אנשים , צריך עזרה.........

• פותח הנושא 1321
  • פורסם בתאריך

1321

New member
אנשים , צריך עזרה.........

בס"ד אני רוצה לספר לכם משל קצר......... משל לאדם פשוט אחד שיום אחד נגלה אליו המלך ואמר לו שיש לו יום שלם לאסוף מהארמון מטבעות זהב, וכל מה שהוא יקח בשק יהיה שלו. אותו אדם שמח, והתחיל למלא את השק, ולקראת סוף היום בא לצאת עם השק מהדלת אבל השומר שהיה בדלת בעט לו בשק.......וכל המטבעות נתפזרו... אותו אדם לא ידע מה לעשות, והמלך נתן לו עוד יום, ואותו דבר קרה ביום השני........וכך הלאה......... אנשים ....הסיפור הזה הוא בדיוק אני, כל פעם שאני מרים את עצמי וסוף סוף מתקרב ונדבק בה'........היצר הרע ימח שמו מנקנק אותי.....ובועט לי בשק.........וכל מה שאספתי מתפזר.......... (אני יודע שסוף המשל הוא שפעם אחד השומר לא בעט לו בשק ואמר לו שלא רק מה שהוא הוציא בשק שלו אלא גם כל המטעות והשקים שהוא אסף עד עכשיו ואשר שהוא חשב שהם התפזרו) אנשים אני לא יודע מה לעשות......... אנא מכם עזרו לי.........

תשובה ברורה וחדה!

קודם כל המשל הזה הוא נכון רק בעולם זה שהיצר הרע באמת מנסה להראות לנו כאילו מה שעשינו נאבד אבל צריך לדעת ולהאמין לזוהר הקדוש שאמר "לית רעותא טבא תדאביד" ששום נקודה טובה לא נאבדת יהיה איך שיהיה השם גדול והשם לא מקפח שכר כל ברי'ה וצריך לדעת שהצדיק הוא גיבור כוח כזה שכל נקודה שאדם חוטף הוא לוקח ומכניס לבית הקדושה שלו כמו שרבנו אמר בפירוש" רק תנו לי אבנים וסיד ואני בונה מהם בניינים נפלאים" מה העניין?שהיצר הרע לא רוצה שנשמח אז תגיד לו שלא אכפת לך ואתה תעשה את שלך בתורה ותפילה כמו שרבנו אמר ששום דבר לא יפיל ויבלבל אותו רק עושה את שלו בעבודתו את ה' יתברך בשימחה ויסמוך על השם והצדיק!

michal 01

New member
משיבת נפש כב

"צריך להיות תמיד בשמחה ולעבוד את השם בשמחה ואם לפעמים נופל ממדרגתו.צריך לחזק את עצמו בימים הקודמים שהיה מזריח לו איזה הארה קצת ויאחז את עצמו עתה בהתעוררות והזריחה שהיה לו מאז ומקדם."

michal 01

New member
משיבת נפש כה

"כשנופל אדם ממדרגתו ידע שמן השמים הוא כי התרחקות היא תכלית התקרבות על כן נפל כדי שיתעורר יותר להתקרב לשם יתברך ועצתו שיתחיל מחדש להכנס בעבודת השם כאילו לא התחיל עדין כלל מעולם וזה כלל גדול בעבודת השם שצריכין ממש בכל יום להתחיל מחדש.." אחי,זה קצה מקצה קדושתו ועומקו של הספר הזה. ממליצה לך בחום רוץ לקנות.. השתפכות נפש ומשיבת נפש. לכולנו יש ירידות ועליות אנחנו בני אדם..כל הזמן משתנים, הספרים האלו של רבינו יתנו לך את הכלים ואת העצות איך להתמודד עם הירידות ולהפוך אותן לעליות.. זכור! אין שום ייאוש בעולם כלל ,היצר הרע נולד בשביל לשבש את דעתך ולהסיט אותך מן הדרך.. ורבינו עוזר לנו להתמודד מולו.. היה חזק אחי!!!

התשובה של שלהבת מאד נכונה ...

אני רק רוצה לחזק את הרישא שלה : הסיפור שסיפרת הוא כמעט נכון. אתה אכן אוסף המון מטבעות. הרבה יותר ממה שאתה חושב. למה אני אומר כן ? כי רבנו הקדוש גילה לנו שאפילו הרצון הכי קטן שיש , זה שק מלא במטבעות בפני עצמו !!! אבל זו לא הטעות הקריטית שלך. הטעות המרכזית שלך בסיפור היא , שכל פעם שאספת משהו , גם אם זה שק ענק וגם אם זה מטבע נחושת שחוקה , בא המשנה למלך (רבנו הקדוש) וחוטף לך מהידים שלך את האוצרות ושומר לך עליהם מכל משמר עד שיגיע היום שתצטרך אותם. אף אחד לא יכול לקחת לך שום מטבע , לא לבעוט לך בשק ולא שום דבר אחר !!! מה שכן יכול לעשות לך היצר הרע , זה להכניס לך דמיון רע כזה , שהוא בועט לך בשק ומפזר לך אותו ...אז רק תדע לך , רבנו גילה לנו שזה שקר גדול מאד ! אין לך מה לדאוג אחי , כל מה שעשית בחייך , כל השתדלות שהשתדלת להתקרב לה' , כל רצון הכי קטן , כל געגוע , הכל שמור ונצור אצל רבנו הקדוש , ושמור מכל משמר. אל תתבהל ואל תתבלבל , ואל תיפול ברוחך משום דבר שבעולם. כי ברוך ה' יש לנו כתפיים רחבות לסמוך עליהם. כי דייקא בזה העולם של חושך של עכשיו , בדור העני הזה , מאיר בעולם אור חדש , חידוש שבחידושים , שעדיין לא היה מימות עולם , שיכול לתקן את כל העולם.(ר' ישראל דב אודסר זצ"ל מהספר אב"י הנחל)

למעלה