אנשים רגילים

siv30

New member
אנשים רגילים

הרלן קובן, בראיון לקראת צאת סרט על פי סיפרו you full me once בכיכובה של גוליה רוברטס, מספר שהוא אוהב שהגיבורים שלו יהיו אנשים רגילים, כמוני וכמוכם שנוכל להזדהות איתם.

ואני לפעמים מעדיפה את הגיבורים אנשים לא רגילים, מיוחדים, רחוקים עד כמה שניתן מאנשים רגילים. ומה אתם מעדיפים?

KallaGLP

New member
השאלה מה זה רגיל לעומת לא רגיל.

לדעתי במרבית האנשים אפשר למצוא משהו מעניין וייחודי, באישיות ו/או בנסיבות החיים. אני מחפשת דמויות אמינות, עגולות, הכתובות היטב. לא מעסיקה אותי השאלה אם הן רגילות או לא, וגם לא בטוחה שאני יודעת להגדיר מה זה דמות רגילה. למשל, האם סטונר הוא דמות רגילה? לכאורה כן, אין בו משהו יוצא דופן במיוחד, אך אם מסתכלים מקרוב, אנו מגלים אדם עם יושרה פנימית די חריגה וגם אהבתו הגדולה לספרות, לאור הרקע שלו, היא ממש לא טריוויאלית. הוא לכאורה איש קטן ואפור שאינו מתבלט או מגיע להשגים מרשימים, אך האופן שבו דמותו כתובה הופך אותו לייחודי ומרתק.

KallaGLP

New member
אגב גם ב"ככה זה קרה" הדמות הראשית

היא של אישה צעירה פשוטה, שאין בה שום דבר בולט או מיוחד, אך היא כתובה נהדר והספר עצמו נפלא..

siv30

New member
נכון

אבל אם הכתיבה לא מוצלחת, הספר יכול להיות משעמם רצח.

KallaGLP

New member
אם הכתיבה לא מוצלחת, אז כל היתר הוא ממילא נגזרת מזה.

כולל הדמויות.

roni64

New member
מסכימה אתך

אהרן מגד, הסופר האהוב עלי, כתב על אנשים רגילים לכאורה, אבל הוא ידע לחטט מעט ולחשוף את העולם הפנימי היחודי של כל אחד מהם.

מחשבות

New member
ספר טוב בעיי הוא כמובן ספר המביא סיפור אנושי קטן,

הכתוב בכישרון גדול. מכאן שאני מעדיף אנשים רגילים. אבל מה לעשות ומקס אואה היה רחוק מלהיות רגיל בנוטות החסד, הספר המרשים ביותר שקראתי בחיי. מנגד, הסופר הטוב בישראל, אהרן אפלפלד, כותב על אנשים רגילים שברגילים. אני אני לא יודע מה לענות.

לאורה101

New member
גם וגם...

מצד אחד מאד אוהבת אנשים לא 'רגילים' ואת זה מקבלת בספרות מד"ב ופנטזיה האהובה עליי מאד.
ומצד שני יש יופי גדול בלקרוא על אנשים רגילים כמונו שמתמודדים עם אתגרים ויכולים להם.
אז כמו שנאמר לעייל מאד תלוי בצורת הכתיבה והעניין שלה ופחות בסוג הגיבורים בה.
שבת שלום

למעלה