס אני... אני... אני...

ganooov

New member
הבנת לא נכון ../images/Emo11.gif. ../images/Emo13.gif

אני בדיעה שבלק סבאת´ והראמונס הן אגדות רוק, אבל לא שום להקה שבאה אחריהן.

Grimble Grumble

New member
אוקיי

מחקו מייד כל אזכור של להקות שבאו אחריהן בז'אנר לכן מאיזור הרוק הכבד נמחק מייד את לד זפלין ודיפ פרפל (ועם כל הכבוד, בלי אוזי וטוני עד היום לא היית שומע את השם רוברט פלאנט) ובקשר לראמונס.. לא הבנתי בדיוק... הרי הראמונס לא אחראים להתחלת הפאנק, זה החלק של הסטוג'ס הניו יורק דולס או פטי סמית. הם פשוט היו אחת הלהקות הכי מצליחות, אז הם כן, (אלבום בכורה ב76) אבל להקות חסרות משמעות שבאו אחריהם כמו הקלאש או הסקס פיסטולס חסרות כל משמעות לעולם הרוק ולא ראויות להיות כלולות בכלל בנושא?

Grimble Grumble

New member
ולפני הקטילה

אני מעוניין לתקן את דברי לד זפלין או דיפ פרפל היו ממשיכים להתקיים גם בלי אוזי, אבל לא עושים רוק כבד כמו שאנחנו מכירים אותו... בסופו של דבר בלאק סבאת' הם אלה שהובילו את מהפכת הרוק הכבד...

ganooov

New member
אל תהיה ליצן... ../images/Emo13.gif

אתה יודע טוב מאוד למה אני מתכוון, אני מדבר באותה מידה גם על דיפ פארפל. ושוב - יש הבדל בין הארד רוק לבין מטאל, הבדל גדול מאוד.

Grimble Grumble

New member
נו באמת

יש מיליון ו2 סוגים שונים של מטאל בערך, להתחיל להיכנס להגדרות זאת תהיה טעות... ועדיין לד זפלין הושפעו מאד מבלאק סבאת'... ואני עדיין לא מבין איך אתה יכול להגדיר את הראמונס כלהקת הפאנק היחידה שראויה להיכנס להגדרה של אגדות רוק, זה אפילו מפריע לי יותר מהקטע של הרוק הכבד אפילו...

LadyG

New member
וסליחה שאני מתערבת בשיחה פרטית

גרימבל, אתה

ganooov

New member
אוי, נו.. ../images/Emo13.gif

אני לא אומר שהראמונס הם היחידים, אני מביא אותם כדוגמה ללהקה שכן ראויה. אני חושב שההארד רוק הוא תת זרם כמו הבלוז רוק, ולא זרם בפני עצמו.

Grimble Grumble

New member
מממ

הארד רוק פאנק רוק בלוז רוק כל מי שהוא "אגדה" באחד מ"תתי הזרם" האלה הוא אגדת רוק... מה לעשות... כמו שלד זפ או בלק סבאת הם אגדת רוק כמו שהקלאש או פטי סמית הם אגדות רוק ככה גם ביבי קינג וסטיבי ריי ווהן הם אגדות רוק ולכולם יש מקום בפורום שלנו... וליידי ג'י, אנחנו סולחים לך שהתערבת בוויכוח פרטי
God Save The Queen!

ganooov

New member
אבל.. אבל... ../images/Emo13.gif

אבל ביבי הוא חלק מהזרם שהיה האבא של הרוק, לא מתת זרם של הרוק (שזה הנכד שלו). God Save The Ladey
.

Grimble Grumble

New member
../images/Emo13.gif ...לבא ...לבא

אתה הכנסת תתי זרמים לדיון, אני רק זרמתי עם הזרם של הזרמים... דרך אגב, אחלה חתימה... דאגלס אדאמס אגדת רוק?

ganooov

New member
../images/Emo13.gif אהבל אבהל ../images/Emo3.gif. ../images/Emo13.gif

אממממ... הדאגלאס נמצא אצלי משבוע שעבר, שמתי אותו שעה לפני שרשור הדאגלאס הקצרצר שהיה לנו אז
. הוא? הוא העריץ את קנופפלר והביטלז, לא מספיק?

Grimble Grumble

New member
../images/Emo13.gif בלאה בלאט ../images/Emo13.gif

הוא גם אהב את ביבי קינג ונירוונה ולכן הוא צריך להיות מגורש מהפורום בזה הרגע... מצד שני, הוא כתב מערכונים למונטי פייטון, וכבר אמרתי בעבר, שמונטי פייטון זה מעל כל אגדת רוק (טוב, חוץ מג'ים מוריסון)

למעלה