אנשים שאלה דחופה!!

אנשים שאלה דחופה!!

אז מסיבות כאלה ואחרות אני מעדיף להשאר בעילום שם. אז ככה, אני שוחר שסיים את אחד הקורסים בטכני בחיפה והייתי אמור להתגייס ביום ראשון הזה. מסיבות כאלה ואחרות החלטתי פתאום שהצבא זה לא בשבילי, באתי לבקו"ם אמרתי שאני לא מתגייס ושלחו אותי לכלא 4. כרגע אני בבית כי ההורים צעקו עליהם קצת בטלפון כדי שישחררו אותי להיום אבל מחר אני אמור לחזור. שמעתי מאנשים אחרים שסרבנים יושבים ממש קצת בכלא, חודשיים גג. אבל חיילים שכבר התחילו את השירות, והצבא "השקיע" בהם, ופתאום לא בא להם לשרת, להם הרבה יותר קשה לצאת והם ישבו טוב טוב בכלא. אז רציתי לשאול אתכם, האם שוחר עונה להגדרה של מישהו שהצבא "השקיע" בו? זה לפחות מה שניסו להכניס לי למח במשך 4 שנים.. חוץ מזה גם סיימתי קורס קד"צ אז הנה עוד "השקעה" של הצבא בי.. מה דעתכם? אני עומד לשבת שם כמו סרבן רגיל או הרבה יותר? ועוד משהו טיפה לא קשור..האם אפשר לקבל קב"ן בכלא? שמעתי שממש קשה להגיע אליו..

murzik3591

New member
לשאלתך הראשונה, כן.

אתה הולך לשבת זמן אקראי. כתלות של האדם השופט, מצב רוחו וכמות המקומות בכלא.

את זה ידעתי

אבל האם הקטע שאני שוחר יקשה עלי שם? יהיה לי יותר קשה להשתחרחר בגלל זה?

Melvina

New member
כן

וזה בכללי פיתרון אידיוטי כי אני מכירה מישהו שאפילו לא היה שוחר (משמע לא ממש הזיז לצבא "לאבד" אותו) והוא ישב בכלא כמעט את כל זמן השירות שהוא במילא היה עושה.

מה זאת אומרת?

את רוצה להגיד שהוא ישב שלוש שנים בכלא? האם הוא היה הנדסאי או עתודאי או משהו כזה?

חחח היא רצינית אחי?

שההוא ישב את כל השירות? חשבתי אחרי חודשיים-שלוש גג יוצאים..

murzik3591

New member
תסלח לי מראש, אולי זה לא מענייני...

למה אתה לא רוצה לשרת

לא רוצה להיות בחייל האוויר

ובבקשה בוא לא נתחיל את הויכוח שאפשר לצאת מחיל האוויר אם רוצים, כבר הרבה יותר קל לצאת מכל הצבא. ואם תוכל לענות לי על השאלות ששאלתי אני אודה לך

Melvina

New member
התנסחתי לא טוב, הנה:

הכוונה היא לא שהוא ישב את כל שלוש השנים האלו בכלא אלא עד שהוא הצליח להשתחרר מהצבא ביניהם זה משך הזמן של הסרבנות והכלא ושוב סרבנות ושוב כלא הוא השתחרר מכל העיניין של הצבא כמעט אחרי שלוש שנים.

Melvina

New member
לא

הכוונה היא שהתהליך שלקח לו לצאת מהצבא היה כמעט כאורך השרות (שזה כולל את הזמן שהוא ישב בכלא ואת כל הוועדות של צה"ל), כלומר במקום לשגע לכל העולם את השכל היה אפשר פשוט לשרת כמו כל אדם נורמאלי וזהו או למצוא דרכים יותר מתוחכמות לצאת מהצבא.

Melvina

New member
אוף

אמרתי שהוא לא ישב כל השלוש שנים האלו אלא זה מה שהוא היה בכלא, ישב בבית, שירת חודש, שוב ישב בבית ושוב נכנס לכלא ושוב ועדות וכו' וכו'.

למעלה