אנשים צאו מההלם!

מצטער

עברתי דירה והאינטרנט שלי היה מושבת כמעט לשבוע ימים. טוב, רוצה לריב? יאללה, בחר נושא!

תומרוק

New member
אין מוזיקה טובה כבר...

יש כמה יציאות טובות,אבל ביחס לפעם...גורנישט, תשווה את כמות היצירתיות של תחילת השבעים לכמות היצירתיות והחדשנות היום...(אני לא צמיג דיעה..רק אומר משהו) אם אתה מסכים,אם לא פרט.. אז מה גורם לזה??

חדשנות?

לא הסכמנו לברוח מהמילה הזאת כל עוד נפשנו בנו? מאחר שרוב המוסיקה שאני אוהב דווקא מוצאה מהשנות התשעים ומעלה, כמעט ומיותר להגיד שאני לא מסכים איתך. אני לא יודע איך בדיוק מדדת את כמות היצירתיות, אבל אני חושב שדי ברור שזה לא מדויק בכלל, בגלל העובדה הפשוטה שהיום יש פשוט הרבה יותר להקות מאשר שהיו בשנות השבעים. יותר להקות, יותר אנשים יצירתיים, ולכן יותר יצירתיות. זה יוצר מצב שבו יש תחרות הרבה יותר גדולה, ולכן אנשים צריכים להתאמץ מאוד על מנת לפרסם את יצירתם ברבים. לצערנו, המאמץ הזה הוא לא תמיד מוסיקלי גרידא. בכל אופן, מאחר שיש יותר מבחר, אז יש גם יותר דברים מובחרים, אבל מצד שני - מרוב דובים אין יער. לך תמצא עכשיו להקה טובה בים של להקות שגרתיות. מעבר לזה, אם אתה שואל מה הסיבה לכך שהיום הפרוגרסיב לא פופולרי כמו שהוא היה פעם, לזה יש אלף ואחת סיבות, שממש אין סבלנות לפרט אותן. בין היתר זה קשור בשינויים כלליים, מדיניים וחברתיים: נפילת הקומוניזם, שנות השמונים, חברות התקליטים מצאו דרך טוב יותר להרוויח כסף על המוסיקה, שנות השמונים, התפתחות כלי המדיה והשפעתם על בני אדם, וכמובן, שנות השמונים. באשר לחדשנות - קשה להתווכח על זה, אבל מבחינת סאונד והגשה - כל הזמן מחדשים. מוסיקה של שנות השמונים לא נשמעת בכלל כמו של שנות השבעים, וזו של שנות התשעים אלפיים לא נשמעת בכלל כמו של שנות השמונים והשבעים והשישים, מלבד להקות רטרו למיניהן. מבחינה מוסיקלית יבשה, לא נעשה שינוי מהותי אם בכלל בנושאים כמו הרמוניה, משקל וקצב וכו', ואפילו נעשתה נסיגה, אבל זה רק כשמדובר במוסיקה פופולרית. במחתרת האוונגארד עדיין נעשים דברים שונים לגמרי, כפי שכבר דובר עליהם בפורום פעם או פעמיים. וחוץ מזה, פוסט-מודרניזם . . . . . . . . . . .

תומרוק

New member
קודם כל...

"מצד שני - מרוב דובים אין יער. לך תמצא עכשיו להקה טובה בים של להקות שגרתיות" זה מסכם את מה שאמרתי...הכול אותו דבר,בעצם לא הכול,אבליותר מדיי,וכן אני רוצה את המילה חדשנות,ולא ,לא דיברתי על פרוגרסיב. ולגבי עניין הסאונד,ההבדל בין שנות השמונים לשבעים,אתה באמת מאמין שהסאונד של השמונים יותר טוב????????? בשנות השבעים כל הזמן היו חידושים ,כל להקה הוסיפה משהו חדש,משהו מרענן,אז היה המון מה לחדש מה להוסיף,לחבר ז'אנרים זה עם זה,היום,כבר אין...נגמר המקום לחידוש,ועד שמגיעה להקה שבאמת עושה דברים מענינים אז קשה למצוא אותה ולגלות אותה,גם בגלל שחברות התקליטים מפחדות,וגם בגלל שיש כל כך הרבה להקות שלך תמצא אותה ספיציפית. כמו שאמרתי בהודעה הקודמת,זו לאו דווקא דעה שלי,ולאו דווקא נכונה,אך גישה,שאני מאמין שיש שמצודדים בה.אם אני מצודד או לא ,זו כבר שאלה אחרת.

איפה ראית את המילה "טוב"

מי קבע שחדשנות זה דבר טוב? לפעמים זה יכול להיות אפילו רע. סאונד של שנות השמונים הוא אולי מגעיל, אבל לא היה כמותו שום דבר בעבר. הומצאו הרבה סגנונות חדשים שפשוט לא היו קיימים, בלי קשר לטוב או רע. לא חייתי בשנות השבעים אז אני לא יכול להעיד, אבל לדעתי בעולם שבו יש מחשבים ואינטרנט ותוכנות לשיתוף קבצים ומגזינים מקוונים, הרבה יותר קל למצוא להקות מעניינות מאשר מבתקופה נחותה מבחינה טכנולוגית. לא נגמר המקום לחידוש, ויש עוד הרבה סגנונות שלא שילבו ביניהם. השאלה היא אם אתה באמת רוצה שישלבו בין רוק ומוסיקה סינית מסורתית עם פולק אקסימוסי, כי אני לא בטוח שאני מעוניין לשמוע דבר כזה, רק בגלל החדשנות. תמיד אפשר לחדש במלודיות, תמיד אפשר לחדש בעיבודים, וזאת הכל במסגרת ז'אנר שכבר קיים. אם אתה מרגיש שאין היום דברים טובים, אז כנראה שלא חיפשת מספיק טוב. או שכדאי שתרחיב את ההגדרה שלך ל"דברים טובים"

תומרוק

New member
לא אמרתי ש..

