אנשים!!! עכשיו זה רישמי!!!

amiak

New member
גם לבנות מותר?

הרב באולפנא לא הסכים שנלמד...

rigoletto111

New member
מאז שאחותי למדה תוירה

היא משום מה הגיעה למסקנה שאסור להכין סלט ביצים בשבת. וכמו שאמרו חז"ל: כל המלמד ביתו תורה, סופו שיישאר ללא ביצים וללא סלט. גדולים דברי חכמים. אבל לא הפסדתן הרבה , זה משעמם ...

amiak

New member
זה דווקא די מעניין אותי...

ואחותך הגיעה למסקנות מרחיקות לכת...

לייזר. אני באמצע הסוגיא של

"תגרי לוד" בהזהב. ואין לי מושג מתי אמשיך ללמוד אותה. מה יהיה עלי??? אמות "עם הארץ ח"ו????

כמדומני שב'תניא' כתוב שרשע אף...

שראוי לרב להימנע מללמדו תורה, מכל מקום, הוא גופו כדאי לו שילמד והמאור שבה מחזירו למוטב. - וראוי להבאיר, למי שאינו מצוי ברזי ספר ה'תניא', לאדמו"ר הזקן מליובאוויטש, כי מוגדרים שם הדרגות, צדיק, בינוני ורשע ויש שם הסברים מפורטים לכל דרגה.

וואו אני מניחה שהרבה אנשים

אכן פחדו מעונש מהשמיים
אפילו אני בכמה ימים הראשוניים אחרי שטבלתי (לא מאמינה שהרבה כלור וקצת מים הפכו אותי ליהודיה כשרה) חששתי קלות בכל פעם שאכלתי משהו בלי לברך או הדלקתי מחשב בשבת. אבל אצלי זה סיפור אחר -אני מאמינה בקיומו של הבורא,אבל אינני דתיה

מיס פטל

New member
לא כדאי לך להגיד"אצלי זה סיפור אחר"

תתפלאי כמה "סיפורים אחרים" יש פה..... (מזכיר לי שכשיצאתי בשאלה חשבתי, וואו, לאף אחד שאני מכירה אין סיפור כמו שלי. וכשהגעתי למפגש הפורום הראשון הייתי המומה לגלות שיש כל-כך הרבה אנשים עם סיפורים לא-כמו-שלי. מה שמביא אותי לחשוב, שלפעמים אתה מרגיש שונה בזה שכל השאר אותו דבר. ולפעמים אתה מרגיש שונה בזה שכל השאר גם שונים.

למעלה