אנשים,שאלה חשובה!!!

wiz

New member
משהו קטן...

איך בדיוק מרכיבים מערכת (ונרשמים לקורסים), ומתי זה בדיוק מתבצע
אתה אומר שביום הראשון ישר מתחילים ללמוד - אז מתי מתבצעות כל ההכנות ללימודים ? וכדי להיות יותר ממוקד - אדריכלות בטכניון. בתקווה...

wiz

New member
הבנתי - תודה רבה ../images/Emo13.gif

למה את לא נרשמת למערכת

eitan007

New member
טוב, אני מתנצל על התגובה מקודם.

העניין הוא, שלא ענית לי על השאלה המרכזית שלי, אם כל העתודאים באותה פקולטה מכונסים איפשהו לפני תחילת הלימודים או במהלכם ?

eitan007

New member
טוב, התגובה שלי באמת לא הייתה במקום

העניין הוא, שלא ענית לי על השאלה המרכזית שלי, אם כל העתודאים באותה פקולטה מכונסים איפשהו לפני תחילת הלימודים או במהלכם ?

אנשים,שאלה חשובה!!!

אני מועמד להנדסת חשמל בטכניון. השיעור סכם שהם נתנו לתואר הוא 87 עד 89... עכשיו,עקב פסיכו´ נמוך יחסית יש לי סכם 89 וקצת. רציתי לדעת אם הסיכויים שאני אתקבל ללימודים האלו נמוכים מאוד(אחרי הכל,התחרות על המקום היא עם עתודאים וגם ככה נראה לי שהסכים שיידרש בסוף מלא עתודאים גם כן יהיה יותר מ-88...). אז רציתי לדעת מה העתודאים בעלי הניסיון בעניין יכולים להגיד לי בנושא... תודה מראש! פייד!

תודה דני! בהצלחה גם לך!

וכמובן שנה טובה... אגב,אני בכלל לא בטוח שאני אלך לעתודה גם אם אני אתקבל. בכל מקרה,אני מעוניין בעוד תגובות... פייד! נ"ב תודה ושנה טובה גם לאריפל.

eitan007

New member
מה קורה ?

תגיד, למה אתה לא בטוח אם תלך לעתודה גם אם תתקבל ??? ואתה יודע מה התאריך האחרון שאתה יכול להודיע להם על כך שאתה לא רוצה ללכת וזה לא יגרום בעיות מיותרות עם הצבא והאוניברסיטה ?

לא בטוח מכיוון ש...

שאני מודע לכל החסרונות של העתודה ליד יתרונותיה... וגם לא ממש בא לי להתחיל ללמוד שוב... ועד כמה שאני יודע,מותר לי להתחרט עד ליום האחרון... ואם לא,אז לא נורא...יש לי קשרים בצבא שיסדרו את הבעיות שיתעוררו אם יתעוררו. שנה טובה לך איתן! פייד!

eitan007

New member
בקשר לזה שלא בא לך להתחיל ללמוד

קודם כל נאחל עוד פעם שנה טובה ומבורכת לכולם ! טוב, בית הכנסת היה גדוש, והאוירה הייתה מצויינת, סעודת החג הייתה ערבה להפליא, מה עוד יכול בן אדם לבקש ? אני אישית די בטוח שאם תשאל את כל כל חברי הפורום (המועמדים כמובן) בקשר למידת רצונם להתחיל ללמוד עכשיו, 90% יגידו לך שהם אינם ששים במיוחד להתחיל ללמוד באינטסיביות הדרושה לאוניברסיטה, כך שתהיה בטוח שאתה לא לבד. לגבי עצמי, הנני מוכן להעיד כי אני ממש חושש מהלימודים ולא הייתי מתנגד, בלשון המעטה, לאיזה שביתונת באונ´ שתאריך לי את החופש באיזה חודש. הרי זה ברור כשמש, כל בן אדם שפוי יעדיף את החופש והבטלה שיש לנו עכשיו על פני לימודים מעלות השחר ועד צאת החמה, מבחנים, שיעורים, עבודות,
אבל אין מה לעשות, זו המציאות. דרך אגב, היום נתבשרתי כי התחילו להגיע תשובות מאת"א (מישהו מהכיתה שלי כבר נדחה), אז
לכולם !!!

yossi c

New member
חח.. תאמין לי שאתה לא רוצה שביתה..

