אנשים,צריך עזרה

יובל ל

New member
אנשים,צריך עזרה

תקשיבו,יש לי מימון לפריט אחד ואני מתלבט בין שני פריטים: מחשב צלילה mosquito או מצלמה תת-מימית mx5. מה כדאי לי יותר בהתחשב בעובדה שעדיין לא מצאתי בן זוג רציני לצלילה,דרך אגב אם יש מישהו מקרית אונו והסביבה בגיל 16 בערך שמעוניין בבן זוג לצלילה שישאיר לי הודעה בפורום בבקשה. תודה יובל

siliconarts

New member
מחשב מול מצלמה? המחשב לוקח בגדול../images/Emo70.gif

אביזר בטיחותי מהמעלה הראשונה - שמור עליו וישמור עליך. מצלמה זה נחמד - יש כאלו שיאמרו מלהיב - אבל הבטיחות שלך בראש ובראשונה. חוץ מזה שזה יתן לך יותר זמן צלילה לצורך צילומים (יש מצלמות זולות יותר). בהצלחה. נ.ב. אחלה מחשב, ואחלה מצלמה. מה שתבחר בחירה טובה.

קודם כל בטיחות!

קח את המחשב, אשר יאפשר לך להנות יותר בצלילה ולהתחיל לרדוף בהמשך אחרי אובייקטים לצילום.

יובל ל

New member
עצה בבקשה

כעיקרון זה לאלון אבל עזרה תתקבל בברכה מכל אחד בפורום. נגיד והלכתי על המחשב ואני אלא מבין בזה כ,כ,אני צולל מתחיל ועדיין לא מצאתי בן זוג לצלילה רציני,האם יש לך מחשב להמליץ לי או שכדאי ללכת על המוסקיטו??? אשמח לקבל עזרה יובל

המוסקיטו מצויין ומומלץ

המוסקיטו נותן לך כיום למעשה את כל מה שמחשב יכול לתת לך, והוא זהה בתכונותיו לוייפר או סטינגר. ההבדל היחידי בין שלושת המחשבים האלה הוא המארז, וגודל התצוגה. בכל מקרה, המחשב מעולה ונוח, ונותן לך את כל מה שאתה יכול לבקש ממנו. מומלץ ביותר!

mto

New member
יש לי שאלה בקשר לוויפר

קראתי את חוברת ההדרכה עליו ולפי זה הבנתי כי אם אני צולל צלילה ראשונה עם ניטרוקס ואני בונה תוכנית צלילה אז צלילה שניה לפי המחשב אני לא יכול לשלב את האפשרות של אוויר רגיל הבנתי נכון במחשב הזה אני לא יכול לתכנן צלילת ניטרוקס ואז צלילת אויר רגיל ?

menimm

New member
לא בדיוק אבל בערך ....

בוייפר / סטינגר / מוסקיטו לא ניתן לעבור ממצב למצב כל זמן שאתה באותה סדרת צלילות מצבים - נייטרוקס, אוויר, GAGE. לכן, אם אתה צולל נייטרוקס גם אם רק בתיאוריה, כדאי שהמחשב יהיה במצב תמידי של נייטרוקס, כאשר ברירת המחדל הינה.. 21% חמצן ==> אוויר. כמובן ששינוי התערובת - אחוזי חמצן אפשרי גם בין צלילה לצלילה... ונקודה נוספת.. מוסקיטו מיועד גם לצלילות חופשיות ושם קצב הדגימה יהיה כל שתי שניות.... -- לא קיים בוייפר ובסטינגר.

mto

New member
עוד שאלה בקשר לוויפר

מה זה המצב GAGE זה לצלילה חופשית ?

חי בר

New member
הכוונה למצב Gauge (או Gage)

שבו המחשב הופך למד עומק סטנדרטי+זמן. בצלילה חופשית מרבית האנשים לא ממש מקפידים על קצב עליה של צלילה "בקצב הבועות הקטנות" אלא עולים למעלה הרבה יותר מהיר. אילו המחשב היה במצב "רגיל" אז הוא היה מצפצף בטירוף עם התראות "SLOW" למינהן. בחלק מהדגמים אם אתה מצפצף על האזהרות שלו המחשב "ננעל" למשך פרק זמן ארוך (נדמה לי שזה כמו זמן איסור טיסה) ולא נותן לצלול איתו בתור "מחשב" עד שעובר הזמן הנ"ל. הוא ימדוד רק זמן ועומק. כדי להמנע מזה, ונניח שרצית לעשות צלילה חופשית או רק אתה מעוניין שימדוד זמן/עומק (צלילה טכנית) אתה יכול לשנות אותו למצב GAGE.

menimm

New member
לא.. זה עבור צלילות טכניות

בהן אתה כמובן חורג מגבולות צלילה באוויר / מועשר ולכן במצב זה המחשב מתפקד כמד עומק וזמן בלבד ואינו מגביל אותך לא בזמן תחתית ולא מספק מידע על תחנות דקו´ וכיו"ב ..

ניב ד

New member
זה לא עבור צלילות טכניות ספציפית

אלא לכל מצב בו אתה לא רוצה להשתמש במחשב אלא רק במד עומק/זמן. מתאים כמובן גם לצלילה חופשית (במגבלה מסויימת של המחשב), טכנית או אחרת.

ניב ד

New member
החסרון היחיד הקיים במצב בו אתה כל

הזמן על מצב ניטרוקס הוא שהגרף הימני מראה לך את רמת החמצן ולא את רמת החנקן. אני אישית אוהב להיעזר בגרף הזה פרט לנתון ה NDL המדוייק כדי לקבל תמונת מצב. אבל זה חסרון זניח יחסית. בקרוב מאד יצא לשוק המחשב החדש של סונטו שנקרא וייטק ומשמש גם כמחשב רב תערובות (פלוס חיבור אלחוטי וכל מיני דברים נחמדים). במחשב הזה תוכל להחליף תערובת בלי בעיה, גם תוך כדי צלילה אם זו צלילה טכנית.

למעלה