אין היום מוזיקה טובה(בהחלט דבר יחסי!!!) ולגבי חדשנות,תסכים איתי שאם עוד 20 שנה יעשו בדיוק מה שעושים היום,זה יתחיל להיות משעמם,אם לא יצא כבר מכל החורים?!! תראה גם אני לא חייתי בשנות השבעים (וחבל???) אבל אני מסתכל על הלהקות שאני מכיר מהתקופה הזאת ,לעומת מה שאני מכיר מהיום ,ואני מדבר על להקות שהתפרסמו,אין שום ספק שהיום להקה יכולה לפרוץ לתודעה דרך האינטרנט,אבל אני משוכנע שגם אז היו להקות ולא מעט,שלא פרצו לתודעת הציבור כי לא היה אינטרנט,מה שאומר שבשביל למצוא להקה מעולה בשנות ה70 היית צריך להתאמץ פחות מאשר היום. ולגבי שילוב הסגנונות,אני לא אמרתיע מה לשלב עם מה,ולא אמרתי שזה מה שצריך להיות,חידוש זה לאו דווקא שילוב בין סגנונות. וברור שגם היום יש דברים טובים,השאלה היא אם אנחנו משתווים למה שהיה. דוגמא:גם היום יש פילוסופים גאונים,השאלה אם הם מגיעים לדרגה ולכמות של פילוסופים כמו אפלטון או אריסטו או דקארט או ניוטון ויש עוד...

לא דוגמא שאני יכול להזדהות איתה

אבל ההיגיון אומר שפילוסופים שמבססים את דעותיהם על הטכנולוגיה והידע שנמצאים לרשות האנושות בימינו לעומת מה שהיה בעבר (ניוטון פילוסוף??) "תסכים איתי שאם עוד 20 שנה יעשו בדיוק מה שעושים היום,זה יתחיל להיות משעמם,אם לא יצא כבר מכל החורים?!!" אולי, אבל זה לא מה שקורה בשטח בכל מקרה. אפילו להקות הרטרו לא נשמעות בדיוק כמו הלהקות שאותן הן מחקות, בגלל כל מיני גורמים, ובסה"כ זה לא כאילו עושים בדיוק את אותו דבר במשך כמה עשורים, אלא יותר שזה עניין של סגנונות שעושים קאמבק לתקופה מסוימת ואז נעלמים שוב עד לפעם הבאה. אני מצאתי הרבה להקות טובות בקלות יתרה בשנות התשעים, בלי אינטרנט אפילו אלא עם טלוויזיה בלבד. תראה, באופן כללי אוהב יותר מוסיקה שיוצאת בימינו מאשר מוסיקה ישנה, אז יש כאן תקלה עקרונית. אני פשוט לא מסכים איתך שאז הייתה מוסיקה יותר טובה. אתה רוצה לדעת למה היום יש יותר סיכוים לאמן פשוט ולא חדשני להצליח בשוק הפופולרי מאשר אמן אוונגארדי? כי כסף. כל עשור שעובר, חברות התקליטים מפיקים לקחים ולומדות איך לבצע את מלאכת הרווחת הכספים יותר טוב. וזה אומר שלפנות למכנה האנושי המשותף הנמוך ביותר מביא לך הכי הרבה כסף. ושסקס מוכר, ותדמית מוכרת, וכו' וכו'.

תומרוק

New member
טוב...

אני לא בוטח אפילו אם יש לאן להמשיך את זה,אני מניח שיש אבל זה נראה לי קצת מיותר.... תראה יכול להיות שאתה צודק,אני כמו שאמרתי הצגתי דיעה,לי אין דיעה נחרצת בעניין,אני אמנם מאוד מאוד אהב את המוזיקה הישנה והטובה,ולא בטוח אם להקות אחרות של ימינו יכולות להגיע לרמות שלהקות כמו פינק פלויד או קינג קרימזון או ביטלס הגיעו אליהם.אבל אולי... ולגבי חברות התקליטים,כן...הם הסיקו מסקנות,קצת רעות בשבילנו..!רק תחשוב על זה שפינק פלויד וגתרו טאל ודומיהם היו פעם מיין-סטרים...זה עד כמה שידוע לי בכל אופן....

תומרוק

New member
../images/Emo70.gifועדיין יבש...

רק אני ואתה כותבים פה....לאן כולם נעלמו????????
אנשים תתעוררו,תגידו משהו!

meandmeandme

New member
אני אשמח לדעת

על איזה להקות אתה מדבר כשאתה אומר "הלהקות של היום"?

dpascal2

New member
בחיים שלי לא שמעתי את בוסקילה../images/Emo153.gif

מכיוון שהעפתי את הטלוויזיה מקומה 4 כבר לפני שנים לא יצא לי לשמוע גם את רוני ואת האחיות פיק, נשארתי טהור, אתם לא מפסיקיפ לדבר עליהם בפורום הזה, אני מפסיד משהו ?

dpascal2

New member
מה שכן, ניזכרתי ששמעתי ראיון איתה

אצל חברים, ללא ספק:
פוסטמה GTI

Tough Midget

New member
גם אני לא שמעתי את הנ"ל...

לפחות לא שזכור לי... אולי ברקע מתישהו בטעות....

למעלה