אנשים עם עוצמה פנימית

eshkolit32

New member
אנשים עם עוצמה פנימית

עדיין ברוח יום הזכרון: ראיתי תכנית בערוץ 10 "הסיפור שלי" בערב יום הזכרון של שיחה עם אב שאיבד את הבן שלו באסון המסוקים. הבן שנהרג אהב לטייל בעולם ביחד עם אבא שלו ובכלל. הוא חלם שכשישתחרר ימשיך את המסעות שלו בחו"ל. הראו סרט וידאו של הבן עם החברה שלו שבו הוא אומר שבשנה הבאה הוא רוצה לשבת עם כוס מיץ תפוזים בתאילנד באיזה חוף (ששכחתי את שמו). מאז שהוא נהרג האבא כל הזמן עסוק בלחפש דרכים איך להנציח את הילד. הוא החליט שהוא פשוט יגשים את החלומות של הבן שלו ופעם בשנה הוא נוסע לטייל ברחבי העולם. בנוסף הוא כתב איזה 3-4 ספרים שמתארים את החוויות שלו בטיולים האלה. בין השאר הוא הגיע לתאילנד לאותו חוף שהבן שלו דיבר עליו, ישב עם כוס מיץ תפוזים וממש הרגיש שזה מקרב אותו אל הבן. בכלל בכל המסעות האלה האבא כל הזמן מדמיין את הבן שלו - מה הוא היה אומר/חושב, לפעמים יש לו ממש הזיות שבהן הוא מדמיין אותו שם יחד איתו וזה מרגש אבל גם קשה. בקיצור, הבן אדם בחר דרך התמודדות מדהימה אבל לא קלה בכלל. רציתי לשתף אתכם בסיפור, הוא ממש גורם לחשוב על הדברים, על מה שכן אפשר לעשות, איך להתחבר להורה שאיבדנו, לאדם שהוא היה, לחלומות שלו...

yaeli20

New member
השאלה היא...

האם אותו אב ממשיך לחיות את חייו או שמאז שבנו נהרג הוא מנסה (בידיעה או שלא בידיעה) לחיות את חיי הבן בשביל "להחזיק אותו בחיים"...

eshkolit32

New member
נדמה לי שהוא ממשיך לחיות

את חייו. לטיולים הוא יוצא פעם בשנה למיטב הבנתי. אבל ברור שזה אחד הדברים שמחזיקים אותו בחיים ומחזיקים אותו קרוב לבן. אני יודעת שזה נשמע קצת מטורף אבל אני חושבת שהוא עשה בחוכמה - להמון הורים נורא קשה למצוא טעם לחיים אחרי שהם מאבדים בן/בת. נראה לי שאלה ייסורים נוראיים. והוא בכל זאת בוחר למצוא נקודות אור. הוא נשמע לי בן אדם מאד חזק.

yaeli20

New member
אם הוא באמת...

אם הוא באמת ממשיך לחיות את חייו ופעם בשנה עושה משהו כזה לזכר הבן ובשביל להרגיש קרוב אליו, אז הוא באמת נשמע אדם חזק וזה רעיון מקסים... אני שואלת את זה מכיוון שאני מכירה מישהו שמאז שהבת שלו נהרגה הוא מקדיש את כל חייו להנצחה שלה באופן שנראה לפחות לאנשים כמוני שמסתכלים מבחוץ מאוד אובססיבי ולא בריא...

למעלה