אנשים,שאלה חשובה!!!

wiz

New member
גם לי יש שאלה...

ניקח לדוגמא את הפקולטה לה.חשמל בטכניון... לפי הטכניון - הסכם הדרוש ע"מ להתקבל אליה הוא בין 87-89. לפי הבנתי, ז"א שמי שהתקבל בשנה שעברה לפקולטה היה עם סכם בטווח הזה. מצד שני - יש הרבה אנשים עם סכם של 92 וצפונה, שגם מיועדים לפקולטות האלה. איפה הם בדיוק נכנסים לטווח הסכם
האם הטווח הזה הוא בעצם "ממוצע" של הסכמים, ואפשר להתקבל עם סכם מתחתיו או מעליו (ואני לא מדבר על מקרה שסכם משתנה משנה לשנה)
ועוד משהו - עתודאים "מתחרים" על מקומות בינם לבין עצמם. אז יכול להיות שככה נכנסים בעלי הסכם הגבוה לפקולטות, ולכן הסכם הדרוש לסטודנטים רגילים לא עולה

Boxy

New member
קבל משאני יודע...

1.האנשים שלהם הסכם גבוהה מהטווח יכולים להתקבל כמעט ללא בעיות למקצוע... אבל בשביל עתודאים הסכם של המועמד צריך להיות קצת יותר גבוהה כי יש גם את התחרות של בינם לבן עצמם... 2. הסכם הוא לא ממוצע ... הוא מעין גבול ...ז"א אם הציון שלך 86 והטווח הוא 87-89 יש לך סיכוי להתקבל רק אם הטווח ירד בנקודה השנה... 3.מס המקומות המוקצה לעתודאים הוא קבוע מההתחלה ולכן התדאים מתחרים בינם לבין עצמם... וללא יחס לסטודנטים רגילים. הבנת??

wiz

New member
זה ברור...

השאלה היא למה הסכם לחשמל "נמוך" אם הרף העליון צריך להיות איפשהו ב-91-92...
הטווח נקבע לפי הסכמים של האנשים שהתקבלו, ואם זה לא "ממוצע", אז למה הרף העליון לא גבוה יותר

רועי1984

New member
אתה הורג אותי...

אי אפשר להבין משפט אחד ממה שאתה אומר... מה זאת אורמת סכם "נמוך"?! 87-89 זה נמוך מידיי עבורך? ולמה הרף העליון צריך להיות באיזור ה-91 עד 92?! אני בטוח שלא הבנתי אותך נכון,אז אני אודה לך אם תתנסח ברור יותר. תודה!

wiz

New member
נמוך במרכאות כפולות... ../images/Emo8.gif

אני הבנתי שהסכם נקבע כך: נניח שיש לטכניון 100 מקומות בהנדסת חשמל, ו-400 מועמדים. הוא ייקח את ה-100 הכי טובים (עם הסכם הכי גבוה), זה ברור. עכשיו - טווח הסכם שיפורסם לאחר מכן אמור להיות טווח הסכם שלהם (כשהרף הגבוה הוא של זה עם הסכם הגבוה), לא
אם לא - למה, ואם כן - אז למה הטווח של הטכניון נמוך יותר מהסכם של אנשים שהתקבלו (כאלה עם 92 ומעלה) ? יותר ברור ?

רועי1984

New member
נו מה...אין תשובה?

לפחות חוות דעת או משהו? בטוח מישהו פה יודע משהו בנושא.

למעלה