איתן ידידי, צא מהאוירה של תיכון, ששם היינו מבלים את השבוע שלפני פתיחת שנה"ל, בתפילות שתתקיים שביתה..
שביתה באוניברסיטה תפגע בך כסטודנט נטו (ועוד שביתה של חודש...בכלל..). הסיבה לכך היא שלכל מרצה יש כמות מסויימת של חומר ללמד בקורס, והוא לא מתכוון בשום אופן להפחית ממנו כתוצאה מקוצר הזמן, אפילו אם השביתה הייתה מטעמו (כמו בשנה האחרונה). כתוצאה מכך אתה תלמד את אותה כמות של חומר בזמן של חודש אחד פחות,ובמדעי המחשב, התחום שאתה מעוניין ללמוד, זה ממש ממש (ועוד כמה "ממש"..) לא מומלץ, במיוחד בסמסטר הראשון כשאתה נכנס להיכרות עם שיטת הלימוד באוניברסיטה ועם הרמה שקפצה כמה וכמה מדרגות מהתיכון (ודי להזכיר את "אינפי", "אלגברה ליניארית" וחבריהם..
), וכל זאת מנסיון אישי. לכן אני מאחל לך שנה טובה, שתיפתח במועדה כמתוכנן... אה.. ואל תדאג בקשר ל-"להתחיל ללמוד באינטסיביות הדרושה לאוניברסיטה". מתרגלים צ´יק צ´ק (עדיף משביתה בכל אופן..). שנה טובה.

eitan007

New member
תודה רבה, אז אני מחליף את הבקשה.

עכשיו שהבנתי כמה שביתה זה רע, הייתי פשוט רוצה עוד חודש חופש, אבל כך שזה לא יפגע לי בשום דבר, כאילו שיזיזו את כל התואר חודש אחד קדימה, ז"מ שמעכשיו מתחילים ללמוד חודש אחד מאוחר יותר וגם מסיימים חודש אחד מאוחר יותר. יש מישהו שמתנגד ? דרך אגב יוסי (או כל סטודנט אחר), יש לך אילו הצעות איך להקל ולרכך את "ההלם של תחילת הלימודים", ז"מ איך אני יכול לעשות בשביל לא לקבל התמוטטות עצבים אחרי השבוע הראשון שלי באונ´ ? ועוד שאלה, האם יש איזה כינוס של כל העתודאים שילמדו איתי בפקולטה, לפני תחילת הלימודים ? אולי איזה סדנה מטעם הצבא שמטרתה להכין אותנו מבחינה נפשית ללימודים, ולהכיר בין העתודאים שילמדו ביחד באותו מקום. ובכלל, גיליתי שאני בור ועם הארץ בעניינים סטודנטיאלים, האם הצבא עוזר לי אישהו בקטע הזה, האם יהיה מישהו שיגיד לי מה בדיוק אני צריך לעשות כדי להתחיל ללמוד בצורה נורמלית, מה לקנות, איך להירשם לאגודת הסטודנטים, איפה להחנות את האוטו וכו´...

takeitez

New member
באתר של הטכניון יש לינק לשאלות

נפוצות, ושם עונים לכל השאלות שהרבה אנשים מוטרדים מהם. אחת השאלות, תופתע או לא, היא השאלה שלך, כלומר מה הסיכוי להתקבל אם הסכם שלך הוא בתווך של הסכמים לפקולטה המבוקשת (כמו שאמרת, לחשמל זה 87-89 ולך יש 88). לפי האתר הסיכוי להתקבל הוא טוב מאוד!!! כמובן שלעתודאים זה יותר בעייתי, אך לך תדע.

רועי1984

New member
אני חושב שהוא אמר...

שהסכם שלו הוא 89 ולא 88... אבל בכל מקרה,הבעיה (גם שלי) היא-מה בנוגע למועמדים לעתודה? בכל מקרה,אני מעוניין לדעת איך בדיוק להגיע למדור ה-faq שהזכרת... אם יש קישור,אז בכלל טוב מאוד.

למעלה